Ελληνικό χρέος και σχετικά.

Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: Costas στις 01/03/2012 5:33 μμ.

Ανοίγω αυτό το thread, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό.

Προχτές είχα ανεβάσει μια αφίσα στο φορουμ, πιο πολύ χιουμοριστική αλλά με συγκεκριμένο μήνυμα. Σε κάποιους άρεσε, κάποιοι άλλοι αντέδρασαν. Επειδή το θέμα είναι κυρίως πολιτικό, κάνω γνωστό εξ'αρχής οτι δεν είμαι υπέρ των κομμάτων ούτε των ιδεολογιών και ούτε υπήρξα πρόβατο στο μαντρί. Όμως , όταν υπάρχουν απατεώνες που τρώνε την περιουσία μας, τους κόπους μας και ξεπουλάνε την πατρίδα μας, το να παραμένεις 'απολιτικ' και να κατεβαίνεις στις εκλογές για να ψηφίσεις άκυρο είναι μάλλον ηλιθιότητα.

Πιστεύω οτι στο φορουμ αυτό για διάφορους λόγους υπάρχουν άτομα με σκέψη λίγο παραπάνω από το μέσο όρο. Γι αυτό θα ήθελα να εκφράσουμε τις απόψεις μας στο σημαντικό κατά τη γνώμη μου αυτό θέμα.

Και με αρχή το γεγονός της αφίσας που αναρτήθηκε θέλω να ρωτήσω, κυρίως αυτούς που διαφωνούν. Πιστεύετε οτι τα μέτρα που παίρνονται και τα μνημόνια που υπογράφονται είναι για να σωθεί το κράτος και οι πολίτες, ή για να σωθούν τα λεφτά των τραπεζών που μας έχουν δανείσει με τοκογλυφικά επιτόκια;

Και για να εκφράσω πρώτος τη γνώμη μου, αυτό που έχω δει μέχρι τώρα είναι πως οτι σχετικό με μνημόνιο έχει υπογραφεί, το μόνο που κατάφερε ήταν να δεσμεύσει κρατική περιουσία, να μεγαλώσει το χρέος και φυσικά να εξαθλιώσει το λαό. Εφόσον όλα αυτά δημιουργούνται και υπογράφονται από γενικά μορφωμένους ανθρώπους (επικεφαλείς οργανισμών, managers, consultans και δε συμμαζεύεται) δε μπορώ να πιστέψω οτι παρόλες τις γνώσεις τους κάνουν τέτοια τρομερά λάθη στη διαχείρηση μιας κρίσης με σκοπό να μας εξαθλιώνουν έτσι. Αντιθέτως, αυτό που γίνεται όλο και πιο εμφανές είναι οτι το πράγμα θα πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο μέχρι να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της χώρας, οπότε να μας πούνε στο τέλος λυπάμαι πτωχεύσατε άρα σας κατάσχουμε τον ορυκτό σας πλούτο και τις επιχειρήσεις σας.

Δεδομένο είναι οτι άνθρωποι που τάσονται κατά του μνημονίου (Καζάκης, Καμμένος, Τσίπρας κτλ) δεν προβάλονται από τα ΜΜΕ και κατ επέκταση οι δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστά 10% στο Πασοκ και 20% στη ΝΔ. Είμαι σίγουρος οτι από αυτό το 30% σίγουρα κάποιοι βρίσκονται εδώ μέσα. Περιμένω τη γνώμη όλων αλλά πιο πολύ τη δικιά τους γιατί πιστεύω οτι ίσως να φέρει στο φως πράγματα που εγώ ίσως και άλλοι δεν τα ξέρουμε.

Τέλος ένα βιντεάκι χτεσινό, επειδή δεν είναι μόνο Έλληνες αυτοί που λένε οτι μας πάνε για φούντο , αλλά υπάρχουν και ξένοι. Από τη σελίδα του Max Kaiser:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S0FsEXHk6rw

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: Cpt. Haddock στις 01/03/2012 5:36 μμ.

