ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Δεικτης υπολοιπου λίτρων στα trip computer...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Δεικτης υπολοιπου λίτρων στα trip computer...  

Από: rAnger στις 19/04/2010 1:17 μμ.

....ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ δεν υπάρχει?? ΕΡΩΤΩ!

Πειτε γνώμες, και θα σας πώ στην πορεία τη θεωρία συνωμοσίας που μου χει κάτσει στο μυαλό....
"Do not blame God for having created the tiger, but thank him for not having given it wings."
[size=85:o7r8m6d3]Indian proverb

Re: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Δεικτης υπολοιπου λίτρων στα trip computer...  

Από: Sprinter στις 19/04/2010 1:28 μμ.

Εδω το νέο VFR1200 δεν έχει καν τριπ κομπιουτερ και εσένα σε χάλασε πώς δεν εχει το τριπ κομπιουτερ ενδειξη 'υπολοίπου λίτρων' ??????? Δηλαδή, μπάρες βανζινόμετρου, λαμπάκι ρεζέρβας, μέση κατανάλωση, υπόλοιπο χιλιομέτρων και πάλι δε σου φτάνει η πληροφόρηση για τη βενζίνη??? ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δηλαδή.

Να ρωτήσω κάτι? Πόσο χρονών είσαι? Είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι πως οι περισότερες μηχανές την μόνο ένδειξη που είχαν ήταν όταν έσβηναν από βενζίνη και έπρεπε να γυρίσεις τη κανουλα στη ρεζέρβα?
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: Cpt. Haddock στις 19/04/2010 1:56 μμ.

Sprinter"Εδω το νέο VFR1200 δεν έχει καν τριπ κομπιουτερ και εσένα σε χάλασε πώς δεν εχει το τριπ κομπιουτερ ενδειξη 'υπολοίπου λίτρων' ??????? Δηλαδή, μπάρες βανζινόμετρου, λαμπάκι ρεζέρβας, μέση κατανάλωση, υπόλοιπο χιλιομέτρων και πάλι δε σου φτάνει η πληροφόρηση για τη βενζίνη??? ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δηλαδή.

Να ρωτήσω κάτι? Πόσο χρονών είσαι? Είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι πως οι περισότερες μηχανές την μόνο ένδειξη που είχαν ήταν όταν έσβηναν από βενζίνη και έπρεπε να γυρίσεις τη κανουλα στη ρεζέρβα?"

+1050

(κατσε ν' ακουσουμε και τις θεωρίες συνωμοσίας )
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Από: Sprinter στις 19/04/2010 2 μμ.

Ξέχασα να πώ πώς παλιά οι μηχανές είχαν κι άλλο κόλπο. Ανοιγες το ρεζερβουάρ (σταματημένος και σβηστός) και με επιδέξιες κινήσεις κουναγες τη μηχανή περα-δώθε. Το εξασκημένο μάτι και αφτί καταλάβαιναν πόση βενζίνη έμενε από τον παφλασμό.

Στις σύγχρονες μηχανές νομίζω πώς επίσης δουλεύει αυτό το κόλπο.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Από: rAnger στις 19/04/2010 2:24 μμ.

Χαχαχαχαχα!

Βρε παππούδια, 32 ειμαι εντάξει δεν είμαι και ο πλέον ανήλικος!! Και ναι, θυμάμαι τον καιρό με το κούνημα του τεπόζιτου για να υπολογίσεις πόσο ακόμα σε βγάζει..

Λοιπον, αξιοσέβαστοι και αξιότιμοι πρεσβύτεροι κύριοι, λάθος καταλάβατε, δεν κάνω μ αυτό το ποστ καμία νύξη εις βάρος της πολυαγαπημένης σας Τ, μην υπεραμύνεσται αστόχως!

Λέω το εξής:
"Τσαντίστηκα που μ έκλεψε ο βενζινάς. Πλήρωσα 15 λίτρα και λογικά μου έβαλε 12-13 το πολύ!! Με τόση τεχνολογία που υπάρχει ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ είναι δυνατόν να μην προστατεύομαι????"

Με το φτωχό μυαλό μου, θεωρώ -αν κανω λάθος διορθώστε με- ότι ο υπολ ταξιδίου για να σου βγάλει πόσα χιλιόμετρα σου μένουν, έχει κάποιο όργανο που του δίνει πόσα λίτρα έχει μέσα. Διαιρεί με την κατανάλωση (πιθανόν την εκάστοτε μέση κατανάλωση) και βγάζει το νουμεράκι. ΚΑΝΩ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ???

Και αν δεν κάνω λάθος, γιατί να μη μου το δίνει κι εμένα το ΓΑΜΟ-νουμεράκι, για να μη γίνομαι θύμα του κάθε ΑΡΧ^!#$ΔΑ κλεφτοκοτά βενζινά?????

Κάνοντας αυτή και πολλές άλλες στρεσογόνες συνωμοσιοθεωρητικές σκέψεις καταλήγω ότι είναι .............................. συμφωνία κάτω απ το τραπέζι των αυτοκινητοβιομηχανιών και των πετρελαιάδων!!!! χεχε!
Μαλακία?? Σκεφτείτε το όμως!.. είναι απλό!
"Do not blame God for having created the tiger, but thank him for not having given it wings."

