Φρένα μπροστά ???

Φρένα μπροστά ???  

Από: akile ! στις 29/05/2011 10:09 μμ.

Καλησπέρα σε όλους ! Θέλω βοήθεια, εδώ και 2-3 μέρες τα μπροστινά φρενα του τίγρη μου εχουν γίνει σκληρά στη μανέτα και η διαδρομή εχει μικρύνει αρκετά.
Το περίεργο είναι οτι δεν εχει γίνει καμία αλλαγή ή επεμβαση στο μηχανάκι εδώ και 1 μήνα για να ξεκινήσω να ψάχνω απο κάπου (παράδειγμα αλλαγή τακάκια κτλ).

Re: Φρένα μπροστά ???  

Από: tooljim13 στις 29/05/2011 11:02 μμ.

Κάτι παίζει με τα τα υγρά.Η στάθμη που είναι;Εννοώ σε ποιό ύψος;

Από: Sprinter στις 29/05/2011 11:21 μμ.

Βγάλε τις δαγκάνες και καθάρισέ τις. Κάνε μια μικρή διαδρομή χωρίς μπροστινό φρένο και δες αν ζεσταίνεται κάποιος δίσκος μπροστά. Μπορεί να έχει κολλήσει κάποιο εμβολάκι και να 'σέρνει' το τακάκι στον δίσκο.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: akile ! στις 30/05/2011 12:05 πμ.

Η στάθμη των υγρών ειναι οκ !
Για τα έμβολα θα το δώ άυριο που θα βγάλω δαγκάνες για καθάρισμα ...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας - είχα ξενερώσει λιγο..
Αυριο θα έχετε νέα !

Από: crazyumpire στις 30/05/2011 6:02 μμ.

αυτο που σου ειπε ο Σπριντερ...και κοιτα για καμια υγρασια ή απωλεια υγρων..
VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS
Veni...Vedi....WC...

Από: akile ! στις 31/05/2011 12:52 μμ.

Και μάλλον αυτό ήταν γιατι μετά το καθάρισμα έστρωσε πολύ, ξαναέγινε φρένο..
Η μόνη διαφορά ήταν οτι αντί να έχει κολήσει έξω κάποιο έμβολο και να σέρνει το τακάκι στο δίσκο ειχε κολήσει μέσα και δεν πίεζε.
Αφου τελικά ξεκόλησε, τα καθάρισα ένα ένα και είμαστε οκ τώρα !
Το μόνο θέμα είναι οτι απο τα 8 έμβολα βγαζοντάς τα προς τα έξω, 1 μου ξέφυγε παραπάνω και δάκρυσε απο ύγρα φρένων με επακόλουθο την ανάγκη για μία καλή εξαέρωση ...
Σημασία έχει οτι η μανέτα επιτέλους έχει διαδρομή και το μόνο που χρειάζεται τώρα ειναι λιγο συμπλήρωμα υγρών και ξανά εξαέρωση !!!
Σας ευχαριστω όλους για τη βοήθεια και την ανταποκρισή σας.