Τελικά κάνουν δουλειά τα μανιτάρια??

Τελικά κάνουν δουλειά τα μανιτάρια??  

Από: rAnger στις 31/05/2009 6:56 μμ.

Αυτή η ερώτηση πλαναται καιρό στο ταλαίπωρο κεφάλι μου.
...πλέον ίσως λίγο εντονότερα, καθώς θα είχα την δυνατότητα να εχω την απαντηση την περασμένη βδομάδα μετα τη σούπα έξω απ την Ιτέα, ΑΝ τα φόραγα τα ρημάδια!!..

Συγχωρέστε με αν θα βγώ λίγο off topic με την εξιστόρηση της τραγωδίας και κρατήστε το αρχικό μου ερώτημα ως κυριο θεμα μας.

Γύρναγα λοιπόν με πλήρη μπαγκαζια και διπλοκαβαλος από το ευτυχισμένο μου διήμερο στο Γαλαξίδι.
Έχοντας κάνει στάση στην Ιτέα για ελαφρύ φαγητό-μεζεδάκι, γύρω στις 7 απόγευμα ηλιόλουστης μέρας ήμουν στο σημείο του δρόμου που ευθεία πάει Αμφισσα και δεξιά βγαίνεις για Δελφούς-Αθήνα.
Εκεί λοιπόν έκανα το σφάλμα: εχοντας μια ταχύτητα 70-80 χαω, άργησα να δω την ταμπέλα δίστασα να ξεκινήσω τη στροφή. Αφού όμως ο κόμβος ηταν ευρυχωρος και αδειος αποφασισα να αρχισω το φρενο και να μπω δεξια. Δε χρειαζόταν να βγω στο αντιθετο ρευμα,αλλα για να μη κανω τα φρενα πολυ αποτομα και τρομαξω τη συνεπιβατη ειπα να πατησω και λιγο τη διαγραμμιση στο κεντρο του κομβου..

ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!!
Εκει με περιμενε ενα ατιμο και υπουλο χωματακι που με την αποχρωση που ειχε δε φαινοτανε καθολου και ετσι με φρενακι και ελαφρια κλιση μπαινοντας, βρεθηκα προσωπο με προσωπο με την ασφαλτο πριν καταλαβω καν τι πατησα!!

Αφου σηκώθηκα, παρατηρησα τα ιχνη απο τις ρόδες στο χωμα και καταλαβα οτι το ABS δε θα μπορουσε να εχει κανει τιποτα, καθως τα 2-3 τελευταια μετρα οι ροδες συρθηκαν ουσιαστικα πλαγια, οποτε αρκεστηκα να μη χριστοπαναγιασω τον κατασκευαστη του φρενου

Ξεσκονισαμε τα (σκισμενα) μπατζακια μας και αφου μετρησαμε τις πληγες πανω μας, σταματησε ενας περαστικος καλος ανθρωπος και βοηθησε να σηκωσω το επισης πληγωμενο τιγρακι. Η συνεχεια παιχτηκε στο νοσοκομειο Αμφισσας όπου δεσαμε γδαρσιματα στο δεξι γόνατο έκαστου εξ ημων των επιβατων!! Ευτυχως τα σωματικα τραυματα περιοριστηκαν εκει. Το δικο μου δερματινο Dainese τραβηξε το ερημο αρκετα για λογαριασμο μου, της κοπελας αθικτο, οποτε χαλαλι που γλιτωσα σπασμενους αγκωνες-ωμους..

Τωρα, τα τραυματα της κουκλας, οσο τα εχω εντοπισει, εχουμε και λεμε:
1) Στραβωμενο τιμονι (ισως και καλαμια-τιμονοπλακες, παρακαλω συμβαλετε με την εμπειρια σας..)
2) Αντιβαρο δεξι και μανετα φρενου
3) Μασκα γδαρμενη
4) Πλαινο πλαστικο περισσοτερο γδαρμενο
5) Καθρεπτης δεξια γδαρμενος
6) Δεξι πλαστικο ψυγειου (το μικρο μαυρο)
7) Πεταλι φρενου στραβωμενο
8) Μαρσπιες συνεπιβατη γδαρμενος
9) Δεξι μπροστα φλας κατεστραμμενο

Αυτα, αν δε μου διαφευγει κατι..
Ευτυχως ειναι αθικτη η εξάτμιση (ΤΟR) και το περιεργο ειναι πως δεν συρθηκε η πισω βαλιτσα!!.
ΧΑΧΑΧΑ! (καλα που δεν επαθε και τιποτα το μηχανακι )

Επισης, ευτυχημα που δεν ακουμπησε ΠΟΥΘΕΝΑ το μοτερ! Αυτο τελειως κουφο!

