δεν τελείωσε ! μην χαίρεστε !
Βασικη Αρχη που δεν πρέπει να ξεχνάμε ---> δεν επιμένουμε ιδιαίτερα οταν ριχνουμε νερο 'Η οταν σαπουνιζουμε τα ηλεκτρονικα (κοντερ) της μοτοσυκλετας . γιατι οσο επιμενουμε τοσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να μπει νερο και αντι να κανουμε καλο , τελικά να βρούμε και τον μπελα μας .
Επίσης δεν ριχνουμε νερο μεσα στην εξάτμιση (μην γελατε ! εχω ακούσει ιστορίες...
)
Που ειχαμε μεινει ? Α, ναι ! Εκει που ριχναμε νερο στην μοτοσυκλετα . Ενα μικρο μυστικο ειναι οτι μπορουμε να αυξυσουμε την πιεση του νερου και να καθαρισουμε το κατω μερος των φτερων (εκει που μαζευει ολες τις λασπες απο τον δρομο ) οπως δειχνει και η φωτογραφια . Καλο σημάδι να έχετε μονο αλλιώς βλεπω να πλένετε και τα αυτοκίνητα των γειτόνων
Αφου σιγουρευτούμε οτι εχουμε ριξει νερο σε ολα τα μερη της μοτοσυκλέτας , σειρά εχει ο σπόγγος . Παίρνουμε το σφουγγαρι με μπολικη σαπουναδα και περνάμε ολες τις επιφάνειες . Αν θέλουμε , μπορουμε να εχουμε ενα μεγαλο σφουγγάρι και ενα μικρο και να τα χρησιμοποιούμε κατα περίπτωση . Σαπουνίζουμε καλα ολα τα μέρη της μοτοσυκλετας (πλαστικά βαμμένα και μη , grips , μανετες , καθρεφτες , πιρούνια , ψαλίδια , αναρτήσεις , σελα , υποπόδια οδηγού και συνοδηγού , τα παντα ! όπου μπορει να φτασει το χερι μας ) . Άλλο ενα μικρο μυστικό : σαπουνιζουμε και τα λάστιχα ! ναι ναι ! καλα διαβάσατε !
Πλένοντας και τα λάστιχα απομακρύνετε την σκόνη που μπορει να εχει μαζέψει αλλά βλέπετε και για τυχόν τρύπες . Αν το ελαστικό εχει τρυπήσει καπου , θα φανεί αμέσως διοτι απο την σαπουνάδα να αρχισει να κανει αφρούς στην τρύπα
Εγω προσωπικά χρησιμοποιώ κι άλλο ενα προϊόν απο την κουζίνα , τον Λιποκαθαριστη της Overlay
Ειναι το καταλληλότερο καθαριστικό για τα μέρη εκείνα που εχει πέσει λαδι απο την αλυσίδα (οπως πχ η ζάντα) . Σε παλιότερο μου post θα δειτε δυο εικονες που εχω παραθέσει (με το
πριν και το
μετα)
Αφου γεμίσουμε τον κοσμο με σαπουναδα , ηρθε η ωρα να λάμψει η αλήθεια !
Παίρνουμε το πιστολι και ξεπλένουμε καλα καλα την μοτοσυκλετα . Αυτη τη φορα ομως χρησιμοποιούμε την μεσαία πιεση φροντίζοντας να απομακρύνουμε ολη την σαπουνάδα .
Οταν τελειώσουμε και με αυτο το βημα , αφήνουμε την μοτοσυκλετα στην ησυχία της να στραγγίξουν τα πολλά νερα με την βοήθεια της βαρύτητας . Μετα παίρνουμε ενα απορροφητικό πανάκι wettex και σκουπίζουμε τα νερα απ' ολες τις επιφάνειες της μοτοσυκλέτας αρχίζοντας απο τα πάνω(φερινγκ και κοντερ) προς τα κάτω .
Οταν απομακρύνουμε τα νερα και η μοτοσυκλέτα μας ειναι στεγνή και καθαρή τοτε με ενα στεγνο και καθαρο πανακι περνάμε τα βαμμένα πλαστικά με καποιο γυαλιστικο της αρεσκείας μας ενώ τα πλαστικά που δεν ειναι βαμμένα μπορούμε να τους περάσουμε ενα film σιλικόνης (με αλλο πανάκι φυσικά)
η παραπανω φωτογραφια δεν εχει καμια σχεση με την κατασταση του scooter μου πριν αρχισω αυτη τη διαδικασία
Πιστεύω πως άξιζε που αφιέρωσα λιγο χρονο (γυρω στη μια ωρα) για την φροντίδα του scooter μου
Δείχνει σαν καινούριο κι ας τα εχει κανει τα χιλιομετρακια του !
Άντε και καλά Splish Splash !