ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  

Από: tooljim13 στις 21/05/2011 10:50 μμ.

Οι περισσότεροι απο σας την στιγμή που έκαναν κλίκ πάνω στον τίτλο αυτού του topic θεωρούσαν πως εγώ ή κάποιος κοντινός μου χρειάζεται αίμα.
Δεν συντρέχει κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία για να πώ οτι πρέπει γενικά να είναι τρόπος ζωής η αιμοδοσία και όχι κάτι που πρέπει να γίνεται κατόπιν εορτής...

Ο λόγος που θίγω αυτό το θέμα είναι επειδή την προηγούμενη βδομάδα που πήγα να ανοίξω δικό μου φάκελο και να αρχίσω να δίνω εθελοντικά αίμα,έμαθα πως τα άτομα με το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας(όπως εγώ) ανέρχονται κοντά στο 15% του γενικού πληθυσμού και πως για να δώσουν αίμα θα πρέπει να έχουν πάνω απο 44 αιματοκρίτη.Μιλάω για τους άνδρες.Οι γυναίκες έχω την εντύπωση πως λόγω έμμηνης ρήσης ΔΕΝ μπορούν καν να δώσουν αίμα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι ένιωσα ελαφρώς άχρηστος όταν μου είπαν πως με το 40,5 που είχα εγώ την στιγμή εκείνη(πάντα καπου εκεί κυμαίνεται),πιθανότατα να μην μπορέσω ποτέ να φτάσω το όριο.Υπ'όψιν πως δεν πίνω,δεν καπνίζω και τρώω σωστά.

Αυτό σημαίνει πως αυτό το 15% που έχουν το στίγμα και οι υπόλοιποι 3.000 περίπου που ΕΧΟΥΝ μεσογειακή αναιμία στην Ελλαδα μας,εξαρτώνται απο το υπόλοιπο 85%.

Ελπίζω πολλοί απο σας να είναι ήδη αιμοδότες.Αν όχι,καλό θα ήταν να γίνετε.

Παραθέτω και ένα link με περισσότερες λεπτομέριες όσων αφορά το στίγμα και την μεσογειακή αναιμία.

http://www.specialeducation.gr/modules. ... cle&sid=63
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:42, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Re: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  

Από: petros paloukidis στις 21/05/2011 11:01 μμ.

ljim13"Οι περισσότεροι απο σας την στιγμή που έκαναν κλίκ πάνω στον τίτλο αυτού του topic θεωρούσαν πως εγώ ή κάποιος κοντινός μου χρειάζεται αίμα.
Δεν συντρέχει κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία για να πώ οτι πρέπει γενικά να είναι τρόπος ζωής η αιμοδοσία και όχι κάτι που πρέπει να γίνεται κατόπιν εορτής...

Ο λόγος που θίγω αυτό το θέμα είναι επειδή την προηγούμενη βδομάδα που πήγα να ανοίξω δικό μου φάκελο και να αρχίσω να δίνω εθελοντικά αίμα,έμαθα πως τα άτομα με το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας(όπως εγώ) ανέρχονται κοντά στο 15% του γενικού πληθυσμού και πως για να δώσουν αίμα θα πρέπει να έχουν πάνω απο 44 αιματοκρίτη.Μιλάω για τους άνδρες.Οι γυναίκες έχω την εντύπωση πως λόγω έμμηνης ρήσης ΔΕΝ μπορούν καν να δώσουν αίμα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι ένιωσα ελαφρώς άχρηστος όταν μου είπαν πως με το 40,5 που είχα εγώ την στιγμή εκείνη(πάντα καπου εκεί κυμαίνεται),πιθανότατα να μην μπορέσω ποτέ να φτάσω το όριο.Υπ'όψιν πως δεν πίνω,δεν καπνίζω και τρώω σωστά.

Αυτό σημαίνει πως αυτό το 15% που έχουν το στίγμα και οι υπόλοιποι 3.000 περίπου που ΕΧΟΥΝ μεσογειακή αναιμία στην Ελλαδα μας,εξαρτώνται απο το υπόλοιπο 85%.

Ελπίζω πολλοί απο σας να είναι ήδη αιμοδότες.Αν όχι,καλό θα ήταν να γίνετε.

