Natassa_triple"πάντα φουλ εξοπλισμό παιδιά κ τα μάτια δεκατέσσερα (εγώ πια δεν πατάω Ρώσσο κ Επίδαυρο...).
Η πίστα εκεί είναι για όσους θέλουν να οδηγήσουν γρήγορα.
Στον δημόσιο δρόμο θέλει πολλή προσοχή κ σεβασμό κ στους άλλους που κυκλοφορούν!"
Γειά και απο μένα,
είμαι καινούριο μέλος στην παρέα και εδώ και 10 ημέρες είμαι κάτοχος ενός μαύρου 1050 speed triple S.E.
Απλά θέλω να σχολιάσω το εν λόγω συμβάν,μιας και έγινε λίγα μέτρα απο το σπίτι μου και το πληροφορήθηκα την επόμενη μέρα. Yamaha R1 χωρίς κράνος, μου είπαν ότι ο οδηγός δεν ζει πια.
Οδηγώ μηχανή απο πολύ μικρός μιας και η οδήγηση είναι αυτό που με γεμίζει. Η φίλη μας Νατάσα μας προτρέπει να πάμε στην πίστα να ξεδώσουμε. Πολύ σωστά. Δυστυχώς όμυς ζούμε στην χώρα του δήθεν και θα ζούμε όπως ζούνε σε άλλες, το ίδιο ''θεωρητικά'' προηγμένες χώρες ,μετά από 50 χρόνια και αν.
Χτες 70% των εγγεγραμμένων πήγαν και ψήφισαν. Με τί κριτήριο ,είναι κάτι που ο καθένας ξέρει καλύτερα.
Στη χώρα του δήθεν λοιπόν πρέπει να οδηγήσω πάνω απο 600 χλμ για να πάω σε μια πίστα που μπορώ να ευχαριστηθώ την οδήγηση,στην χώρα του δήθεν πρέπει να οδηγώ σαν ακροβάτης στους δρόμους γιατί ο συντελεστής τριβής είναι ελάχιστος στους περισσότερους δρόμους, οι λακούβες και οι κακοτεχνίες είναι παντού και το μόνο που ακούσαμε ,είναι τον Σταθάκη να μας λέει για την οδική ασφάλεια ,μια εβδομάδα πριν την κάλπη.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα.Εαν κάποιος πολιτικός,δημοτικός,συνδικαλιστικός φορέας/άνθρωπος,θελήσει να κάνει κάτι για τον τόπο αυτό,δεν μπορεί να κάνει για τον ίδιο τίποτα. ¨Ετσι λοιπόν όλοι προτιμούν να κάνουν τα στραβά μάτια και να βολεύονται/παίρνουν τα χρήματά μας για ιδίων όφελος,παρά να κάνουν τη δουλειά τους και να απολαμβάνουμε όλοι ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και ασφάλειας στους δρόμους μας.
Για να έχουμε λιγότερα τροχαία πρέπει να γίνουν λίγα και απλά πράγματα,κατά την ταπεινή και μικρή γνώμη μου. 2-3 πίστες στην Ελλάδα προδιαγραφών αγώνων (αw μην είναι F1),τα δημόσια έργα να εχουν εποπτεία ουσιαστική και ποινικές ρήτρες συντήρησης-διάρκειας-καλής λειτουργίας και όλοι μας να φοράμε πα΄ντα κράνη και όσο περισσότερο εξοπλισμό μπορούμε σε κάθε μας μετακίνηση.
'Εχω 50 ράμματα στο πρόσωπο επειδή 'πετάχτηκα'' εδώ κοντά χωρίς κράνος, δεν το ξαναέβγαλα από τότε,το παιδί με το R1 δεν ζεί πια γιατί δεν φόραγε κράνος και άνοιξε μια δευτέρα σε έναν δρόμο της Αθήνας. Προφανώς ούτε ο κάθε οδηγός θα πρέπει να γνωρίζει πόσο γρήγορα μπορεί να έρθει μια μηχανή πανω του, όταν η μηχανή πηγαινει με 120+ σε ένα δρόμο του οποίου το όριο είναι 50 χλμ/ω,και ειδικά σε δρόμο που ενώ είναι διπλής κατεύθυνσης και σχετικά ευθύς,έχει πανω απο 10 στενακια που τον τέμνουν,όλα με σήμα στοπ.
'Εχουμε μηχανές,που αλλού θα τις τρέξουμε και θα τις ευχαριστηθούμε,παρά σε μια πίστα με την ασφάλεια που προσφέρει? Μην μου πείτε ότι τα Μέγαρα είναι πίστα γιατί θα βάλω τα γέλια,έχω τρέξει 2 φορές και δεν θέλω να ξαναπάω,εκτός αν έχω κανα Caterham με 4.77 κορωνοπήνιο.. 'Ειχα την τύχη να οδηγήσω στις Σέρρες αρκετές φορές το αυτοκίνητό μου ( honda s2000) και να επισκευθώ πίστες στο εξωτερικό. Στολή λοιπόν ,Αθηνών - Νεκροταφέιου εεε Πατρών εννοώ, superfast απέναντι και μετά όλη η απόλαυση με ασφάλεια είναι σε αποστάσεις 2-4 ωρών.
Αρκετά νομίζω ότι έγραψα, καλές βόλτες σε όλους με προσοχή και ο θεός βοηθός...