Από: Sprinter στις 19/04/2010 2:32 μμ.

Πέρα από την πλάκα, ουτε ο μετρητής του ρεζερβουάρ ειναι ιδιαίτερα ακριβής ουτε βεβαια όλα τα νούμερα που προέρχονται από αυτή τη μέτρηση. Και δεν έχω δεί και μηχανή να είναι. Οπότε τι να σου πεί στο περίπου?

Η ακριβής μέτρηση είναι η μέση κατανάλωση.

Από: rAnger στις 19/04/2010 3:06 μμ.

Ε εντάξει καταλαβαίνω ότι δε μπορεί να είναι και ακριβείας, αλλά δωστο μου ρε ΓΜΤ κι ας είναι στο περίπου, όσο στο περίπου είναι το υπόλοιπο των χλμ* άλλο τόσο θα έιναι και αυτό και περισσότερο μάλιστα.

Αλλωστε δε ζητάω κάτι τρελό, μια ένδειξη με απόκλιση +- μισό λίτρο πιστεύω θα ήταν απόλυτα εφικτή με δεδομένο ότι έχουμε στείλει διαστημόπλοιο στον Αρη...

Κάνω τοσο λάθος ρε παιδιά??

Προσεγγιστικό υπόλοιπο λίτρων (σε l) * Προσεγγιστική Μέση καταναλ.(σε km/l) = Πολύ πιο προσεγγιστικό υπόλοιπο χλμ

Από: fpapad στις 19/04/2010 3:41 μμ.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείς !!!!

Το ντεπόζιτο δεν έχει σχήμα ομοιόμορφο από κάτω μέχρι πάνω. (πχ. κύλινδρος, κύβος κλπ) Οπότε για να μετρήσεις των όγκο των υγρών που προσθέτεις από τυχαίο σημείο και πάνω είναι πολύ δύσκολο και μόνο εργαστηριακά μπορεί να γίνει.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το πας εντελώς άδειο στον βενζινά ( ακόμα και αν χρειαστεί να σου σβήσει) και να του πεις γέμισέ το μέχρι πάνω. ( Σε διπλό σταντ ή απλά όρθια θέση μηχανής ) και αν σου βάλει πάνω από 20 Λίτρα. Πάρε επιτόπου τηλέφωνο την αστυνομία. βγάλε φωτογραφίες την αντλία βενζίνης με την μηχανή μπροστά. και κάνε αγωγή και επώνυμη καταγγελία. καθώς και στις ανεξάρτητες αρχές = προστασίας πολίτη και του καταναλωτή.

Εγώ συνήθως δεν είμαι έτσι σκληροπυρηνικός αλλά μια φορά που είχα παρόμοια περίπτωση σηκώθηκα και έφυγα και δεν πλήρωσα καθόλου. (Κατάφερε ο τύπος και έβαλε σε ντεπόζιτο 70 λίτρων 85 λίτρα ??????) καταλαβαίνεις τι έγινε. Το θέμα είναι δεν ξέρω τι είπε ο υπάλληλος μετά στα αφεντικά)
Δεν μπορώ τώρα.... !!!! είμαι στο forum . . .

Από: rAnger στις 19/04/2010 4:08 μμ.

Εγώ επιμένω παιδιά, για να υπάρχει η ένδειξη υπόλοιπο χιλιομέτρων, πρέπει να υπάρχει και η ένδειξη υπόλοιπο καυσίμου ΤΕΛΟΣ

Όποιος προσπαθήσει να με πείσει για το αντίθετο, είναι πλέον και ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ διαπλεκόμενος και χωμένος στο κόλπο συνωμοσίας και θα τον έχω με μισό μάτι

Είναι λογικό ότι για τη μετάφραση ενός αισθητήρα μέσα στο τεπόζιτο σε όγκο καυσίμου, δεν αρκεί μία απλή αναλογική ένδειξη στάθμης, μπορεί όμως πολύ όμορφα να υπάρχει ένας πίνακας μετατροπής στο πρόγραμμα του εγκεφάλου, προσαρμοσμένος στο δεδομένο τεπόζιτο... Μη σας φαίνεται επιστημονική φαντασία, είμαι στο χώρο της πληροφορικής και σας λέω, είναι πολύ απλό, στον εγκέφαλο υπάρχουν πράγματα πολύ πιο πολύπλοκα

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, θέλουν να μας τα τρώνε!!!!!!

Από: Sprinter στις 19/04/2010 4:16 μμ.

Ρε σπαζαρ...δα σου λέμε πώς δεν ειναι ακριβής η μέτρηση όγκου ΑΦΟΥ.. Μπαααααααααααααααα. Και το υπόλοιπο χλμ δεν ειναι ακριβές. Εσύ θες και μια μή ακριβή μέτρηση όγκου στο display για να τσακώνεσαι με τον βενζινά σου.

