Φορτιστής μπαταρίας TRIUMPH ¶
Από: Aris. στις 06/11/2009 8:12 μμ.
"OptiMATE 3+" τον οποιο και αγορασα επειδη ο προηγουμενος χειμωνας με βρηκε να τρεχω 3 φορες -με την μπαταρια στο χερι- στον εξουσιοδωτημενο μου για φορτιση ...
Φετος ειπα να κανω κατι ωστε να μη συμβει κατι αναλογο.
Μπορω να πω πως με μια πρωτη δοκιμη ο φορτιστης με ενθουσιασε.
Αν και ο μηχανικος , μου ειπε, πως δεν πρεπει να ειναι φορτιστης αλλα μονο συντηρητης μπαταριας , ειδα πως μονο συντηρητης δεν ειναι.
Απλα τον βαζεις στη μπριζα και τον συνδεεις με την μπαταρια.
Δεν εχει κανενα κουμπι.
Ολες οι λειτουργιες του υποδεικνυονται με κοκκινα , κιτρινα και πρασινα LEDS .
Το 1ο αριστερα πρασινο πλαισιο διχνει οτι ο φορτιστης ειναι στη μπριζα και παιρνει σωστα ρευμα ,το 2ο κοκκινο διχνει αν εχει συνδεθει σωστα με την μπαταρια (πολικοτητα + με + και - με -)
Το κατω κοκκινο αριστερα διχνει αν η μπαταρια εχει κατω απο 2 V ή αν ειναι τελειως ξεφόρτιστη , το κιτρινο κατω δεξια οτι η μπαταρια βρισκετε στο σταδιο του φορτισματος και τελος τα 2 πανω δεξια TEST πλαισια διχνουν αν η μπαταρια διατηρει την φορτιση της 100% ή αν εχει απωλιες απο καποιο κυκλωμα της μηχανης ή επειδη "εφτασε στο τελος της" ...
Εμενα που η μπαταρια μου ηταν απλα , 'αισθητα πεσμενη' χρειαστηκα 30 λεπτα για να φορτισει , 30 με 45 λεπτα για να τελειωσει η διαδικασια της 100% φορτισης μπαταριας μεχρι τα 13,6Volt και αλλα 30 λεπτα για να τελειωσει η διαδικασια δοκιμης ποιοτητας της μπαταριας , που διχνει εαν στη μιση αυτη ωρα η ταση της μπαταριας για Χ-Ψ λογους πεσει κατω απο τα 12,4Volt.
Να πω επισεις οτι εχει 2 τροπους συνδεσεις με τη μπαταρια
Τον συνδεεις κανονικα πανω στη μπαταρια (εχει και μια μικροασφαλεια) που καταληγει σε ενα 'fisακι' το οποιο εχεις μονιμα κατω απο τη σελα , μικρο και διακριτικο
Και ο 2ος τροπος ειναι προχειρος , γρηγορος και εξισου αποδοτικος με τα γνωστα 'κροκοδειλακια'
Η μονη μ*λακια ηταν πως η πριζα του φορτιστη ειναι "Αγγλικη" με διαφορετικους ακροδεκτες απο τους Ελληνικους.
Αλλα μικρο το κακο αφου μπορεις να βρεις στην αγορα ενα Ελληνικου τυπου φις που να κουμπωνει σε αυτο
Πριν λιγο το δοκιμασα με αισθητα πιο ζωηρο σκασιμο της μιζας
Μου κοστισε 63 ευρο . Οχι και οτι πιο φθηνο , αλλα τουλαχιστον ειναι 'GENUINE PART TRIUMPH' με οτι συνεπαγεται αυτο.
Μου ειπαν οτι ισως να εβρησκα και στο LIDL παρομοιο φορτιστη με 20ευρο ,αγνωστου ποιοτητος και προελευσεως ομως.
Δεν γνωριζω εαν και αλλοι συνΤραϊουμφιτες εχουν παρομοιο θεμα με τη μπαταρια τους αλλα επειδη το αγορασα , το δοκιμασα και μου αρεσε ειπα να 'ανεβασω' τις εντυπωσεις μου για τυχον ...συμπασχοντες και να πω πως το εγκρινω