SHOEI XR-1000 vs HJC RPHA-10 PLUS ¶
Από: patapios στις 21/01/2014 5:09 μμ.
Εδω και κανα 5 μηνο το shoei XR-1000 του οποιου ειμαι κατοχος απο το 2007 παρεδωσε το πνευμα του.
Εξωτερικα κραταει ακομα αλλα τα μαξιλαρια "οροφης" μετα το τελευταιο πλυσιμο κυριολεκτικα κρεμασαν αφου σχεδον εχουν διαλυσει.
Αξιο κρανακι εβγαλε την 7ετια του και δεν προβληματισε ποτε.
ΜΕΓΑΛΟ μειων του η μη αφαιρεση του εσωτερικου , οποτε 2 με 3 φορες το χρονο το κρανος εμπαινε ΟΛΟ μεσα σε μια λεκανη με χλιαρο νερο και ηπιο σαπουνι με οτι αρνητικο συνεπαγεται αυτο στον χρονο ζωης του και στην δυνατοτητα του να απορροφησει μια κρουση την κακια στιγμη.
Αλλο ενα αρνητικο του η τιμη ... μου κοστισε 480 ευρω απο Ελλαδα μιας και με τα συγκεκριμενα χρωματα-γραφικα ειχα παθει πλακα οποτε και τα "εσκασα"
Αρκετα αεροδυναμικο κρανος ...2 μιση χρονια με γυμνο και αλλα 4 plus με ON-off (ή ψηλο street καλυτερα) κουναγε ελαχιστα και αυτο σε υψηλες ταχητητες ανω των 160 (στο γυμνο) και 180 (με φερινγκ) ...
...εξαερισμος πολυ καλος , μονο στις τρελες ζεστες της πολης του αυγουστου αγανακτουσα λιγο και αυτο μονο σε κινηση και φαναρια.
Παμε στον αντικαταστατη.
Εφαρμογη (στο δικο μου κεφαλι) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λεμε ... το κρανος ειναι φτιαγμενο για το κεφαλι μου.
Δεν με σφιγγει αλλα ουτε και ειναι χαλαρο.
Με το shoei ταλαιπωρηθηκα για κανα 3 μηνο μεχρι να "κατσει" ...με αυτο απο την δευτερη φορα που το φορεσα νοιωθω σαν να μην φοραω κρανος.
Βεβαια σαυτο ισως παιζουν ρολο και τα 80 γραμμαρια περισσοτερου βαρους του xr.
1350gr shoei .... 1270gr hjc μετρημενα σημερα σε ηλεκτρονικη ζυγαρια ακριβειας.
Πρωτες εντυπωσεις (το εχω φορεσει 2 φορες)
ΘΕΤΙΚΑ
-Εφαρμογη που με αφησε αφωνο... σαν να μην φοραω κρανος
-Με 200χαω να καθομαι σαν "αγγουρι" επιτηδες πανω στο μηχανακι το κρανος δεν εκανε την παραμικρη κινηση.
-1 κλικ πιο ησυχο απο το xr
-Πολυ καλη δουλεια το υποσιαγωνο , κοβει πολυ τον αερα αλλα κανει λιγο πιο δυσκολο τα βαλε βγαλε.
-Ενοχλητικο λιγο το επιρηνιο οταν κοιτας τους καθρεφτες σαν να κοβει λιγο απο την ορατοτητα (στο xr δεν ειχα βαλει ποτε επιρηνιο) αλλα νομιζω ειναι θεμα συνηθειας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
-Θολωμα ζελατινας ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ οταν ειναι κλειστη τελειως, σε ανεκτο βαθμο οταν ειναι ξεκουμπωτη και κινεισαι με 60χαω και πανω αλλα...
ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΙΩΝ η ζελατινα δεν "κλειδωνει" σε ενδιαμεσες θεσεις οπως των shoei και τριζει-χτυπαει οταν δεν ειναι κλειστο το κουμπωμα της.
Απο τα 70 και μετα μου εκλεινε σε οποια ενδιαμεση θεση και αν την αφηνα.
Αυτα τα ολιγα προς το παρων .... με περισσοτερη χρηση του κρανους θα επανερθω και με περισσοτερες λεπτομερειες.
YΓ: ας βαλουμε ολοι το λιθαρακι μας να κρατηθει αυτο το forum... εχουν γραφτει αξιολογα πραγματα κατα καιρους και ειναι κριμα να χαθει μια τοσο μεγαλη βαση δεδομενων