Ενας επιστημονικος τροπος ληψης αποφασεων

Ενας επιστημονικος τροπος ληψης αποφασεων  

Από: tharis στις 05/02/2010 8:34 μμ.

Αν δεν μπορειτε να αποφασισετε ποια θα είναι η επομενη σας moto, αν θελετε να ξοδεψετε λεφτα σε accessories και δεν ξερετε τι να πρωτοπαρετε ή αν απλα πρεπει να βρειτε κατι για να μαγειρεψετε αυριο …

..μπορειτε να χρησιμοποιησετε τον παρακατω επιστημονικο τροπο που σιγουρα θα σας οδηγησει σε αυτό που θελετε πραγματικα !!!

Φτιαχνετε έναν πινακα με τα κριτήρια βασει των οποιων θα επιλεξετε, δινεται ένα συντελεστη βαρυτητας στο καθενα αναλογα με τι είναι σημαντικοτερα για σας και βαθμολογειται τις πιθανες σας επιλογες. Τελος, αφου αθροισετε τους βαθμους πολλαπλασιασμενους με τον συντελεστη βαρυτητας του καθενος θα εχετε το αποτελεσμα!!

( Αν εχετε πολλες επιλογες είναι καλυτερα να βαθμολογησετε την χειροτερη με 1, την καλυτερη με 10 και τις υπολοιπες αναμεσα σ αυτην την κλιμακα. Αν οι επιλογες σας είναι λιγες αυτος ισως δε δωσει τοσο καλα αποτελεσματα γιατι περισσοτερο ρολο παιζει η διαφορα των βαθμων )

Ας δουμε όμως καλυτερα ένα παραδειγμα …
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Ενας επιστημονικος τροπος ληψης αποφασεων  

Από: tharis στις 05/02/2010 8:35 μμ.

Εγω όταν ξεκινισα να ψαχνω για την μηχανη που θα με ευχαριστει περισσοτερο κοιτουσα κυριως για supermoto μιας και το κυριοτερο κριτηριο για μενα είναι το fun to ride και το στυλ οδηγησης τους είναι πιο κοντα σ αυτό που μου ταιριαζει πιστευω. Καπου στην ακρη του μυαλου βεβαια ειχα και κανενα street μιας και ηταν πιο στυλατα !! Ιδου λοιπον τα αποτελεσματα …

Όπως βλεπετε και τα δυο είναι πολύ κοντα !! Οι συντελεστες βαρυτητας είναι καθαρα υποκειμενικοι, η βαθμολογια όμως πρεπει να είναι αντικειμενικη και την εβαλα «εμπειρικα» αν και δεν εχω εμπειρια .. Αν πιστευετε ότι κατι πρεπει να διωρθοθει ακουω γνωμες.

Ας πω και λιγα πραγματα για τα κριτηρια για να μην παρεξηγηθει τπτ ..

Fun to ride: η οδηγικη απολαυση που σου δινει η μηχανη στο δρομο… τα λογια είναι περιττα . Supermoto is the king.

Επιδοσεις: εδώ βαζει κυριως την ευκολια της μηχανης να μαζευει χιλιομετρα, τελικη ταχυτητα, και αισθηση στις μεγαλες ταχυτητες. Το ότι το ΚΤΜ μπορει να είναι πιο ροπατο το βαζω κυριως στο fun to ride και όχι σ αυτό το κριτηριο.

Σχεδιαση – εμφανιση: εδώ δε βαθμολογω τοσο την αυτή καθεαυτη σχεδιαση της μηχανης οσο και το κατά ποσο είναι αποδεκτη στον ευρυτερο πληθυσμο που μπορει να μην ξερει από μηχανες, ποσο τραβαει τα βλεματα, τι κυρως σου δινει κτλ.

Track bike: κατά ποσο η μηχανη σε τραβαει να μπεις στην πιστα και θα σε κανει να το απολαυσεις

Εξοπλισμος: ποιοτητα φρενων, αναρτησεων κτλ ..

Τα υπολοιπα νομιζω είναι κατανοητα. Περιμενω τις αποψεις σας και ελπιζω να μη σας κουρασα.

Από: Γιωργος στις 05/02/2010 8:50 μμ.

χαχααχαχαχα

tharis, εισαι φοβερός.....

