Τελικά κάνουν δουλειά τα μανιτάρια?? ¶
Από: rAnger στις 31/05/2009 6:56 μμ.
...πλέον ίσως λίγο εντονότερα, καθώς θα είχα την δυνατότητα να εχω την απαντηση την περασμένη βδομάδα μετα τη σούπα έξω απ την Ιτέα, ΑΝ τα φόραγα τα ρημάδια!!..
Συγχωρέστε με αν θα βγώ λίγο off topic με την εξιστόρηση της τραγωδίας και κρατήστε το αρχικό μου ερώτημα ως κυριο θεμα μας.
Γύρναγα λοιπόν με πλήρη μπαγκαζια και διπλοκαβαλος από το ευτυχισμένο μου διήμερο στο Γαλαξίδι.
Έχοντας κάνει στάση στην Ιτέα για ελαφρύ φαγητό-μεζεδάκι, γύρω στις 7 απόγευμα ηλιόλουστης μέρας ήμουν στο σημείο του δρόμου που ευθεία πάει Αμφισσα και δεξιά βγαίνεις για Δελφούς-Αθήνα.
Εκεί λοιπόν έκανα το σφάλμα: εχοντας μια ταχύτητα 70-80 χαω, άργησα να δω την ταμπέλα δίστασα να ξεκινήσω τη στροφή. Αφού όμως ο κόμβος ηταν ευρυχωρος και αδειος αποφασισα να αρχισω το φρενο και να μπω δεξια. Δε χρειαζόταν να βγω στο αντιθετο ρευμα,αλλα για να μη κανω τα φρενα πολυ αποτομα και τρομαξω τη συνεπιβατη ειπα να πατησω και λιγο τη διαγραμμιση στο κεντρο του κομβου..
ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!!
Εκει με περιμενε ενα ατιμο και υπουλο χωματακι που με την αποχρωση που ειχε δε φαινοτανε καθολου και ετσι με φρενακι και ελαφρια κλιση μπαινοντας, βρεθηκα προσωπο με προσωπο με την ασφαλτο πριν καταλαβω καν τι πατησα!!
Αφου σηκώθηκα, παρατηρησα τα ιχνη απο τις ρόδες στο χωμα και καταλαβα οτι το ABS δε θα μπορουσε να εχει κανει τιποτα, καθως τα 2-3 τελευταια μετρα οι ροδες συρθηκαν ουσιαστικα πλαγια, οποτε αρκεστηκα να μη χριστοπαναγιασω τον κατασκευαστη του φρενου
Ξεσκονισαμε τα (σκισμενα) μπατζακια μας και αφου μετρησαμε τις πληγες πανω μας, σταματησε ενας περαστικος καλος ανθρωπος και βοηθησε να σηκωσω το επισης πληγωμενο τιγρακι. Η συνεχεια παιχτηκε στο νοσοκομειο Αμφισσας όπου δεσαμε γδαρσιματα στο δεξι γόνατο έκαστου εξ ημων των επιβατων!! Ευτυχως τα σωματικα τραυματα περιοριστηκαν εκει. Το δικο μου δερματινο Dainese τραβηξε το ερημο αρκετα για λογαριασμο μου, της κοπελας αθικτο, οποτε χαλαλι που γλιτωσα σπασμενους αγκωνες-ωμους..
Τωρα, τα τραυματα της κουκλας, οσο τα εχω εντοπισει, εχουμε και λεμε:
1) Στραβωμενο τιμονι (ισως και καλαμια-τιμονοπλακες, παρακαλω συμβαλετε με την εμπειρια σας..)
2) Αντιβαρο δεξι και μανετα φρενου
3) Μασκα γδαρμενη
4) Πλαινο πλαστικο περισσοτερο γδαρμενο
5) Καθρεπτης δεξια γδαρμενος
6) Δεξι πλαστικο ψυγειου (το μικρο μαυρο)
7) Πεταλι φρενου στραβωμενο
8) Μαρσπιες συνεπιβατη γδαρμενος
9) Δεξι μπροστα φλας κατεστραμμενο
Αυτα, αν δε μου διαφευγει κατι..
Ευτυχως ειναι αθικτη η εξάτμιση (ΤΟR) και το περιεργο ειναι πως δεν συρθηκε η πισω βαλιτσα!!.
ΧΑΧΑΧΑ! (καλα που δεν επαθε και τιποτα το μηχανακι )
Επισης, ευτυχημα που δεν ακουμπησε ΠΟΥΘΕΝΑ το μοτερ! Αυτο τελειως κουφο!
Ερχομαι λοιπον και ρωτω:
Τι απ αυτα θα γλιτωνα αν τα φοραγα τα ρημαδια τα μανιταρακια??
Ειναι κανεις με αντιστοιχη εμπειρια που να ειχε φορεμενα για να συγκρινουμε?
Γιατι εδω και χρονια στα φορουμ όλο ακουω εικασιες για το τι γλιτωνουν τα μανιταρια αλλα ποτε δεν εχω δει καποια τετοια συγκριση χειροπιαστη να καταλαβουμε και τι κερδιζει η τσεπη μας ή τι χανει η αισθητικη μας σε τελικη αναλυση βρε αδερφε και να καταλήξουμε αν αξίζει!
Το σκηνικό πιστευω ειναι αρκετα τυπικό: Σουπα με ταχυτητα πτωσης περιπου 40 χαω σε φλατ ασφαλτο.
Οσοι γνωστες συμβαλλετε παρακαλω σ αυτη την ερευνα..
Το ιδανικό θα ήταν να υπολογίσουμε
κόστος σούπας
1) με μανιταρια και
2) χωρίς αυτα
ειδικα βεβαια για αυτη τη μηχανη,αφου σε αλλη θα ειναι ισως πολυ διαφορετικα.
Αυτά.
ΥΓ Ευπρόσδεκτες και προτασεις για κανενα ανταλλακτικο σε καλη τιμη και ίσως για aftermarket τιμονι - μανετες..
[size=85:o7r8m6d3]Indian proverb