Billie"Το μπροστινό φρένο στο ποδήλατο είναι στο αριστερό χέρι, αντί στο δεξί, ανάποδα δηλαδή απ'ότι στη μηχανή (και πριν αρχίσει κανείς οτιδήποτε, ισχύει λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας ή κάτι τέτοιο) και καλώς ή κακώς έχω αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα στις ρόδες μου ώστε να μου έχει γίνει ένστικτο.
Πιστεύετε ότι η συνήθεια της χρήσης του φρένου στο ποδήλατο μπορεί να προκαλέσει κάποια στιγμή σύγχυσης σε τυχόν αναγκαίο φρενάρισμα με τη μηχανή με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς επικινδυνότητας; Σκεφτόμουν να συνέδεα ανάποδα τα φρένα, έτσι ώστε να έχω το μπροστινό φρένο στη δεξιά μανέτα και απλά να προσπαθήσω να συνηθίσω την αλλαγή. Το έχει κάνει κανείς αυτό; Καμιά συμβουλή; "
Όχι δεν πρόκειται να προκαλέσει σύγχιση. Εμένα δεν μου προκάλεσε ποτέ. Ο εγκέφαλος, όσο πιο πολλά οχήματα οδηγάς, τόσο πιο πολύ μαθαίνει να φορτώνει ξεχωριστό ''χαρτη'' για κάθε όχημα, από το πρώτο δευτερόλεπτο που κάθεσαι στην σέλα.
Να σκεφτείς σε μια μηχανή μου έχω ανάποδο κιβώτιο, πρώτη πάνω, έκτη κάτω. Εντούτοις με το που κάθομαι πάνω της, ούτε καν σκέφτομαι κάτι, αυτόματα το μυαλό μου έχει μάθει να επιλέγει τον ''ανάποδο'' χάρτη, δεν συνειδητοποιώ καν την διαφορά.
Παρόλα αυτά, γιατί να ζεις με την ιδέα;Ναι εγώ, και στα δικά μου τα άλλαξα εδώ και χρόνια. Μισή ώρα εύκολη δουλειά -ανάλογα το ποδήλατο- και τέλος τα μπερδέματα ή η υποψία αυτών. Κάντο άφοβα, δεν έχεις να χάσεις κάτι.
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html