Γειά χαρά

Γειά χαρά  

Από: slaine στις 09/06/2011 3:01 μμ.

Καλώς σας βρήκα, slaine εδώ.
νέος στο φόρουμ αν και το χαζεύω ανα διαστήματα.

έχω μία bmw f650gs του 2000 και σκέφτομαι να την αλλάξω με κάτι άλλο.... αλλά δε μπορώ να αποφασίσω τι....
η αλήθεια είναι ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μηχανή μου σε σχέση με αυτά που περίμενα, τα λεφτά που έδωσα κλπ κλπ... θα θελα όμως κάτι πιο δυνατό για ταξίδια κυρίως. σκεφτόμουν να φύγω από την κατηγορία ον/οφ και να πάω σε κάτι πιο ον..... με ενδιαφέρει να έχει πολύ καλά φρένα + abs, να πιάνει άνετα 180, μία λογική κατανάλωση/σέρβις, να μη βγάζει ζημιές κάθε 3 και λίγο, λεφτά κοντά στο πεντοχίλιαρο μεταχειρισμένη. είμαι 1.85, καμία κατοστή κιλά.

έχετε να προτείνετε κάτι;

υγ: αν πόσταρα το θέμα σε λάθος κατηγορία παρακαλώ πείτε μου να το αναδημοσιεύσω ή αν μπορεί κάποιος μοντ ας το μεταφέρει. ευχαριστώ

Re: Γειά χαρά  

Από: madbiker στις 09/06/2011 3:24 μμ.

φιλε καλως ηρθες και καλα χλμ να εχεις...
ειλικρινα δε ξερω ποια μηχανη θα μπορουσε να ταξιδευει ανετα με 180, αν καταλαβα αυτο εννοεις, και να εχει λογικη καταναλωση...τουλαχιστον οχι το tiger που οδηγω...μετα τα 160 η οικονομια παει περιπατο.ψαξτο λιγο παντως αν και αν το χρειαζεσαι για ταξιδια νομιζω ειναι πολλα τα 180...εγω ας πουμε αυτοκιτοδρομους ταξιδευω μεχρι 140 ανετοτατα δικαβαλος τιγκα φορτωμενος με τανκ βαγκ 35 λιτρα γεματο και καιω περιπου 6,3λ/100χλμ...δεν νομιζω οτι χρειαζομαι περισσοτερα χλμ σε ταξιδι.μετα ειναι τζαμπα καταναλωση.
οι ζημιες, ειδικα σε μεταχειρισμενη, οπως ξερεις ειναι σχετικες...μπορει να μην εχεις αλλα μπορει....ποτε δε ξερεις...

παντως εγω προτεινω varadero.ενα μοντελο 2006 με αβς το βρισκεις καπου 5500-6000€
αυτα
[size=150:19cvyl53] its better to burn out, than to fade away

Από: slaine στις 09/06/2011 4:04 μμ.

λογική κατανάλωση για τα κυβικά της και αυτά που θέλω/επιδόσεις εννοώ. όχι σαν ένα κτμ πχ που έχει ένας φίλος που καίει 2342452453 λίτρα στα 100 χλμ
και ναι σίγουρα το μεταχειρισμένο είναι τι θα κάτσει. αλλά εννοώ σαν μοντέλο να μη βγάζει γενικά προβλήματα όπως για κάποια μοντέλα που ακούγονται διάφορα κατά καιρούς.

Από: Native στις 09/06/2011 4:16 μμ.

Καλως ηλθες

Τα κριτηρια που θέτεις είναι αρκετα και μπορεις να κοιτάξεις σε αρκετα μοντέλα. Σιγουρα ισχυει οτι με 180 καμια μηχανη δεν έχει καλη κατανάλωση, απλα αν θες να τα έχεις ξεκούραστα και με μισο γκάζι πρέπει οπωσδήποτε να πας σε 1000.

Εγω πάντως ετσι οπως εχει φτασει η βενζίνη, πραγματικά σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάρω κανα v-strom 650....
Είναι γλυκό το γκάζι...στο φρένο είναι η πίκρα...

