Βιδες πισω γραναζιου - Tiger 1050 ¶
Από: TheFace στις 27/02/2013 9:38 μμ.
Σημερα αντιμετωπισα κατι που δεν εχω ξανακουσει καν οσο χρονια ασχολουμαι και εχω μηχανακια. Πηγα τον Τιγρη για πλυσιμο και με τεραστεια εκπληξη (και τρομο!) οταν σηκωσαμε το μηχανακι στη ραμπα ανακαλυψαμε οτι λειπουν οι 2 απο τις 5 βιδες του πισω γραναζιου!!!
Η μια βιδα μαλιστα πρεπει αν ειδαμε καλα, να εχει σπασει και εχει μεινει η μιση μεσα!
Η πρωτη ερωτηση εχει να κανει με τα αν εχει κανενας απο εσας ζησει ή ακουσει παρομοιο περιστατικο. Τι μπορει να προκαλεσε κατι τετοιο ρε παιδια???
Μου περασε απο το μυαλο η κλοπη (λογω της σπασμενης βιδας περισσοτερο), αλλα δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕ να κλεβουν γραναζια. Ασε που το μηχανακι φοραει ενα σκασμο πραγματα πανω... το γραναζι λιγουρευτηκαν?
Παντως και μια ακομα βιδα (η διπλανη απο αυτες που λειπουν) ηταν χαλαρη και την σφιξαμε.
Εντυπωση επισης που εκανε οτι ο ενας πυρρος απο τις 3 βιδες, με το ματι μου φαινεται οτι βγαινει πιο εξω απο τους υπολοιπους...
Anyway, εφερα το μηχανακι σπρωχτο στο σπιτι μιας και δεν ηθελα να διακινδυνευσω το παραμικρο (και να σκεφτει κανεις οτι πριν το παω για πλυσιμο του ηπια το αιμα με κοφτες και 240αρες στην εθνικη) και αυριο θα παω να παρω τις βιδες απο την Τ (δε νομιζω να μην εχουν stock!) και αφου τις βαλω μονος μου θα παω στο σακη για ελεγχο και... ψυχολογικη υποστιριξη!
Η δευτερη μου ερωτηση εχει να κανει με το αν χρειαζεται ροποκλειδο για το σφιξιμο των συγκεκριμενων βιδων ή οχι?
Αν ναι, ποσο πρεπει να τις σφιξω?