Δουλειά δεν είχε ο διάολος ... ¶
Από: HelenKoR στις 03/05/2008 7:31 μμ.
... λάδωνε αλυσίδες !
Και πολλοί θα πείτε " σιγά τα ωά ! "
αλλά ειναι το πρώτο μου αυγό ( ) και θελω να το μοιραστώ με τους φίλους μου !
Σύμφωνα με τις συμβουλές δυο φίλων έπρεπε πρώτα να καθαρίσω την αλυσίδα . Ο ένας πρότεινε να χρησιμοποιήσω το WD-40 . Αρχίζω λοιπόν να ψεκάζω την αλυσίδα με το spray και να την τρίβω με μια οδοντόβουρτσα .
Επειδή όμως δεν είχα διπλό σταντ , έπρεπε να τσουλάω την μηχανή μπρος και πίσω ώστε να γυρνάει η αλυσίδα και να γίνεται δουλειά !
ψεκάστε , τρίψτε , τσουλήστε !
tip: επειδή το spray ειναι πολυ καλο και παρασέρνει ολη την βρώμα , καταλήγοντας στο πάτωμα , και επειδή δεν θέλετε να κανετε προπόνηση για να συμμετάσχετε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ του 2009 στο Λος Άντζελες , καλό θα ηταν να μαζέψετε με ενα πανι την βρώμα απο κάτω πριν πέσουν τα νερά (γιατί νερά θα πέσουν ! )
Οταν τελείωσα με το WD-40 και την οδοντόβουρτσα έριξα νερό με πίεση .
Μιας και είχα το λάστιχο ανα χείρας ειπα να πλύνω , σαπουνίσω και ξεπλύνω την μηχανή , μιας και ειχε πολύ καιρό να ασχοληθεί κάποιος μαζι της .
Οπως καταλαβαίνετε δεν άργησα να χρησιμοποιήσω το αγαπημένο μου προϊόν για την καθαριότητα της μηχανής , που δεν είναι άλλο απο τον Λιποκαθαριστή της Overlay . Εκανε ζάντες να γυαλίζουν και απομάκρυνε απο την καρίνα υπολείμματα απο προηγούμενες λιπάνσεις της αλυσίδας .
Ακολούθησε στέγνωμα τοσο της μηχανής ( πλαστικά , ζάντες κτλ) οσο και της αλυσίδας
Για το τέλος σας κρατάω το καλύτερο !
Αφου βεβαιώθηκα οτι η αλυσίδα ειναι στεγνή , την λίπανα !
Για να μην τα κάνω ολα πτανα , με το ενα χέρι ψέκαζα την αλυσίδα και με το άλλο κράταγα ενα πανάκι ώστε ο,τι λιπαντικό ξεφύγει να μην λερώσει την μηχανή .
και οοοοολα αυτα με κλειδωμένο τιμόνι ! αφού τα κατάφερα, πάλι καλά !
Τέλος!