Κάλλιο φτωχός και ευτυχισμένος... ¶
Από: bonnie στις 10/02/2010 7:35 μμ.
απο την σημερινη Ελευθεροτυπια..
ΚΑΡΛ ΡΑΜΠΕΝΤΕΡ, 47 ετών, Αυστριακός εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, αποφάσισε να απαλλαγεί εξ ολοκλήρου από την περιουσία του, κινητή και ακίνητη, συνολικής αξίας γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, γιατί, όπως λέει, τα πλούτη τον κάνουν δυστυχισμένο.
Θα πουλήσει τα δύο του σπίτια (το ένα ωραιότατο σαλέ στις Αλπεις), το πολυτελές αυτοκίνητό του, όλα του τα έπιπλα και πολλά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ακριβοί πίνακες ζωγραφικής. Οσα χρήματα βγάλει από αυτά, μαζί με μετρητά που ήδη έχει σε τράπεζα, θα τα δώσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, με σκοπό να διατεθούν σε προγράμματα απασχόλησης νέων, φτωχών ανθρώπων. «Δεν θέλω να μου μείνει τίποτα.
Τα χρήματα είναι αντιπαραγωγικά. Δεν φέρνουν την ευτυχία», δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ». Θα μείνει, λέει, σε μια μικρή καλύβα στις Αλπεις ή θα ενοικιάσει μία γκαρσονιέρα στο Ινσμπουκ. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν αναφέρεται εάν έχει οικογένεια. Μάλλον δεν πρέπει να έχει.
Κατάγεται από πολύ φτωχή οικογένεια ο κ. Ράμπεντερ. Δούλεψε σκληρά από μικρός, πιστεύοντας ότι τα χρήματα θα του φέρουν τις ανέσεις και την ευτυχία που στερήθηκαν οι δικοί του. Ομως «έγινε πιο πολύπλοκη η ζωή μου, και ευτυχία δεν ένιωσα», δήλωσε. Αισθανόταν πως δούλευε «σαν σκλάβος», χωρίς χρόνο ελεύθερο για να απολαύσει τα μικρά, απλά και όμορφα πράγματα της ζωής. «Η πολυτέλεια και ο καταναλωτισμός είναι αρρώστια. Δεν τα χρειάζομαι πια. Οσα χρόνια μου έμειναν, θα τα ζήσω ελεύθερος».
παραδειγμα προς μιμηση.. αλλα που τετοια τυχη...
πηγη: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... as-selidas