ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ¶
Από: tooljim13 στις 21/05/2011 10:50 μμ.
Δεν συντρέχει κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία για να πώ οτι πρέπει γενικά να είναι τρόπος ζωής η αιμοδοσία και όχι κάτι που πρέπει να γίνεται κατόπιν εορτής...
Ο λόγος που θίγω αυτό το θέμα είναι επειδή την προηγούμενη βδομάδα που πήγα να ανοίξω δικό μου φάκελο και να αρχίσω να δίνω εθελοντικά αίμα,έμαθα πως τα άτομα με το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας(όπως εγώ) ανέρχονται κοντά στο 15% του γενικού πληθυσμού και πως για να δώσουν αίμα θα πρέπει να έχουν πάνω απο 44 αιματοκρίτη.Μιλάω για τους άνδρες.Οι γυναίκες έχω την εντύπωση πως λόγω έμμηνης ρήσης ΔΕΝ μπορούν καν να δώσουν αίμα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι ένιωσα ελαφρώς άχρηστος όταν μου είπαν πως με το 40,5 που είχα εγώ την στιγμή εκείνη(πάντα καπου εκεί κυμαίνεται),πιθανότατα να μην μπορέσω ποτέ να φτάσω το όριο.Υπ'όψιν πως δεν πίνω,δεν καπνίζω και τρώω σωστά.
Αυτό σημαίνει πως αυτό το 15% που έχουν το στίγμα και οι υπόλοιποι 3.000 περίπου που ΕΧΟΥΝ μεσογειακή αναιμία στην Ελλαδα μας,εξαρτώνται απο το υπόλοιπο 85%.
Ελπίζω πολλοί απο σας να είναι ήδη αιμοδότες.Αν όχι,καλό θα ήταν να γίνετε.
Παραθέτω και ένα link με περισσότερες λεπτομέριες όσων αφορά το στίγμα και την μεσογειακή αναιμία.
http://www.specialeducation.gr/modules. ... cle&sid=63