Ταξίδι στην Ιταλία ¶
Από: fotis_kefalonia στις 01/01/2015 11:39 μμ.
Όπως έχω γράψει ξανά σχεδιάζω να κάνω ενα ταξιδάκι στην Ιταλία στις αρχές του Φλεβάρη με το καινούριο 800αρη τιγρη μου. Δεν έχω ξαναβγεί εκτός Ελλάδας με μηχανή κ αυτό θα είναι το μεγαλήτερο ταξίδι που θα κάνω σε μηχανή, οπότε ψάχνομαι στο διαδύκτιο για συλλογή πληροφοριών σε ότι αφορά το ταξίδι για τη καλύτερη δυνατή οργάνωση κ ασφαλές ταξίδι χωρίς απρόοπτα.
Ξεκινόντας θα ταξιδέψω μόνος μου. Θα ξεκινήσω απο Ανκόνα κ θα τερματίσω στο Τορίνο που θα με φιλοξενήσουν φίλοι που σπουδάζουν εκεί κ πάλι πίσω μετά απο 5 μέρες περίπου.
Απο Ανκόνα για Τορίνο σίγουρα θα ταξιδέψω μέσω της autostrada μιας κ τα καράβια τις καθημερινές φτάνουν Ανκόνα κατα τις 16:30 το απόγευμα κ θέλω να ελαχιστοποιήσω τη νυχτερινή οδήγηση μιας κ έχω να καλύψω γύρω στα 546 χλμ. Στο γυρισμό ίσως επιλέξω το επαρχιακό δύκτιο ανάλογα το καιρό κ την ώρα που θα έχω στη διάθεσή μου. Ένα πράγμα που με προβληματίζει με την autostrada είναι τα διόδια όσο αφορά τη λειτουργία του κ την πληρωμή μιας κ εχω γνωστούς που λόγω άγνοιας, αφηρημάδας ανάμεσα στα ενθύμια που έφεραν απ το ταξίδι τους στην Ιταλία ήταν κ κλήσεις για απλήρωτα διόδια...
Όσο για στάσεις έχω συμβουλευτεί το επίσημο site της autostrada για τις στάσεις rest area, τη συχνότητα κ τις παροχές που προσφέρουν. Έχω όμως την απορία, η μετάβαση από την autostrada σε rest area κ το αντίθετο είναι όπως εδώ στην Ελλάδα?
Στην autostrada θα κινηθώ στους Α14 για αρχή μετά στον Α1 κ τέλος στον Α21.
Όσο για τη πλοήγηση θα έχω GPS. Σ αυτό το θέμα ταλαντεύομαι στο να χρησιμοποιήσω το 5ιντσο MLS GPS που έχω για το αμάξι εδώ κ 4 χρόνια κάνοντας του την απαρέτιτη αναβάθμηση η να αγοράσω το tom tom start 40 με ευρωπα'ί'κους χάρτες κ 4,3'' οθόνη. Βέβαια κλίνω πιό πολύ στην αγορά του tom tom. Για τη χρήση του GPS θα προμηθευτώ θήκη- βάση για GPS. Με προβληματίζει όμως το κατα πόσο θα είναι χρηστικό. Η θήκη περιορίζει πολύ την χρηστικότητα κ την ανάγνωση των πληροφοριών του GPS?
Όσο αφορά τα έγγραφα της μηχάνης το μόνο που έχω υπόψιν μου είναι η έκδοση του ασφαλιστήριου σε μορφή πράσινης κάρτας μερικές μέρες πρίν την αναχώρηση μου. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να έχω στο νού μου και φροντίσω?
Για το θέμα των αποσκευών έχω την πίσω βαλίτσα που ήταν δώρο με τη μήχανή κ έχω σκοπό να τοποθετήσω βάσεις για πλαϊνά σαμάρια. Για τα σαμάρια προσανατολίζομαι σε Givi ή Oxford με χωριτικότητα γύρω στα 50 lt. Οι αποσκευές θα είναι κυρίως τα ρούχα μου κ τα βασικά ατομικά είδη υγειηνής χωρίς αντικείμενα με αυξημένο βάρος όπως laptop κτλ.
Tank Bag δεν έχω κ δεν σκέφτομαι ακόμα να προμηθευτώ.
Όσο για την ενδυμασία (προστασία- άνεση) είμαι εξοπλισμένος με γάντια, μπουφαν-παντελόνι με τις επενδύσεις τους κ τα προστατευτικά σε ώμους-αγκώνες-γόνατα, αδιάβροχες μπότες κ φυσικά κρανάκι. Βέβαια υπάρχουν κ back-up η ισοθερμική μπλούζα με το ασορτί κολάν.
Κ τέλος έχω κατα νού πρίν το ταξίδι να περάσει ενα γενικό έλενχο η μηχανή που ούτως η αλλιώς θα συμπέσει κ με το 1ο της servis.
Προς ώρας αυτά τα... ολίγα...
Δεν έχω κάτι άλλο κατα νού. Ανυπομωνώ για τα σχόλιά σας, παρατηρήσεις κ συμβουλές κ ευχριστώ προκαταβολικά!
Ελπίζω να ξεκινήσει μια καλή κ εκτενής κουβέντα η οποία θα εποφελήσει κ άλλους μηχανόβιους σε αντίστοιχη φάση με μένα κ όχι μόνο!
Υ.Γ. παραθέτω απο κάτω τα links που έχω συμβουλευτεί μεχρι στιγμής για την autostrada κ την οδήγηση
http://www.viamichelin.com/
http://www.autostrade.it/en/home