check engine και ενας περιεργος θορυβος ¶
Από: ilikeyourbike στις 30/11/2013 6:37 μμ.
Το καλοκαιρι σε ενα ταξιδι προς Πατρα το daytona μου προς το τελος του ταξιδιου εμεινε απο ανορθωτη. Λιγο πριν συμβει το μοιραιο ειχα παρατηρησει οτι ο φωτισμος του καντραν "επαιζε". Ο ανορθωτης αλαχτηκε με αλλον και απο τοτε το μονο κουσουρι που ειχε η μηχανη ηταν οτι δεν λειτουργουσε η μεγαλη σκαλα.
Τη προηγουμενη Δευτερα πηγα το daytona μου για το service των 30.000 χλμ μια ωρα αρχιτερα, στα 28.500. Ρυθμισαμε βαλβιδες και ολα τα σχετικα στο συνεργειο της intermoto στο Πειραια. Αλλαχτηκε και ο ανορθωτης με αυτον της ανακλησης και μαζι αλλαχτηκε δωρεαν και ο μηχανισμος των xenon που ειχε απο το προηγουμενο ιδιοκτητη γιατι συμφωνα με το μηχανικο ειχε καιει (η κατι τετοιο) ολη η πλακετα του κυκλωματος των φωτων και οχι απλα το λαμπακι.
Σημερα, μια βδομαδα μετα το service παρατηρησα στο καντραν να "παιζει" παλι ο φωτισμος οπως τοτε. Μετρησα σε ενα συνεργειο διπλα στο σπιτι μου τη μπαταρια και ηταν ολα αψογα. Μετα τη βολτα μου λοιπον παω να τη βαλω μπροστα για να τη βγαλω να την πλυνω και ακουω ενα περιεργο και δυνατο θορυβο κοντα η κατω απο τη σελα παρομοιο με αυτο που κανουν οι ασφαλειες του σπιτιου οταν πεφτουν. Η μηχανη παιρνει μπροστα αλλα το κιτρινο λαμπακι του check engine μενει αναμμενο. Την κλεινω αμεσως παω να τη ξαναβαλω μπροστα και παρατηρω οτι η μηχανη στο τελευταιο γυρισμα του κλειδιου που περιμενει να τη βαλεις μπροστα κανει το κλασσικο ηχο απο τον εγκεφαλο που παιρνει μπροστα οχι 1 φορα οπως παντα αλλα πολλες φορες. Ξαναπαιρνει με τη μια μπροστα με το το λαμπακι ακομα αναμμενο αλλα με το που τη σβηνω ο ηχος απο τα ηλεκτρονικα συνεχιζεται μεχρι να βγαλω το κλειδι.
Η ερωτηση μου ειναι. Αυτο ειναι το γνωστο προβλημα με το exup η κατι χειροτερο; ΕΙναι δυνατον να εχω δωσει 300 ευρω για το service της 1 βδομαδα πριν στην Ιντερμοτο και να παθαινει τωρα κατι τετοιο;
Αν υπαρχουν σφαλματα ζητω συγνωμη μιας και δεν ειμαι γνωστης των τεχνικων θεματων. Επισης υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες αλλα για να μην κουρασω δεν τις εγραψα ολες μιας και θεωρω πως δεν σχετιζονται αμεσα με το προβλημα.