Κώστα, το να διαφωνεί καποιος με μια συγκεκριμένη αφίσα δεν τον κάνει αυτόματα οπαδό του όποιου μνημονίου. Μην τραβας διαχωριστικες γραμμες
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: Costas στις 01/03/2012 5:40 μμ.

Φυσικά, μπορεί να έγινε άθελα μου αυτή η σύνδεση. Δεν υπονόησα αυτό όμως. Αναφέρομαι σε αυτούς που είναι όντως υπέρ του μνημονίου ανεξαρτήτως αφίσας .

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: Costas στις 07/03/2012 2:50 μμ.

Ένα καινούριο άρθρο από το newsbeast το οποίο περιγράφει πώς οι Έλληνες του εξωτερικού δέχονται χαρακτηρισμούς όπως τεμπέληδες και αχάριστοι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/312906/mas-apokaloun-tebelides-mas-hleuazoun-sta-estiatoria-/

Τα παραδείγματα που αναφέρει είναι από Γερμανία και Αγγλία.

Ένα απόσπασμα που ξεχώρισα είναι το εξής:
[quote:3iu06yni]Ο χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την "Bild". Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. «Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε "ναζί"... Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.[/quote:3iu06yni]

Σημερινό όμως άρθρο με τίτλο :"ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ! Δείτε ποσά έχουν κερδίσει σε 20 μήνες οι “σωτήρες” της Ελλαδας απο τόκους!" είναι και το εξής:
http://olympia.gr/2012/03/07/%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%AC-%CE%AD%CF%87/

Σύμφωνα με την πηγή, οι κύριοι αυτοί που μας αποκαλούν αχάριστους έχουν τσεπώσει 380 εκατ. ευρώ μόνο από το μνημόνιο 1. Ο ίδιος λαός επίσης αρνείται να μας δώσει τα λεφτά που δικαιούται η πατρίδα μας από τα κατοχικά δάνεια της Γερμανίας, παρόλα αυτά τους είναι εύκολο να κάνουν κριτική και να λένε οτι μας δίνουν λεφτά (σιγά μη μας χαρίζουν κι όλας).

Βέβαια τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που ο ίδιος ο Παπανδρέου έβγαινε σε ξένα κανάλια και έλεγε οτι διοικώ μια χώρα διευθαρμένων. Αν έχετε έστω και λίγο εγωισμό ,τουλάχιστον προσέξτε ποιούς ψηφίζετε/θα φηφίσετε.

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: doohan στις 07/03/2012 4:09 μμ.

Νομίζω ότι το παρόν κείμενο κολλάει εδώ......Ανήκει στην Λένα Σαββίδου!


"We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» - φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;

Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα...

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες. Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό». Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.

Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις "αυτά δεν γίνονται!" Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: PTiger800 στις 07/03/2012 4:51 μμ.

doohan"Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες."


Τα εύσημα στον original συγγραφέα καθώς και στον εδώ παραθέτωντα τα πιο πάνω.

Για μένα το θέμα δεν είναι μνημόνιο ή όχι. Το μνημόνιο εγώ προσωπικά δεν το διάβασα, όπως και ο κύριος Χρυσοχοΐδης.
Νομίζω ότι το οποιοδήποτε μνημόνιο είναι χρήσιμο μόνο ως πρόγραμμα, ως θέσπιση στόχων, ως χρονοδιάγραμμα.
Από εκεί και περα, η νυν κακομοιριά μας δεν οφείλεται ούτε στο μνημόνιο ούτε στους δανειστές. Οφείλεται στο ότι εδώ που έφτασε το θέμα θα έπρεπε μόνοι μας να αυτοβελτιωθούμε. Να σουλουπωθούμε, να κάνουμε reset.
Εξηγώ...
να μην λαδώνουμε. Να κόβουμε αποδείξεις. Να μην αγνοούμε το νόμο όσο μικρός και ασήμαντος και αν φαίνεται. Να δουλεύουμε, όλοι, δημόσιοι ή μη. Να προσπαθούμε να μην ταλαιπωρούμε τον διπλανό. Να μην αφήνουμε σε χλωρό κλαρί όποιον δεν κινείται κατά τον ίδιο τρόπο.
Η χώρα μας έχει γίνει ζούγκλα. Δεν υπάρχουν κοινά αποδεκτοί κανόνες για όλους. Νομίζω ότι για πολύ κόσμο ο καημός αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο ότι πληρώνει τη νύφη. Είναι ότι την πληρώνει περίπου μόνος του ο καθένας, με μερίδιο όχι ανάλογο του οφέλους που μπορεί να αποκόμισε τα προηγούμενα χρόνια.
Για τον μεσο άνθρωπο τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή στο βιοτικό του επίπεδο. Σε διαμέρισμα έμενε σε διαμέρισμα εξακολουθεί να μένει (και χωρίς θέση σην πιλοτή για το CAYENNE). Και όμως, ο μέσος άνθρωπος είναι που την πληρώνει.

