Τρίξιμο/Τρίψιμο (θόρυβος από τον κινητήρα) ¶
Από: Art-I-Sun στις 09/11/2010 11:11 μμ.
Δέν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά ο θόρυβος παρουσιάστηκε μετά από την εφαρμογή (πρόγραμμα, φίλτρο, 3-1 arrow).
Περιγραφή: Σάν τρίξιμο ή τρίψιμο ακουστό από τη αριστερή πλευρά μέσα απ'το κιβώτιο και αισθητό πάνω στα μασπιέ, κατά την διάρκεια της σύμπλεξης της 1ης.
Ο ήχος είναι πολύ εύκολα αισθητός με κράνος και από τα μασπιέ.
Έχει τύχει να το ακούσω/νιώσω στην μετάβαση από 2α σε 1η. Έχει τύχει από νεκρά σε 1η. Πάντα όμως ακούγεται ενώ κινείται η μηχανή και ολισθαίνει ο συμπλέκτης.
Έχει τύχει να προχωράει η μηχανή με ολίσθηση του συμπλέκτη στην 1η και λίγο γκάζι και καθώς κινείται να ακούγεται το τρίξιμο περιοδικά, σάν κάτι να βρίσκει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο καθώς τσουλάει η μηχανή.
Παρ'όλα αυτά, να σημειώσω ότι δέν ακούγεται πάντα, αλλά το ακούω σίγουρα μιά φορά την μέρα. Τα λάδια είναι σε φυσιολογικό επίπεδο (αλλαγμένα στα 5000 και τώρα είναι στα 8800).
Επίσης, την μηχανή δέν την έχω πάει ποτέ πάνω από 11000 στροφές, οπότε δέν θα μπορούσα να πώ ότι την σπάω κιόλας.
Δέν έχω παρατηρήσει κάποιον άλλο περίεργο ήχο, ή περίεργη συμπεριφορά την μοτοσυκλέτας.
Λέτε να βγαίνει απ΄το γρανάζι μετάδοσης και όχι απ'το κιβώτιο? Η αλυσίδα είναι λαδωμένη με γράσσο λιθίου, όχι σπρέυ.
Σας ευχαριστώ όλους σας.