Guide – Αγορά εξοπλισμού – Απορίες/Συμβουλές ¶
Από: tharis στις 03/10/2010 4:17 μμ.
Οπότε αναφέρομαι σε μπουφάν – παντελόνι – γάντια – μπότες .
Ο εξοπλισμός θέλω να με καλύπτει σε track-day οπότε αναγκαστικά, αν και δεν είμαι fan, θα πρέπει να είναι δερμάτινος (σωστά?)και με τις απαραίτητες προστασίες. Παρόλα αυτά θα χρησιμοποιείται κυρίως στις βόλτες μου οπότε εμένα με ενδιαφέρει να είναι πρακτικός και να μπορεί να φορεθεί σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, όπως επίσης με ενδιαφέρει και η αδιαβροχοποίηση.
Επειδή δεν έχω εμπειρία από δερμάτινα, θα ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι ζεστά και αν όλα τα δερμάτινα μπουφάν έχουν κι αυτά αφαιρούμενες θερμικές/αδιάβροχες επενδύσεις. Αυτό θα επηρεάζει προφανώς και την εφαρμογή τους ? Υπάρχουν βαριά και πιο light δερμάτινα ? Μήπως είναι καλύτερη η χρήση ισοθερμικών το χειμώνα ώστε να μπορεί το μπουφάν να φορεθεί και με μια σχετική ζέστη ? Τα ίδια ισχύουν και για τα παντελόνια ?
Τα παντελόνια συνδέονται με τα μπουφάν με universal τρόπο ή πρέπει να είναι set/ίδιας μάρκας? Οι ξύστρες είναι προσθαφαιρούμενες και αγοράζονται extra ?
Επίσης μπορεί τα δερμάτινα να συνοδεύονται από επιπλέον αδιάβροχα και αυτά πρέπει να είναι εφαρμοστά για να μην ενοχλούν σε μεγάλες ταχύτητες ή όχι ?
Τα γάντια θα πρέπει να είναι και αυτά δερμάτινα ? Ποια γάντια είναι αδιάβροχα ?
Για τις μπότες ήθελα να μάθω αν οι αδιάβροχες αερίζονται επαρκώς. Αν όχι είναι υποφερτές το καλοκαίρι ? Υπάρχουν και εδώ ζεστές και πιο light μπότες ?
Τελικά μπορεί ένα σετ εξοπλισμού να σε καλύψει ικανοποιητικά και σε πίστα και σε βόλτα “χειμώνα-καλοκαίρι” ? (χωρίς να μιλάμε για ακραίες συνθήκες)
Πιστεύω το θέμα θα ενδιαφέρει πολλούς καινούργιους στο χώρο οπότε ότι πληροφορίες-εμπειρίες έχετε μπορείτε να τις γράψετε.
Θα με βοηθούσατε πολύ αν προτείνατε και συγκεκριμένα προϊόντα, όπως και καταστήματα που πιθανώς δε γνωρίζω αλλά και e-shop.
Δε βιάζομαι για την αγορά. Θέλω να είμαι full εξοπλισμένος πριν την άνοιξη κι από κει και πέρα όσο πιο γρήγορα γίνετε.. Ίσως προηγηθεί το μπουφάν και τα γάντια και έπειτα τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
Περισσότερες ερωτήσεις οσονούπω..