Δώρα πωλητή για καινούρια μηχανή ¶
Από: jimmisk στις 26/06/2008 8:59 πμ.
Από: jimmisk στις 26/06/2008 8:59 πμ.
Από: mixalakis στις 26/06/2008 10:35 πμ.
Από: jimmisk στις 26/06/2008 11:41 πμ.
mixalakis"Το βασικό θέμα στο ερώτημά σου είναι ο τρόπος πληρωμής.
Αν μιλάμε για μετρητά, πάντα όλοι οι αντιπρόσωποι σου κόβουν ένα ποσοστό. Το ποσοστό εξαρτάται από το μοντέλο, την τιμή που το αγόρασε αυτός, το πόσο μπορεί να περιορίσει το δικό του κέρδος, την ζήτηση του μοντέλου κτλ. Μπορεί να είναι 4-7% ανάλογα με την παρίπτωση.
Αντί αυτού, μπορεί να επιλέξει κανείς κάποιο δώρο ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας με την έκτπωση.
Και εδώ εξαρτάται από τις τιμές που αγοράζει ο έμπορος τα αξεσουάρ, η προσφορά που θα σου κάνει.
Π.χ., για το tiger μπορεί να σου κόψει στα μετρητά 500 ευρώ.
Ή αντί για έκπτωση να σου βάλει την remus που κάνει περίπου τόσο και κάτι ακόμα, όπως χούφτες.
Επίσης είναι λογικό να σου κάνει καλή έκπτωση σε οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ θες.
Αν μιλάμε για διακανονισμό, τότε οι επιλογές δυσκολεύουν.
Εξαρτάται πολύ από το είδος του διακανονισμού, αριθμός και ύψος δόσεων, ποσοστό προκαταβολής κτλ.
Εσύ που αγοράζεις με διακονισμό, το να σου κάνει τα έξοδα φακέλου και την άδεια, φαίνεται λογικό.
Ρώτησες και σε άλλους εμπόρους;
Για τα λάστιχα που λες, πόσο κάνουν καινούργια; Όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε λαστιχάδες που πιθανότατα να τα έχουν φτηνοτερα.
Τα μαμίσια στα δίνει; Γιατί αν δεν στα δίνει μπορεί να τα ξαναπουλήσει για καινούργια αυτός.
(Αν στα δίνει τα θέλω!!! )"
Από: mixalakis στις 26/06/2008 12:01 μμ.
Από: jimmisk στις 26/06/2008 12:17 μμ.
Από: aris στις 03/07/2008 10:02 μμ.
Από: mixalakis στις 03/07/2008 11:25 μμ.
aris"καλησπέρα.
Όμορφα όλα αυτά εκεί στην Αθήνα.
Εγώ πάντως εδώ κάτω στην Κρήτη ξενέρωσα αφάνταστα. Μετρητά του λέω ότι θα δώσω και τον ρωτάω για δώρα ή έκπτωση και τι μου λέει?!!
"αν ήταν να έχει δώρα θα τα είχε πάνω!!!!!!!!!"
έλεος!
μήπως να ανέβω επάνω?"
Από: chris34 στις 04/07/2008 8:39 πμ.
aris"καλησπέρα.
Όμορφα όλα αυτά εκεί στην Αθήνα.
Εγώ πάντως εδώ κάτω στην Κρήτη ξενέρωσα αφάνταστα. Μετρητά του λέω ότι θα δώσω και τον ρωτάω για δώρα ή έκπτωση και τι μου λέει?!!
"αν ήταν να έχει δώρα θα τα είχε πάνω!!!!!!!!!"
έλεος!
μήπως να ανέβω επάνω?"
Από: jimmisk στις 07/07/2008 11:13 πμ.