καλησπερα σας, καλως σας βρηκα ¶
Από: kemmotar στις 09/03/2012 3:24 μμ.
με λένε Γιώργο, είμαι 32 ετών και ΣΟΒΑΡΑ δυνητικός αγοραστής ενός Tiger XC800 ABS. Βασικά για να το θέσω στην πραγματική του διάσταση, έχω πάθει ελαφρώς παράκρουση με το μηχανάκι...
Η εμπειρία μου απο μηχανές είναι σχετικά μικρή, ενα fazer 600 και ενα honda xr125 (το τελευταιο) για δουλιτσες... κατα τ΄άλλα θα με κατετασσα στους αρχάριους οδηγούς που δεν έχουν σημαντικές οδηγικές εμπειρίες.
Το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνω πληροφορίες και ευελπιστώ να κάνω την κίνηση μου σε λίγους μήνες, αν όλα πάνε καλά όπως έχουν σχεδιαστεί.
Από το διάβασμα εδώ αλλά και στα ξένα φόρουμ έχει διαπιστωθεί το θέμα της θερμοκρασίας για το 800αρι (+πλαισιο/υποπλαισιο/κολλησεις), και πέρα από κατι πατεντουλες που παίζουν θα ήθελα να γνωρίζω από κατόχους του εν λόγω μοντέλου πως είναι η κατάσταση το καλοκαίρι με 30-40 βαθμούς.... δυστυχώς αυτό που στην αγγλία ή ολλανδία θεωρείται προσόν (να μας ζεσταινει τα ποδαρακια), σε μεσογειακά κλίματα και κυριως στην ελλαδα ίσως είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Για αυτο θα εκτιμούσα την απάντηση οσων χρησιμοποιουν το μηχανακι καθημερινα ακόμα και καλοκαίρι ή μέσα σε πόλη (ευτυχώς το feedback είναι αξιόπιστο μιας και έχει περάσει 1 χρόνος πια που κυκλοφορεί το εργαλείο).
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να συμπληρώσω πως ίσως οικονομικά με συμφέρει η αγορά του απερχόμενου τίγρη στα 1050 καινούργιου μιας και η τιμη έχει πέσει σημαντικά, συμπαρασύρωντας και τις τιμές των μεταχειρισμένων (που ακόμα οι κάτοχοι τους δεν τις έχουν ρίξει ). Εκτός του design που προσωπικά δεν με τρελαίνει όπως του 800αριου (γουστα ειναι αυτα, σε αλλους δεν αρεσει καθολου το 800αρι), ανησυχώ εν μέρει και για το γνωστό πρόβλημα των 1050, αλλά νομίζω πως η θετική αντιμετώπιση της εταιρίας είναι κάπως καθυσηχαστική. Κατά τ' άλλα, μόνο θετικά πράγματα διαβάζω για το εν λόγω μηχανάκι.
Συγνωμη αν κούρασα με το μακροσκελές ποστ, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και ευελπιστώ με τια σχόλια και απόψεις σας να μου ξεκαθαρίσετε λίγο το τοπίο.