Για παραδειγμα , αυτες οι 2 βιδες που βλεπεις που κρατανε τα πλαστικα πλαινα τις εχω βγαλει-βαλει πολλες φορες λογω διαφορων μετατροπων που εκανα και του συναγερμου που εχω περασει.
Το εχω τσεκαρει ο ιδιος πως δε γινεται να τις βιδωσεις τοσο ωστε να "ζορισεις" το πλαστικο γιατι δεν εχουν σπειρωμα σε ολο το μηκος τις βιδας.
Ειναι μελετημενες ετσι απο το εργοστασιο ωστε να σφιγουν το πλαστικο οσο πρεπει .
Τωρα αμα εσυ εισαι ψυχακιας και το ξεκολιασεις στο σφυξιμο , ισως να χαλασεις και τον αποστατη και να το σφιξεις ακομα μισο χιλιοστο με αποτελεσμα να "ζορισεις" το πλαστικο και αργοτερα με τον καιρο να αρχισει να ραγιζει.
Αυτο που λεω το ειπε και ο μηχανικος του παλικαριου με το street και ισχυει ...
και συνεχιζουμε....
ripletech"
αλλα τι ψαχνω τωρα εδω ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ".....Το πιο σιγουρο ειναι οτι θα οξιδωθουν οι επαφες των "ρελε" με το αντισκουριακο και θα χαθει οι αγωγιμοτητα τους ....."
εγω πλεον σηκωνω τα χερια μου ψηλα.
ΘΑ ΟΞΕΙΔΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ????????
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ???? θα σκουριασουν με αντισκουριακο δηλ? ου μαι Γκοντ...
παραιτουμαι οριστικα πλεον...
σβηνε μις.Χελεν σβηνε......"
Τωρα εδω.. επειδη ο τονος της φωνης σου και το στυλακι σου ειναι επιικως απαραδεκτος ...(δε νομιζω να σου μιλησα ποτε ετσι, και ουτε γνωριζομαστε τοσο πολυ)
θα σου πω και εγω με τη σειρα μου , πως σε αυτο το θεμα εισαι επιικως ΑΣΧΕΤΟΣ!
Αν και μικρος σε ηλικια (26) , δουλευω 11 χρονια σαν συντηρητης-εγκαταστατης ανελκυστηρων και μπορω να σου αποδειξω με χειροπιαστα παραδειγματα πως μπορει να δημιουργιθει φλογα σε ρελε με την χρηση αντισκοριακου με αποτελεσμα να παραμορφοθουν οι επαφες του και να βγει "off" (0.5 mm ειναι αρκετη παραμορφωση για να παψει να εργαζεται το ρελε)
ΚΑΙ ΝΑΙ , ειναι πολυ πιθανο ΕΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ριχνοντας αντισκοριακο πανω σε ρελε ,χωρις να το σκουπισεις καλα μετα με ενα πανι, να υποστει αυτην η μικροεπαφη καπιου ειδους οξηδωση με το καιρο.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ?
Μπορω να σου στειλω κανα 2 ρελε ταχυδρομικως .
Ρελε που δουλεψαν πολυ καιρο μονο με καθαρισμα με στεγνο πανι , και οταν χρειαζονταν λιγο τρυψιμο με γυαλοχαρτο και
ρελε που δουλεψαν πολυ καιρο ριχνοντας τα μονο αντισκωριακο ,ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΜΕΤΑ.
Αμα παρεις ενα πολυμετρο οργανο και μετρησεις την ωμικη αντισταση που εχει το καθε ρελε , θα δεις πως αυτα που δεν καθαριστηκαν ποτε ή αυτα που καθαριστηκαν μονο με πανι ή γυαλοχαρτο ή εστω λιγο αντισκοριακο και καλο σκπουπισμα μετα, εχουν μια σχετικα καλη - μικρη αντισταση σε αναλογια με τον καιρο που δουλεψαν .
Αμα δεις τα ρελε "ποτισμενα" με αντισκωριακο μονο,που οπως ειπες σε αλλο threat "ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΛΕΔΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΚΟΡΙΑΚΟ", η ωμικη αντισταση τους μπορει να ειναι και 10πλασια.
Δεν σημαινει οτι δεν περναει ρευμα , αλλα εχεις σιγουρα καποια μικροπτωση τασεως , και δεν μιλαμε για 220V ή 380V που θα χρειαστουν για το αναμμα μιας λαμπας η τη λειτουργια ενως καυστηρα πολυκατοικιας , μιλαμε για 12V που θα χρειαστουν για την λειτουργια μιας μικροπλακετας.
Μπορει σε μια μηχανη με 3-4 ρελε να ειναι αμελητεες αυτες οι αντιστασεις ( λεω ΜΠΟΡΕΙ) αλλα σε εναν τετοιο πινακα οπου και εργαζομαι καθημερινα , που εκει μια ταση 12V θα περασει απο 10αδες τετιες μικροεπαφες , διοδακια , ανορθωτες , etc etc ... σιγουρα θα δημιουργησει σοβαρο προβλημα , και στο λεω γιατι εχω φαει ατελειωτες ωρες μεροκαματου ψαχνοντας να βρω μια βλαβη που εντελη προεκειψε απο το συγκεκριμενο προβλημα.
Υ.Γ τα ρελε δε θα σου τα στειλω γιατι ειμαι σιγουρος πως δεν ξερεις να χειριζεσαι πολυμετρο και ακομα πιο σιγουρος πως δεν ξερεις καν το κυκλωμα ενος ρελε.
Α! και κατι ακομα , αλλο οξειδωση και αλλο σκουρια ...
================================================================================================
I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.