TIGER 800XC 3000KM REVIEW ¶
Από: giannis1070 στις 19/04/2016 μεσημέρι
Από την ημερομηνία αγοράς της μηχανής μου, έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας και περίπου 3000χλμ χρήσης, μικτής ως επί το πλείστον η οποία μεταφράζεται ως 1800χλμ πόλη, 1150χλμ σε εθνικούς-περιφερειακούς-επαρχιακούς κτλ δρόμους, και καμιά 50αριά χλμ σε χωματόδρομους (πατημένους και μη). Εδώ να πω ότι τα χωμάτινα κομμάτια ήταν απλά διεκπεραίωση διαδρομής και όχι enduro κτλ.
Προτερήματα:
- Πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καταπίνει με μεγάλη άνεση τις κακοτεχνίες του ελληνικού οδοστρώματος. Πραγματικά η μηχανή της Ελλάδας του σήμερα. Βέβαια δεν είναι η μοναδική on-off που το κάνει αυτό.
- Μου αρέσει όπως στρίβει. Αν και 21 ίντσες μπροστά και δεδομένου ότι πήγε να με πουλήσει μια φορά όταν το πίεσα λίγο παραπάνω, είμαι γενικά ικανοποιημένος. Να πω εδώ ότι φοράει της μάνας του τα λάστιχα (Scorpion Trail).
- Ο ήχος της μηχανής. Αυτό το γρύλισμα του τρικύλινδρου με έχει τρελάνει.
- Γουστάρω τρελά, που με αυτήν τη μηχανή, μπορώ να κάνω κυριολεκτικά τα πάντα (εκτός από καθαρόαιμο enduro.....οι εμπειρότεροι ας πάρουν θέση). Προχθές Σάββατο έκανα μια δικάβαλη βόλτα στην Εύβοια (Χαλκίδα - Ρώσος - Πήλι - Σαρακίνηκο - Λημνιώνας μέσω πέρασμα του Τούρκου – Κοντοδεσπότι- Χαλκίδα) για να παρακολουθήσω μια διάλεξη του Δρ. Μάνου Δανέζη (SPAM ON** συστήνω ανεπιφύλακτα να ασχοληθείτε με τα θέματα που αναπτύσσει, υπάρχουν ομιλίες του σωρό στο https://www.youtube.com/results?search_ ... B7%CF%82** SPAM OFF). Η διαδρομή που έκανα είναι εδώ (https://goo.gl/maps/ku2i88CLaLE2). Φοβερή.
- Μου αρέσει εμφανισιακά (αποτελεί σημαντικό παράγοντα, προσωπικά για ‘μένα).
- Ο κινητήρας έχει δύναμη και η ροπή του είναι κατανεμημένη πολύ ομαλά, χωρίς να κάνει την αίσθηση βαρετή.
- Έχει άνετη σέλα. Έχω κάνει μέχρι και 2,5 ώρες σερί. Ε μετά, αρχίζει και πιάνεται ο ποπούλης...
- Διεκπεραιώνω τις χωμάτινες διαδρομές χωρίς πολύ δυσκολία, με δυο άτομα,όντας αρχάριος στο χώμα. Έχω καταλάβει ότι το βάρος της μηχανής είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά με δύο άτομα. Σε κάποια κατηφορικά κομμάτια...ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!
Το πέρασμα του Τούρκου(από το παραπάνω ολοήμερο στην Εύβοια), για όσους δεν το έχουν περάσει, είναι λίγο χέσιμο .....δεδομένου ότι έχει γκρεμό από κάτω και ο δρόμος είναι σχετικά στενός. Από όλα τα χωμάτινα κομμάτια που έχω κάνει, εκεί το βάρος της μηχανής ήταν επικίνδυνο. Παραθέτω φώτο...
Συνεχίζεται..