Από: redfoot στις 09/06/2011 4:27 μμ.

καλως όρισες φιλε
η αποψη μου ειναι οτι ζητας πολλα και δίνεις λιγα
και ειναι γνωστό άτοπο αυτο.
οι επιλογες ειναι ή να αυξησεις ότι δίνεις ή να μειωσεις ότι ζητας
και εξηγουμαι:
- με 5000 μεταχειρισμενο που να πιανει ανετα τα 180 δυσκολο. Στην καλυτερη περιπτωση αν βρεις θα ειναι με πολλα χιλιομετρα και χρόνια στην πλατη του οποτε παει περιπατο η επιθυμια σου να μη βγαλει προβληματα γιατι προοδευτικα θα βγαλει. και δεν εννοω γενικα προβληματα που μπορει να μην εχει, εννοω ειδικα προβληματα που μπορει να αποκτησει λογω της πολυετους χρήσης.
- Πολυ καλα φρενα και abs αυξανουν αρκετα το κοστος που θα κληθεις να δώσεις.
- οπως πολυ σωστα ειπε ο "τρελος" θα πρεπει να ανεβεις κυβισμο κοντα στο 1000αρι οποτε και το σερβις θα αυξηθει και η καταναλωση και ολα τα εξοδα γενικως.
η γνωμη μου λοιπον ειναι οτι πρεπει να βαλεις βαθυτερα το χερι στην τσεπη αν επιθυμεις ολα οσα προανεφερες ή να αρχισεις να συμβιβάζεσαι
the road is made clear when viewed from above..

Από: Tigrisss στις 09/06/2011 6:47 μμ.

καλώς το παλικάρι
στα χρήματα που θες να διαθέσεις, δεν μπορεις να παρεις μηχανακι με αυτα τα χαρακτηριστικα.....
κανα περιποιημενο TDM ισως σε βολεψει, που σηκωνει και 180 που θελεις, φορτώνεται κτλ....αλλιώς V-STROM, αξιοπιστο αλλά...εγω θα εμενα με το F μεχρι να μαζευα περισσοτερα λεφτα....

Από: tharis στις 09/06/2011 7:36 μμ.

Καλως ορισες !

Με 5-6.000 μπορει να βρεις κανενα sprint του 05-06 που δεν εχουν και προβλημα με τα πιστονια ..

Για ABS βεβαια δε νομιζω ...
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: ΛΑΜΔΑ στις 09/06/2011 9:36 μμ.

haris"Καλως ορισες !

Με 5-6.000 μπορει να βρεις κανενα sprint του 05-06 που δεν εχουν και προβλημα με τα πιστονια ..

Για ABS βεβαια δε νομιζω ... "

Μαζι σου

Από: bonnie στις 10/06/2011 2:14 πμ.

καλως ηρθες κ καλοταξιδος να σαι παντα!

συμφωνω με τα παιδια παραπανω...
σκεψου κ το sprint, παιζουν κ κατι μεταχειρισμενα τελευταια πολυ καλες ευκαιριες...
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: slaine στις 10/06/2011 9:16 πμ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα παιδιά.

-το θέμα συνοδηγός δε με ενδιαφέρει
-ίσως δεν το έθεσα καλά, εννοούσα ότι τα έξοδα για βενζίνη/σέρβις κλπ να είναι λογικά για τα κυβικά άρα υψηλά μεν αλλά όχι στο θεό δε. προφανώς και κατανοώ ότι αυτά που ζητάω έχουν και κάποιο κόστος.
-όσον αφορά τα χρήματα μπορώ να φτάσω κοντά στα 6.500 αλλά με δόσεις εκεί. κάτι που σημαίνει ότι πολλές μηχανές επειδή θα είναι από ιδιώτες βγαίνουν οφ. (ή κάνω λάθος?)

αν πάλι θεωρείτε άτοπο αυτό που ζητάω οκ το συζητάμε σε άλλη βάση