Ε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επρεπε να πάρεις το μοντέλο για Αφρική. Στα Ευρωπαικά δεν εχει υπολογισθεί το ενδεχόμενο να κλέβει ο βενζινάς.

Από: rAnger στις 19/04/2010 4:21 μμ.

ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!! Πολύ ύποπτος!

Και κατ αρχήν το σωστό δεν έιναι σπαζαρ...δα, είναι σπασαρ...δα!!

Εγώ λοιπόν θα κάτσω να το φιάξω αυτό το όργανο, γιατί είναι και πολύ έυκολο, ειδικά αν το κάνει κανείς αναλογικό, αλλά μετά μη μου ζητήσει κανείς την πατέντα, τ αρχ$^#δια μου θα πάρει!!

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!!

Από: Aris. στις 19/04/2010 4:42 μμ.

rAnger, η τέλεια μηχανη που ικανοποιει τους παντες ειναι πολυ ακριβη για τον ανταγωνισμο

fpapad"
Το ντεπόζιτο δεν έχει σχήμα ομοιόμορφο από κάτω μέχρι πάνω. (πχ. κύλινδρος, κύβος κλπ) Οπότε για να μετρήσεις των όγκο των υγρών που προσθέτεις από τυχαίο σημείο και πάνω είναι πολύ δύσκολο και μόνο εργαστηριακά μπορεί να γίνει.
"

rAnger"Ε εντάξει καταλαβαίνω ότι δε μπορεί να είναι και ακριβείας
Αλλωστε δε ζητάω κάτι τρελό, μια ένδειξη με απόκλιση +- μισό λίτρο πιστεύω θα ήταν απόλυτα εφικτή με δεδομένο ότι έχουμε στείλει διαστημόπλοιο στον Αρη...
"

Ναι χρειαζονται εργαστηρια , μελετες και δεν γινεται με τιποτα να ειναι ακριβειας !
Που νομιζεται οτι ζουμε ? στο 2010 μ.Χ. ?
Με ενα ενσωματομενο -στο ντεποζιτο- συγκινονουν δοχειο σε σχημα καλαμακι και εναν αισθητηρα του κολου μπορεις να εχεις μια ρημαδο-ενδειξη η οποια και ακριβης θα ειναι, αλλα και φθηνη , νομιζω ...

...και συμφωνω με τον τιτλο. Ειναι απαραδεκτο ...
Το οτι το VFR1200 δεν εχει καν trip computer δεν καλυτερευει την κατασταση ,απλα ,ειναι εξισου απαραδεκτο!
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: rAnger στις 19/04/2010 4:47 μμ.

Aris."Ναι χρειαζονται εργαστηρια , μελετες και δεν γινεται με τιποτα να ειναι ακριβειας !
Που νομιζεται οτι ζουμε ? στο 2010 μ.Χ. ?
Με ενα ενσωματομενο -στο ντεποζιτο- συγκινονουν δοχειο σε σχημα καλαμακι και εναν αισθητηρα του κολου μπορεις να εχεις μια ρημαδο-ενδειξη η οποια και ακριβης θα ειναι, αλλα και φθηνη , νομιζω ...

...και συμφωνω με τον τιτλο. Ειναι απαραδεκτο ...
Το οτι το VFR1200 δεν εχει καν trip computer δεν καλυτερευει την κατασταση ,απλα ,ειναι εξισου απαραδεκτο!"

Ακριβώς! +1050

πες τα χρυσόστομε!!

Ένα σωληνάκι όπως λέει ο Aris εχω σκεφτει κι εγω, διαβαθμισμένο σωστά, δλδ βάζω 1 λίτρο μέσα, σημειώνω το σημείο "1 lt" βάζω 2 λίτρα μέσα, σημειώνω το σημείο και ούτω καθ εξής..... ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ και ο νοών νοείτω.....

Που ζούμε ρε παιδιά!!

Από: Aris. στις 19/04/2010 4:57 μμ.

καλα , εγω εννοουσα να το κανει το εργοστασιο αυτο , μια απλη εφαρμογη χωρις ιδιαιτερο κοστος και πολυπλοκες ηλεκτρονικες παπαριτσες.
Αυτο επρεπε να υπηρχε απο τον κατασκευαστη.
Τωρα να μου διακλαδωσεις ενα σωληνακι στον πατο του ντεποζιτου με κανουλα που θα την ανοιγεις/κλεινεις και θα γεμιζει ενα διαβαθμισμενο σωληνακι το οποιο πρεπει παντα να το κρατας στην ιδια θεση ... ε ειναι καπως ... πως να το πω... εμμ.. ΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: rAnger στις 19/04/2010 5:03 μμ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Μ αρεσει που το θέτεις με "λεπτότητα"

Ρε μπας και είσαι κι εσύ "μ αυτούς"??...

Όχι σοβαρά τώρα, συμφωνώ, Αρης, δεν είναι και ότι καλυτερο, τέτοιες πατέντες, απ το εργοστάσιο όμως θα έπρεπε να υπάρχει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ!

Αλλά αφού είμαστε χαιβάνια καταναλωτές και δε ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε, εκει πατανε και εκμεταλλέυονται

Να ιδρύσω ένα συνδικάτο?