Το μεγαλο ταξιδι...
Μετα απο αρκετα χρονια ονειρου, σχεδιασμου και οικονομιων, 15/7 του 2009, το Tiger με τον αναβατη του ξεκινανε για ενα μεγαλο ταξιδι. Απωτατος προορισμος, Σκωτια. Παντα με γοητευε η ιδεα των Highlands... και σαν λατρης του single malt whisky, λεω να παω να πιω κανα-δυο ποτηρακια στην πηγη...
Το ταξιδι θα ειναι μεγαλο σε χιλιομετρα και σε διαρκεια... Μια που θα ειναι η πρωτη μου φορα που θα βγαλω την μοτο στην Ευρωπη, λεω να του δωσω να καταλαβει.
Ιταλια - Γαλλια - Αγγλια - Σκωτια - Βελγιο - Γερμανια - Τσεχια - Αυστρια - Ιταλια και πισω!.Διαρκεια : 48 ημερες. (μην ξεχναμε... ειμαι και γερος ανθρωπος.. δεν ειναι για να κανω πανω απο 400 Km την ημερα
) και βεβαια δεν θα κανω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 400 km.. σε καποιες πολεις (π.χ. Παρισι, Λονδινο, Πραγα) θα μεινω 2 - 3 βραδιες.
Μονο στη Σκωτια θα μεινω 10 ημερες.
Το Tiger προικιστηκε με ενα ολοκαινουργιο tank bag της Colori καθως και μια τσαντα για την σελλα της ιδιας μαρκας. Τα υπολοιπα πραγματα θα μπουν στα τεραστια σαμαρια της Oxford. H πισω μπαγκαζιερα θα μεινει σχετικα αδεια για να μπορει να φιλοξενει το κρανος και το μπουφαν σε περιπτωση στασης, καθως και τα απαραιτητα πρωτης ζητησης (spray αλυσσιδας, αδιαβροχα, παπουτσια κλπ).
Στα καγκελα τοποθετηθηκαν 2 εξτρα προβολακια αλογονου, στα φαναρια μπηκε εξωτεριkο ρελλε και οι λαμπες εγιναν 90/100 W, μπηκε καινουργια ταξιδιαρικη ψηλη ζελατινα μπροστα, ενω την επομενη εβδομαδα εχει προγραμματιστει αλλαγη ελαστικων, δισκου πισω φρενου και ακτινολογηση.
Στο κρανος τοποθετηθηκε συστημα επικοινωνιας με το GPS, το κινητο και το Μp3 player.
Υπαρχουν πολλες ετοιμασιες που πρεπει να κανω και γινονται μεθοδικα καθε ημερα... Αντικατασταση αδειας με την Ευρωπαικη.. Καρτα ασφαλισης... Αντιγραφα των SIM του κινητου και των πιστωτικων καρτων που θα μπουν σε ασφαλες τσαντακι μαζι με το εφεδρικο κλειδι της μηχανης... Ενας σκασμος πραγματα.
Οσον αφορα τις επιμερους πολεις και διαμονη, πηγα σε εναν συνεργαζομενο ταξιδιωτικο πρακτορα που ειναι πελατης και φιλος, του πηγα το προγραμμα του ταξιδιου οπως το ειχα πρωτοσυνταξει και του ειπα, αφου κανει καποιες ενδεχομενες αλλαγες και προτασεις που αυτος θα κρινει σωστες, να μου δωσει 46 vouchers για αντιστοιχα ξενοδοχεια στις πολεις που περιλαμβανονται στο προγραμμα. Τιποτε στην τυχη.
Αν καποιος φιλος συν-forum-ιτης εχει να προτεινει καποιες ιδεες, να κανει προτασεις κλπ, ευπροσδεκτες.
Φιλοδοξω κατα την διαρκεια του ταξιδιου μου να ανεβαζω ενα "ημερολογιο καταστρωματος" και καποιες φωτογραφιες απο το ταξιδι. Θα ειμαστε σε επαφη φανταζομαι...
Α... και κατι τελευταιο... Επειδη 48 ημερες κανεις δεν εχει αδεια, το ταξιδι αυτο θα το κανω μονος μου, εγω και ο Τιγρης μου (900 cc 1995) ο οποιος, παρα τις 133.000 χιλιομετρα που εχει στο κοντερ του, ειναι μια χαρα και παει υπεροχα
Always regret for what u didn't do, never for what u did.