Συμπεράσματα...
Ναι μην ρίξετε άκυρο στις εκλογές. Ψηφίστε. Ψηφίστε κόμματα και ανθρώπους (αν τους βρείτε βέβαια), που να σας πείθουν ότι έχουν πρόθεση να κάνουν διαφορά.
Προσωπικά ελπίζω να εμφανιστεί κάτι καινούριο. Κόμμα θες να το πεις, ηγέτης θες να το πεις, όπως θέλεις πες το. Οι υπάρχοντες δεν νομίζω ότι μπορούν να δώσουν λύση. Κυβερνώντες ή αντιπολιτευόμενοι, έχουν αναλωθεί στο κυνήγι της καρέκλας.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παίρνουν μαζί 30%. Αυτοί είναι αυτοί που πάνε και πανηγυρίζουν με τα σημαιάκια έξω από τα γραφεία. Οι διορισμένοι, οι αργόμισθοι, οι "στα μέσα και στα έξω", αυτοί που φοροδιαφεύγουν, οι φυγόδικοι κ.λπ. κ.λπ..
Αυτοί δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν.

Παίδια, όσο δεν βλέπετε πολιτική αλλαγή, αλλαγή δηλαδή στην κεφαλή της κοινωνίας δεν είναι εύκολο να δούμε άσπρη μέρα. Μέχρι τότε τουλάχιστον να ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να επηρεάσουν μεμονωμένα το που πάει αυτός ο τόπος. Κάντε μικρές αλλαγές. Αλλάξτε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας, τους κοντινούς σας, δεν ξέρω...

Πάει να κάνουμε ένα κόμμα εδώ στο FORUM;
Έχω και όνομα : "ΔΙΗΘΗΣΗ"
Πιασάρικο ε;
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: Costas στις 07/03/2012 5:58 μμ.

Το καλό είναι οτι υπάρχουν απόψεις

Το θέμα προφανώς δεν είναι μόνο το μνημόνιο. Αλλά για μένα το μνημόνιο δείχνει τη γενικότερη πρόθεση των κυβερνώντων οι οποίοι όπως φαίνεται δε λειτουργούν με βάση το συμφέρον της χώρας τους.

Μερικά νέα από την Ισλανδία η οποία είπε όχι στα μνημόνια και σήμερα φαίνεται να βγαίνει από την κρίση. Εκτός από αυτό φαίνεται οτι οι πολίτες εκεί αντιδρούν σε αντίθεση με εμάς που σε γενικές γραμμές δε μας πολυνοιάζει κι όλας.

Ισλανδία: Στο σκαμνί ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=446942

Μακάρι να το βλέπαμε και στην Ελλάδα αυτό και τί στον κόσμο.

Ένα ενδιαφέρον βίντεο δείχνει τί έγινε στην Ισλανδία και τί ενέργειες έκανε ο πρόεδρος της χώρας όταν ξεκίνησε η κρίση. Σε αντίθεση με το δικό μας πρόεδρο που πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιός είναι ο ρόλος του.

http://vimeo.com/37334371

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: leonithastz στις 08/03/2012 1 μμ.

