nikos.l."Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για τα κάγκελα είπα να βάλω τα μαμά αλλά νομίζω είναι υπερβολικά ακριβά μήπως έχει βάλεις κάνεις τα Givi η κάποια άλλα? Θα ήθελα να ξέρω αν προστατεύουν τον κινητήρα και το ρεζερβουάρ και τρίζουν. ..."
Γεια σου Νίκο,
Τα μαμά είναι ακριβά, αλλά προστατεύουν τον κινητήρα αρκετά αποτελεσματικά σε στατική πτώση / σύρσιμο στην άσφαλτο, αλλά και στο χώμα. Είναι ανεπαρκή στο τεπόζιτο βεβαίως.
Εγώ επέλεξα τα Givi TN6401A, τα οποία πιστεύω ότι παρέχουν πολύ καλή κάλυψη στο τεπόζιτο και μέτρια κάλυψη στον κινητήρα από αριστερά. Από δεξιά του κινητήρα, όχι και τόσο καλή. Επίσης είναι αρκετά προσιτά στην τιμή.
Επειδή έγειρα τη μηχανή μαζί με ένα φίλο για να τα δοκιμάσω, τα σημεία επαφής είναι το grip, τα κάγκελα και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη και η εξάτμιση. Κινητήρας και τεπόζιτο δεν ακουμπούν. Μιλάμε πάντα για άσφαλτο γιατί στο χώμα τα πράγματα αλλάζουν προς το πολύ χειρότερο.
Επίσης δεν τρίζουν (αλοίμονο εάν βάλεις κάγκελα και τρίζουν), αλλά είναι δύσκολα στην τοποθέτηση.
Βέβαια, μιλάμε για προστασία όσον αφορά στατικές πτώσεις και συρσίματα. Μην περιμένεις να προστατέψουν τη μηχανή σε περίπτωση σύγκρουσης. Μάλιστα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που πιο πολύ ζημιά έκαναν παρά καλό. Είναι καθαρά, πόσο άτυχος/τυχερός είσαι.
Παρακάτω δύο φωτό πως φαίνονται στο δικό μου.. (δεν ξέρω εάν μπορείς να καταλάβεις από εδώ).
Εάν θέλεις μπορώ να βγάλω κι άλλες.