Λοιπόν, καλησπέρα και από μένα και καλά μας χιλιόμετρα, ΟΡΘΙΟΙ!!!
Διάβασα και τις 24 σελίδες για να έχω πλήρη άποψη. Ο λόγος φυσικά αφορά στην 1η αλλαγή λαδιών του τίγρη μου (1050). Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι κάτοχος Triumph και ήθελα να αποκτήσω μια όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη γνώμη, παρά τον υποκειμενισμό που πολλές φορές μας διακατέχει. Συμπέρασμα ασφαλές δεν έβγαλα (πως θα ήτο δυνατό άλλωστε) και πήρα τυχαία το 1ο τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού. Το τηλέφωνο ήταν αυτό προς το Σάκη Κόντη.
Προς τιμήν του, ο ίδιος μου ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένος Triumph (διασταυρώθηκε από την Ελιοφίλ αμέσως μετά). Οι λόγοι? Δε με αφορούν, ούτε και γνωρίζω. Πάντως, κρατήστε το ως ενημέρωση:
ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ!
Ερώτηση: "και αν κάποιος προβεί σε service στο εν λόγω κατάστημα (ή σε όποιο άλλο δεν έχει εξουσιοδότηση), τι γίνεται με την ΕΓΓΥΗΣΗ? Η απάντηση από το Σάκη ήταν η γνωστή περί της νομολογίας που επιτρέπει, εφόσον ο μηχανικός είναι πιστοποιημένος, να διατηρείται η εγγύηση. Σωστά?
Τηλέφωνο στην Ελιοφίλ, αμέσως μετά και συνομιλία με τον κ. Τζαφάρα (τεχνικό δ/ντη). "κ. Τζαφάρα, ισχύει η εγγύηση σ'αυτή την περίπτωση?" Η απάντηση του, εν πολλοίς, ήταν πως ΟΧΙ (αναμενόμενο), δικαιολογώντας το, υπό την έννοια πως οι μη-εξουσιοδοτημένοι δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ούτε τα αναβαθμισμένα updates του λογισμικού και εν κατακλείδι, διερωτήθηκε ποιός θα υπογράψει στο πέρας της εγγύησης ότι η μοτοσυκλέτα δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (το ξέρατε αυτό? Προσωπικά, 1η φορά το ακούω!). Η αλήθεια είναι βέβαι η μισή, γιατί βάσει της ευρωπαικής νομολογίας, η μαμά Triumph είναι υποχρεωμένη να δίδει και τα κατάλλαηλα εργαλεία και το λογισμικό σε κάθε πιστοποιημένο μηχανικό τα ζητήσει και αγοράσει. Αλλά, ας πάμε παρακάτω.....
3ο τηλεφώνημα σε άλλο εξουσιοδοτημένο. Τον Καλαμόβρακα Κώστα. Ερώτηση: "Μπορώ να φέρω τα δικά μου λάδια με τις προδιαγραφές της Triumph?" Η απάντηση ήταν πως ναι, θα γίνει κανονικά το service αλλά (κρατηθείτε) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!!! "Η Triumph έχει τα δικά της λάδια" Ναι, καλά διαβάσατε αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι η Triumph ξεκίνησε να επιχειρεί και σε άλλον τομέα (αν ήταν έτσι, θα το κρατούσα μυστικό και θα πήγαινα να αγόραζα μετοχές της.....ασφαλώς και κάνω πλάκα!). Προφανώς, ο μηχανικός εννοούσε ότι η Triumph (? το manual του '10 πρότεινε τα Mobil, του '11 τα Castrol))αφενός και η Ελιοφίλ (? προτείνει-επιβάλλει)αφετέρου έκαναν καινούριο deal με κάποια εταιρεία παραγωγής λιπαντικών και στην αλυσίδα τους χρησιμοποιούν αυτά! Ή μήπως ο ίδιος αφ'εαυτού (? μέχρι πρότινος έβαζε Repsol). Ούτε καν μπήκα στον κόπο να τσακωθώ μαζί του.
4ο τηλεφώνημα, ξανά στην Ελιοφίλ και τον κ. Τζαφάρα. Επιβεβαιώνει ότι είναι γνώστης του θέματος και μου εξιστορεί (αν είναι δυνατόν, δε ζήτησα ιστοριούλες αλλά τη θέση της εταιρείας) ότι στο συγκεκριμένο συνεργείο προέκυψε πρόβλημα με κάποιο πελάτη που πήγαινε τα δικά του λάδια και αφετέρου αυτά τα λάδια "ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ" από αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι!! Το νόημα το πιάσατε?
Επαναλαμβάνω αυτά που του'πα: Δεν με ενδιαφέρει η περιπτωσιολογία (άλλωστε ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως άλλοθι), μένω στα γραπτά. Η Triumph και η κάθε εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων, ΟΡΙΖΕΙ τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ KAI ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ για την εύρυθμη λειτουργία, ασφάλεια αλλά και την ισχύ της εγγύησης. Προσέξτε, τις προδιαγραφές, ΟΧΙ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ!!!!! Αφού υπήρξε μια σχετική παύση, σκέψη και περισυλλογή, μου απαντά καταφατικά,
ορίζοντας μου εκ νέου τις προδιαγραφές: ΑΡΙ SJ και JASO MA2. Του λέω, κύριε μου, το δικό μου manual (β΄εξάμηνο του '10 κατασκευή), ορίζει ΑΡΙ SH (or higher) And JASO MA. Άλλαξε ο κινητήρας μου και δεν το αντιλήφθηκα? (τα σχόλια δικά σας)
5ο τηλεφώνημα, στην Αλίμου. "Ναι, τι λάδια θα μας φέρετε?" Mobil, Motul, Red line.....θα δω. "Α, μόνο Mobil καλύπτει την εγγύηση σας"!!!!!!
6ο τηλεφώνημα στη Μιχαλακοπούλου. Ναι, 10W-40 ή 10W-50 (? ήξερα για 15W-50)), συνθετικό να'ναι και είμαστε εντάξει!
Ερώτηση προς εσάς: ποιό το email Triumph UK, επειδή δε θα αφήσω να περάσει αυτό έτσι!