nfeel"Για ποιο λόγο να μην φρενάρεις με τον κινητήρα Κώστα?"
Αν απευθύνεσαι σε εμένα φίλε μου , δεν έχει σημασία που με λένε Γιώργο , άλλωστε εγώ σε προέτρεψα να μην φρενάρεις με τον κινητήρα , είναι ότι όταν χρησιμοποιείς για φρένο τον κινητήρα αποδίδει από την ανάποδη έργο σαν να επιταχύνεις με αυτόν .
Όποτε μακροχρόνια έρχεται πάρα πολύ ακριβότερα η επισκευή του σε σχέση με τα επιπλέον τακάκια που θα επιβαρύνεσαι για να κάνουν αυτή την δουλειά .
Όλοι ξέρουμε ότι κάποια μηχανάκια στα 100.000κμ είναι διαμάντια και ορισμένα στα 50.000κμ έχουν αρχίσει να τα φτύνουν , βέβαια δεν είναι μόνο η χρήση του κινητήρα για φρενάρισμα αλλά κάθε ένα πράγμα , το αν το ζεσταίνεις από κρύο σταδιακά , αν δεν το ζορίζεις με μεγάλη σχέση με χαμηλά της στροφές η το ανάποδο να τον δουλεύεις πάντα σε πολλή ψηλά της στροφές και όχι κοντά στην ροπή του , αν αλλάζεις τα λάδια στην ώρα τους , αν τον έστρωσες σωστά τον κινητήρα , παίζει τον ρόλο του στα ποσοστά που αναλογούν στην φθορά του κινητήρα .
Να συμπληρώσω και κάτι άλλο , πιθανόν το εργοστάσιο από την πίεση του ανταγωνισμού να δίνει για σέρβις 16.000κμ εννοείτε και στα λάδια τουλάχιστον αλλά όπως είδες στα 8.500κμ έχεις τερματίσει τα τακάκια , αν το λοιπόν τα ξανά τερματίσεις και φας τον δίσκο ο λογαριασμός είναι πολλή ακριβότερος .
Αν τώρα ξέρεις να ελέγχεις την μηχανή μόνος σου όπως δηλώνεται κάποιοι χωρίς να θέλω να σας προσβάλω εγώ χάνω τον χρόνο μου τώρα πληκτρολογώντας .
Αλλά βλέπω κάτι ερωτήσεις σε νηπιακό επίπεδο πάνω στα μηχανικά και γνώμη μου είναι ότι καλό είναι να την βλέπει ο μηχανικός στα μισά και όχι στα πολλά 16.000κμ , εκει του λες ήρθα για μια ματιά δεν ειναι ωρα να αλλάξω λάδια .
Δεν είναι γιατρός σε νοσοκομείο ο μηχανικός να πληρώνεται από το κράτος για να κάνει την δουλειά του , ιδιώτης είναι σαν εμάς και από κάπου πρέπει αν βγάλει και αυτός για αν ζήσει και για να αποσβέσει όλα αυτά που χρειάζονται διαγνωστικά , εργαλεία , νοίκι , ασφάλεια , εφορία , ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω , άλλο η αισχροκέρδεια και άλλο το δικαίωμα στον καθένα από εμάς να μην δουλεύει τσάμπα .
Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.