Νέος κάτοχος TIGER 1050 SE ¶
Από: acratosa στις 08/06/2010 3:36 πμ.
καλησπέρα. Ειμαι ενας (ξετρελαμμένος ομολογουμενως) κατοχος καινουργιας TIGER 1050 SE (ανθρακι). Οι διθυραμβοι για τη μηχανή περιττευουν, απλά ηθελα
α) να σημειωσω οτι περασα πολλες ωρες διαβαζοντας στο φορουμ πριν την αγορα, και σε μεγαλο βαθμο βοηθηθηκα για πολλα θεματα που με απασχολουσαν (βαλιτσες, μαμίσια ή όχι πρόσθετα αξεσουαρ κλπ).Σας οφειλω ενα "ευχαριστω"
β) να καταθεσω 2-3 αποψεις.
Εχοντας υπόψη οτι το 1050 ειναι η ΠΡΩΤΗ μου μηχανη (παλια ειχα σκουτερ, δεν μετραει!) κ με δεδομενη την απειρία κ το δεος μου ενωπιον τετοιου δημιουργήματος, μοιραζομαι μαζι σας τα εξης
- η οδηγικη εμπειρια ειναι ασυλληπτη. Οσα λεγονται ειναι απολυτως αληθη.Ρεπρίζ και ενεργητικη ασφαλεια σε πολύ υψηλα επιπεδα. Δεν προλαβα ακομα να δοκιμασω φρενα σε ακραια φρεναρισματα (και θα αργησω λιγο, λογω απειρας), ούτε τρομερα πλαγιασματα, αλλα με 100+ χλμ εξοδος απο Συγγρου σε παραλιακή μου εμπνεει ασφαλεια και αυτο μετραει.
- με τρομαξαν αρχικά οι κροταλιστοι ηχοι κατω απο τα ποδια μου, τα πατιναρισματα του συμπλεκτη, τα σβησιματα (υγ. ειχα και μικρη πτωση.Ευτυχως τα καγκελα τα εβαλα πρώτα-πρώτα) αλλα ολα λυθηκαν δια μαγειας μετα το σερβις των 1000 χλμ. Ο τιγρης πηγαινει σαν "σκουτερ" (με την καλη εννοια ως προς την απαλοτητα της λειτουργιας σασμαν κ κινητηρα)
- Εξαιρετικα συνεργασιμες και οι 2 αντιπροσωπιες που κοιταξα. (Μιχαλακοπουλου κ Αλιμος). Κατεληξα στον Αλιμο (Πιερρακος) λογω εγγυτητας (μενω Παλ. Φαληρο), μικρης διαφορας σε τελική τιμή, ταχύτητα οικονομικού διακανονισμού (πραγματικά "σφαιρα") και διευκολυνσης (αναλαβανουν πχ τοποθετησεις για βαλίτσες που δεν κανει η Μιχαλακοπουλου). Στην πορεία με κερδισαν απολυτως με την αψογη συμπεριφορα τους, τη διαθεσιμότητά τους (τηλεφωνικά η απο κοντα) να με βοηθησουν και τις οδηγικές συμβουλες.
- Μεχρι στιγμης η ψηλη ζελατινα λειτουργεί καλα σε ταχυτητες εσως 130 χλμ./ωρα (εχω ύψος 1,85).
- Ο μαμα συναγερμος μπαινει μονος, με ήχο που δεν σε αφηνει να μην το προσεξεις. Το θεωρω πολυ χρησιμο στοιχειο.Δεν ενεργοποιείται με το παραμικρό, αν και ενίοτε δεν καταλαβινεις αν τον εχεις βγαλει ή όχι.
-Μικρη ανησυχια για τα μαμα-λαστιχα σε περιπτωση βρεγμενου (πετυχα καποιες ψιλοβροχες της προηγουμενης εβομαδας και γλιστρουσαν σε ελαφρυ πλαγιασμα. ΣΗμειωτεον το οδοστρωμα δεν ηταν καλο, πχ γραμμες τραμ, πλακόστρωτο.) Θα εχω περισσότερα να πω μολις δοκιμαστουν σε κανονικη βροχη.
- κανενα ηλεκτρολογικο κλπ προβ που ισως προεκυπτε λογω ολοκαινουργιας μηχανης και σχετικα φτηνο σερβις (σε σχεση με οσα ακουω γυρω-γυρω απο φιλους με BMW GS Κλπ)
Δηλωνω καταγοητευμενος απο τον Τιγρη μου, χαρίζει χαμογελο & ριπες αδρεναλίνης στον αναβατη.
Καθε συμβουλη και προταση ευπρόσδεκτη.
Και παλι Thanx Για το χρονο σας.
Ανδρέας Ακρατος (acratosa@hotmail.com)
υγ. Χαιρετισμους στα μελη του φορουμ, που περσι τον Δεκεμβριο (μια Δευτερα βραδυ, κατα τις 18.00) μου κράτησαν για ωρες παρεα εξω από το στουντιο του ALPHA (Καντζα) στο δρομο τους για μπυρες στο Λαυριο!Κερναω εγω τις μπυρες στην επομενη βολτα σας!!