αν και για μένα αν θέλεις την άποψή μου η επιλογή της μηχανης είναι σαν την γκόμενα.
Διαλέγεις αν την θέλεις μόνο για π@@@@μα οπότε απλά κάτι να "κάνεις την δουλειά σου" ή άν την ερωτευτείς , οπότε όπου σε βγάλει.
Τα μαθηματικά -στατιστικές νομίζω πως δεν πάνε με το συναίσθημα και πίστεψέ με για μας τουλάχιστον τους παλαιότερους η μοτοσυκλέτα ήταν και είναι καθαρά συναίσθημα.

Φιλικά. Γιώργος

Από: ATN PANOS στις 05/02/2010 10:21 μμ.

συμφωνω απολυτα μετο κ γιωργο

εχω κανει απειρες φορες παρομοια πινακακια
αλλα πολλες φορες στην θεα μονο μιας μηχανης,ολα αυτα πηγαιναν στον βροντο!!!
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: chris34 στις 06/02/2010 9:27 πμ.

ATN PANOS"συμφωνω απολυτα μετο κ γιωργο

εχω κανει απειρες φορες παρομοια πινακακια
αλλα πολλες φορες στην θεα μονο μιας μηχανης,ολα αυτα πηγαιναν στον βροντο!!!"

+1050
Λευκος Τιγρης!!see you................

Από: tharis στις 06/02/2010 12:52 μμ.

Αν το ειχατε βαλει κι αυτο σαν κριτηριο σιγουρα θα ειχατε το σωστο αποτελεσμα

Συμφωνω απολυτα μ αυτο που λετε αλλα μπορει να εχεις ερωτευτει δυο ρε παιδι μου .. κι αντε μετα να διαλεξεις

Από: jimdom στις 06/02/2010 12:54 μμ.

haris"Αν το ειχατε βαλει κι αυτο σαν κριτηριο σιγουρα θα ειχατε το σωστο αποτελεσμα

Συμφωνω απολυτα μ αυτο που λετε αλλα μπορει να εχεις ερωτευτει δυο ρε παιδι μου .. κι αντε μετα να διαλεξεις "

παιρνεις την πιο προστυχη...

screw u guys,i am going home...
See ain't nothing stopping me, I feel like ain't nothing after me

Από: ATN PANOS στις 06/02/2010 4:45 μμ.

haris"Αν το ειχατε βαλει κι αυτο σαν κριτηριο σιγουρα θα ειχατε το σωστο αποτελεσμα

Συμφωνω απολυτα μ αυτο που λετε αλλα μπορει να εχεις ερωτευτει δυο ρε παιδι μου .. κι αντε μετα να διαλεξεις "

αν εισαι ερωτευμενος με 2,τοτε δεν εισαι αρκετα ερωτευμενος!!!
παθος ειναι η σωστη λεξη!!!

οταν υπαρχει ερωτας μεγαλος,(που λεει και το τραγουδι)
δεν κοιτας ουτε δεξια ουτε αριστερα.....
.....τσακκκκκκκ στην μεση!!!!! κοινως κατακουτελα
για να καταλαβεις τα 2 τελευταια μηχανακια που ερωτευτηκα
street triple r k daytona
ουτε καν τα οδηγησα......

μπηκα οπως μπαινω στον χασαπη....

...ενα κιλο κιμα παρακαλω!!!
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: bonnie στις 06/02/2010 5:16 μμ.

ATN PANOS"

αν εισαι ερωτευμενος με 2,τοτε δεν εισαι αρκετα ερωτευμενος!!!
παθος ειναι η σωστη λεξη!!!

οταν υπαρχει ερωτας μεγαλος,(που λεει και το τραγουδι)
δεν κοιτας ουτε δεξια ουτε αριστερα.....
.....τσακκκκκκκ στην μεση!!!!! κοινως κατακουτελα
"

+865!! την δικια μου ουτε που την ειχα ξανακαβαλησει πριν την παρω!
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: Aris. στις 06/02/2010 6:03 μμ.

Και 'γω μετα απο εναν μηνα ζυγισματος , υπολογισμων και διαφορων πραξεων ειχα καταληξει να παρω ενα Ζ750 και καθως πηγαινα φορτωμενος στο μαγαζι ετοιμος να πω "Αυτο θελω! τυλιξε το μου ! Με την ακρη του ματιου μου ειδα 2 ολοστρογγυλα φαναρια να με κοιτανε πλανα .. Αφου το επεξεργαστηκα οσο γινοταν και ρωτησα τον πωλητη οτι μου ερχοταν εκεινη την στιγμη εφυγα για το σπιτι και αρχισα να ψαχνω στο σπιτι για βιντεακια και πληροφοριες αν και βαθια μεσα μου ηξερα ... i was in love !
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: doohan στις 12/02/2010 3:26 πμ.

..............
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