Re: Μικρος ψαχνεται... ¶
Από: sprint900 στις 02/01/2013 1:51 μμ.
avastardis"Για αρχή χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με πολλά πολλά χιλιόμετρα.
Παρακολουθώ το φορουμ αλλά δεν γράφω εύκολα.
Στο συγκεκριμένο θέμα σαν νέος κάτοχος ενός Tiger 800, (απο τον 3ο 20012) εχω να να πω κάτι ίσως κι ώς συμπέρασμα:
1. Αν είχα διαβάσει συγκριτικά σχετικά με τη μότο είναι σίγουρο ότι δεν θα την έπερνα. Αναφορά παντού άπειρων προβλημάτων (μικρών, μεγάλων) κι από εδώ στο φορουμ. - Εγω δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.
2. Ημουν κάτοχός ενός Transalp 600 (98) απο δευτερο χέρι απο το 2005 ως το 2012. Δεν εγβαλε το παραμικρό πρόβλημα ΠΟΤΕ. Μολις πουλήθηκε στο μήνα επάνω εκαψε τον κινητήρα!!! αγνωστο πως ?
Τα συμπερασματα δικά σας."
Χρόνια πολλά φίλε και σε εσένα , σου έχω μια ερώτηση αν βλέπεις ανεξάρτητα από αξιοπιστία και τα σχετικά διαφορά μεταξύ του transalp , το πώς το αισθανόσουν στον δρόμο και πως πάταγε και του tiger ;
Πολλά transalp χτυπούν μπιέλα , αλλά εκεί μάλλον είναι συνήθως ότι κάποιοι βάζουν λάθος λάδια , πολύ χαμηλού ιξώδους για αυτό τον κινητήρα και άλλοι τον αφήνουν χωρίς λάδια ξεχνώντας να τα ελέγξουν στην στάθμη αν περνάνε της 5-5.500 rpm και ξέρω περιπτώσεις από αναβάτες που δεν πέρναγαν τα 100-120 κμ στο ταξίδι και χτυπιόντουσαν ότι δεν καίει λάδια και μόλις σε 1500-2000κμ ο επόμενος που το τελίκιαζε το έκαιγε μη γνωρίζοντας το χούι οτι πάνω απο 5.500rpm καίει λάδια και οσο ποιο ψηλά οι στροφές τοσο ποιο πολλά , πιστεύοντας τον πρώτο που άλλωστε δεν έλεγε και ψέματα .
Να λέμε και τα έτσι και τα αλλιώς , είναι εκεί που λέει πολύ σωστά ο φίλος galileos ανάλογα την χρήση και το επίπεδο γνώσης του αναβάτη .
Είναι πως λέμε εμείς στα triumph από παλιά σαν τους KTM , συμπλέκτη πατημένο και ξεκινώντας και σβήνοντας το μηχανάκι .