Ερχομαι λοιπον και ρωτω:
Τι απ αυτα θα γλιτωνα αν τα φοραγα τα ρημαδια τα μανιταρακια??
Ειναι κανεις με αντιστοιχη εμπειρια που να ειχε φορεμενα για να συγκρινουμε?
Γιατι εδω και χρονια στα φορουμ όλο ακουω εικασιες για το τι γλιτωνουν τα μανιταρια αλλα ποτε δεν εχω δει καποια τετοια συγκριση χειροπιαστη να καταλαβουμε και τι κερδιζει η τσεπη μας ή τι χανει η αισθητικη μας σε τελικη αναλυση βρε αδερφε και να καταλήξουμε αν αξίζει!

Το σκηνικό πιστευω ειναι αρκετα τυπικό: Σουπα με ταχυτητα πτωσης περιπου 40 χαω σε φλατ ασφαλτο.

Οσοι γνωστες συμβαλλετε παρακαλω σ αυτη την ερευνα..
Το ιδανικό θα ήταν να υπολογίσουμε
κόστος σούπας
1) με μανιταρια και
2) χωρίς αυτα
ειδικα βεβαια για αυτη τη μηχανη,αφου σε αλλη θα ειναι ισως πολυ διαφορετικα.

Αυτά.
ΥΓ Ευπρόσδεκτες και προτασεις για κανενα ανταλλακτικο σε καλη τιμη και ίσως για aftermarket τιμονι - μανετες..
"Do not blame God for having created the tiger, but thank him for not having given it wings."
[size=85:o7r8m6d3]Indian proverb

Re: Τελικά κάνουν δουλειά τα μανιτάρια??  

Από: Aris. στις 31/05/2009 7:50 μμ.

Σε μηχανη που περνει καγκελα και τις πανε κιολλας θα εβαζα καγκελα αντι για μανιταρια.

Προφανως τα μαρσπιε συνοδηγου και οδηγου λειτουργησαν σαν μανιταρια και γλιτωσες εξατμιση , μοτερ και μερικα αλλα.

Με τα καγκελα θα γλιτωνες σιγουρα τα πλαστικα και το μοτερ ( το οποιο επειδη ισουν τυχερος μεσα στην ατυχια σου την εβγαλε φθηνα)

Με μανιταρια... δεν ξερω... συνηθως τα μανιταρια "δουλευουν" αψογα οταν πεσει η μηχανη απο το σταντ σταματημενη . (π.χ. την χτυπησε αμαξι ενω εκανε οπισθεν)
Με μεγαλη ταχυτητα.. δεν ξερω... εχω ακουσει οτι ισως , υπο συνθηκες , να ειναι και χειροτερα...
τωρα τι να σου πω... δεν ειμαι και στους MythBusters να σου πω σιγουρα

Αρα για μενα τι κανεις ....

Βαζεις καγκελα

Τωρα βεβαια ας ακουσουμε και κανεναν πιο σοφο - ειδικο ...
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: Sprinter στις 31/05/2009 9:17 μμ.

rAnger" . Δε χρειαζόταν να βγω στο αντιθετο ρευμα,αλλα για να μη κανω τα φρενα πολυ αποτομα και τρομαξω τη συνεπιβατη
.......
Τωρα, τα τραυματα της κουκλας, οσο τα εχω εντοπισει, εχουμε και λεμε:
1) Στραβωμενο τιμονι (ισως και καλαμια-τιμονοπλακες, παρακαλω συμβαλετε με την εμπειρια σας..)
"

Να την τρόμαζες. Αυτό ήταν το μέγα σφάλμα.
.....

Δύσκολο να είναι κάτι παραπάνω απ' το τιμόνι.

Οσο για τα μανιτάρια δεν έχω ιδέα αλλα αμφιβάλω ότι θα κάνανε πολλά πράγματα. Το πολύ να σωζότανε κάποια πράγματα και να χτυπάγανε άλλα.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: tripletech στις 03/06/2009 7:46 μμ.

φιλε σε πολλες καταστασεις τα καγκελα/μανιταρια βοηθανε,στις περισσοτερες δηλαδη.
γενικα εχω παρατηρησει οτι στις μικρες σχετικα ατυχιες κανουν δουλεια,
ΑΛΛΑ εχω δει και κακγελο σε 955i να καρφωνεται σε τεποζιτο ΚΑΙ να ξηλωνει την εμπρος βαση της κεφαλης...η οποια κατα τα αλλα ηταν αθικτη.
οπως και μανιταρι καρφωμενο μεσα σε κεφαλη(kawa 636)
αν στο 1050 βαλεις καγελα
ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΕΣ ΑΤΣΑΛΟΒΙΔΕΣ
ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ(ΟΙ ΓΝΗΣΙΕΣ)ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΤΟΥ (ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ...) ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ...ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ
μετα απο καποιο χρονικο διαστημα κανε ελεγχο αν ειναι καλα σφιγμενα
ειδηκα αν ειναι βαμενα στο σημειο επαφης της βιδας.αυτα.