Παραθέτω και ένα link με περισσότερες λεπτομέριες όσων αφορά το στίγμα και την μεσογιακή αναιμία.

http://www.specialeducation.gr/modules. ... cle&sid=63"

ενα σωστο θεμα συζητησης..
ο τολμων νικα!

Από: vagtyrp στις 21/05/2011 11:22 μμ.

πολύ καλό θέμα συζήτησης...μιας και το έχω ψάξει λιγάκι, μαζί με κάποιους φίλους μοτοσυκλετιστές, είναι δυνατόν, σε δημόσιο νοσοκομείο πάντα, να ανοιχτεί μία τράπεζα, όπου μπορούμε να δίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αίμα να υπάρχει σε περίπτωση που κάποιος μοτοσυκλετιστής ή όχι το χρειαστεί. υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά ξεπερνιέται, και θα μπορούσε το φόρουμ μας αν φυσικά το αποφασίσουμε, να απευθυνθούμε επίσημα και να το προχωρήσουμε.
επίσης δεν γνωρίζω αν άλλα φόρουμ έχουν τέτοια τράπεζα, αλλά θα το ξεκινάγαμε εμείς πρώτοι και τους ενημερώναμε θα μορούσε να γίνει κάτι πολύ καλό.

ίσως οι υπεύθυνοι του φόρουμ να το αποφασίσουν και μετά ευχαρίστως να ρωτήσω στο νοσοκομείο που θα πάω μέχρι το σεπτέμβρη ή και αλλού τί μπορούμε να κάνουμε.

προσωπικά δεν είμαι αιμοδότης αλλά αν μου ζητηθεί θα δώσω.θα προτιμούσα όμως να ήταν κάτι πιό οργανωμένο....

Από: bonnie στις 22/05/2011 12:01 πμ.

ωραιος...
γνωριζω οτι καποια club/λεσχες/ μοτοσυκλ. ομαδες εχουν ηδη οργανωμενες τετοιες αιμοδοσιες και -ευτυχως ή δυστυχως- τους εχουν φανει πολυ χρησιμες...
η λεσχη της Λευκαδας πχ... που ειναι εξαιρετικα οργανωμενη κ ενημερωμενη σε τετοια θεματα...

προσωπικα, δεν μπορω να δωσω αιμα... δυστυχως...
θεωρω οτι θα ηταν πολυ καλη κινηση ομως...
γνωριζω αρκετους που το κανουν και λειτουργει αμφιρροπα αυτη η κινηση... κανει καλο και στον αιμοδοτη κ φυσικα κ στον αιμοληπτη...

στριβω, αρα υπαρχω...

Από: crazyumpire στις 22/05/2011 9:35 πμ.

Δυστυχως ανηκω και εγω στο 15%,
και οπως ειπε και ο tooljim....νοιωθω καποιες φορες ανημπορος να βοηθησω!!!
και φαντασου οτι εγω παιζω στο 43(αιματοκριτη)δηλ θεωρουμαι Ντουρος!!!
δεν επηρεαζει 'τοσο' την εξωτερικη κατασταση, δηλ μπορει να εισαι γεμματος ενεργεια,ισως και περισσοτερο απο αλλους που δεν εχουν καν το στιγμα!
η καλη διατροφη παιζει ρολο,αλλα για να ανεβει ο αιματοκριτης χρειαζεται κρεας (συκωτι και αλλα τετοια)
αλλα ολα αυτα ειναι μονο...για την διατηρηση της προσωπικης μας διαβιωσης!! αν δεν εχεις ανεβασμενο αιματοκριτη,κατα μεσο ορο,οτι και να κανεις...παντα στον τομεα της αιμοδοσιας....θα ειμαστε ανημποροι να βοηθησουμε!!
VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS
Veni...Vedi....WC...

Από: strani στις 22/05/2011 10:23 πμ.

Μπραβο στο φιλο για το θεμα.Ειμαι μεσα 100% τα 100%

Από: mixalakis στις 22/05/2011 6:17 μμ.

Εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης, αλλά επειδή έχει πέσει σύρμα στο στενό περιβάλλον μου για αυτό σχεδόν πάντα είμαι ο πρώτος που δίνει αίμα για φίλους και γνωστούς, οπότε έχω να συμπληρώσω την κάρτα μου χρόνια...