Από: val3983 στις 25/08/2009 7:52 μμ.

φίλε μου, καθώς έψαχνα το forum για απάντηση στο δικό μου ερώτημα, έπεσα στο δικό σου θέμα και είπα να μοιραστώ την δικιά μου σημερινή εμπειρία.
Καταρχήν να σου πω ότι είμαι πλέον πανευτυχής κάτοχος ενός tiger μόλις δύο εβδομάδων, στο οποίο ευτυχώς μου έκοψε να βάλω από την αρχή τα γνήσια μανιτάρια της triumph..
Καθώς πήγαινα να σταματήσω το πρωί δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο, το πισινό μου αυτοκίνητο (του οποίου ο οδηγός είχε κάποια ηλικία) αποφάσισε να να ξεκινήσει απότομα χτυπώντας με πίσω στο πλάι.. ο προφυλακτίρας του με βρήκε ακριβώς πάνω στον πατητήρα και στην ουσία με έσπρωξε ρίχνοντας με από την αντίθετη κατεύθυνση.. εγώ προσπάθησα να το κρατήσω όρθιο, αλλά είχε ήδη πάρει μεγάλη κλίση, οπότε κατά κάποιο τρόπο έμεινα από πάνω του αφήνοντάς το να πέσει κάπως άτσαλα.. δεν χρειάζεται να σου πω πως ένοιωσα βλέποντας το ολοκαίνουριο μηχανάκι μου να σέρνεται κάτω..
τέλος πάντων, αφού ξεπέρασα το σοκ, το σήκωσα με έναν φίλο μου που ήταν δίπλα και αρχίσαμε να ψάχνουμε για ζημιά.. πραγματικά πέρα από το ξύσιμο πάνω στο μανιτάρι και κάτι γδαρσίματα στην χούφτα δεν υπήρχε καμία άλλη ζημιά από την πτώση!!! αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι εάν δεν υπήρχαν τα θαυματουργά αυτά μανιτάρια αυτή τη στιγμή μπορεί να είχαν συμβεί τα χειρότερα σε μια ολοκαίνουρια μηχανή.. η ζημιά σίγουρα θα ήταν χιλιάδων ευρώ εάν χτυπούσε ντεπόζιτο και κινητήρας ..
δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει σε πτώση με μεγάλες ταχύτητες αλλά για να σου πω την αλήθεια εάν πέσω με πάνω από 80 χαω δεν νομίζω να με νοιάζει τόσο το τι θα πάθει η μηχανή, όσο το αν θα την βγάλω εγώ καθαρή.. πάντως συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε έχει μηχανή που να την έχει σε εκτίμηση, να βάλει αμέσως ένα σετ μανιτάρια..πραγματικά σε γλυτώνουν από πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ' οτι πίστευα..
Υ.Γ. η μόνη πραγματική ζημιά που έπαθα είναι να στραβώσει ο πατητήρας από το χτύπημα του αυτοκινήτου απο την άλλη μεριά, και μιας και είναι από αλουμίνιο δεν νομίζω να έρθει στην θέση του.. οπότε μάλλον θέλει αντικατάσταση.. δεν είναι τόσο εμφανές, αλλά δεν μπορώ να βλέπω την ολοκαίνουρια μηχανή μου με ψεγάδι.. οπότε θέλω να σε ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου εάν ξέρεις περίπου τι τιμή παίζει σε πατητήρα;;
καλές βόλτες με τον τίγρη σου μάγκα!!

Από: denthnpalevw στις 26/08/2009 11:18 πμ.

δεν εχεις τα στοιχεια του τυπου για να σου πληρωσει τις ζημιες????
Δεν έχω υπογραφή.......

http://betform.blogspot.com/

Από: ango στις 09/12/2010 10:03 μμ.

Η δικη μου εμπειρια απο τα καγελα παντως ειναι οτι σε χαζες πτωσεις τις μηχανης μου ιδιως σε μια πολη οπως η αθηνα με χαμιλες ταχυτητες το μονο που γρατζουνιστικε ειναι τα καγελα μου,δεν εχο εμπειρια απο μανιταρια αλλα εχο ακουσει καλα σχολια.

Από: AlexKC στις 20/05/2012 4:06 μμ.

Εγω φοραω μανιταρια στον τιγρη και σε μια μονο πτωση που ειχε σταματημενο με σωσανε χωρις την παραμικρη γρατζουνια! Τωρα, με παραπανω χιλιομετρα υποθετω οτι τα καγκελα θα χαν μεγαλυτερη προστασια συγκριτηκα με τα μανιταρια. Οποτε το σκεφτομαι μηπως τα αλλαζα και εβαζα καγκελα!Τα μανηταρια απ την πλευρα της εξατμισης δεν νομιζω να γλυτωσουν το τελικο απο πτωση ενω τα καγκελα μαλλον θα κανουν κατι παραπανω!