και εδώ κάτι γίνεται
το ξέρατε αυτό?
εγώ σήμερα το έμαθα και το παραθέτω και σε σας
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B7zaK4X45ms#!
[size=200:1w8ajxcf]μη σκας για ότι μπορείς να διορθώσεις και για ότι, δεν μπορείς να διορθώσεις

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: leonithastz στις 08/03/2012 1:10 μμ.

αυτο ειναι το site
http://www.neosyntagma.net/
[size=200:1w8ajxcf]μη σκας για ότι μπορείς να διορθώσεις και για ότι, δεν μπορείς να διορθώσεις

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: leonithastz στις 29/03/2012 2:25 πμ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TYIlIKnc6QY#!
[size=200:1w8ajxcf]μη σκας για ότι μπορείς να διορθώσεις και για ότι, δεν μπορείς να διορθώσεις

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: HelenKoR στις 29/03/2012 5:22 μμ.

Aπο Ναυτεμπορική:

Ετήσια έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
2011, η χειρότερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας

Το 2011 ήταν για το ελληνικό χρηματιστήριο
η χειρότερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας
με το Γενικό Δείκτη Τιμών να υποχωρεί 51,88%,
τονίζεται μεταξύ άλλων στην ετήσια έκθεση της
Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

H μείωση των χρηματιστηριακών τιμών, ση-
μειώνεται, οφείλεται στις αρνητικές επιπτώσεις
πολλών πολιτικοοικονομικών παραγόντων της
περιόδου, όπως τα συνεχή σενάρια χρεοκοπίας
της χώρας, η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της
κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, η αβεβαιότητα
σχετικά με την επίδραση στα μεγέθη των τρα-
πεζών της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα
ανταλλαγής κρατικών ομολόγων (PSI), αλλά και
η γενικότερη επιδείνωση του ρυθμού οικονο-
μικής ανάπτυξης της χώρας και των επενδυτι-
κών προοπτικών.

Η συνολική ετήσια αξία συναλλαγών δια-
μορφώθηκε σε 20,7 δισ. ευρώ, έναντι 35,1 δισ.
ευρώ το 2010, σημειώνοντας ετήσια μείωση
κατά 41,08%.

Στο τέλος του 2011, η συνολική χρηματι-
στηριακή αξία των εισηγμένων στο Χρηματι-
στήριο Αθηνών εταιρειών ήταν 26,64 δισ. ευ-
ρώ έναντι 54,3 δισ. ευρώ το 2010.

Το ποσοστό της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ ως
προς το ΑΕΠ υποχώρησε στο 12,5% το 2011
έναντι 25,8% το 2010 και 85,2% το 2007. Οι προ-
οπτικές είναι αβέβαιες και εξαρτώνται άμεσα από
τις εν γένει οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις,
σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επι-
τροπής Κ. Μποτόπουλος.
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: panos2 στις 30/03/2012 10:19 μμ.

@doohan
Το κείμενο που παραθέτεις είναι καταπληκτικό ,αλλά ανήκει στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και όχι στην κ.Σαββίδου(απ'όσο ξέρω τουλάχιστον).

Όσο για το θέμα του χρέους ,πως είναι δυνατόν να εμπιστευτείς το υπάρχον σύστημα εξουσίας για τη διαχείρισή του όταν μας λένε συνέχεια ψέματα.
Πώς είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν για τη μείωση κατά 100δις ευρώ ,όταν συγχρόνως φορτωνόμαστε άλλα 130δις;
Πώς είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν για την αναδιάρθρωση και τη μείωση του χρέους όταν ένα μεγάλο μέρος αυτής αφορά ομόλογα που κατέχουν
ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες,ταμεία,πανεπιστήμια,κλπ(σαν να κόβεις κομμάτια από το σώμα σου δηλ.) ,την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι τοκογλυφο-τραπεζίτες (και μόνο αυτοί) θα πάρουν 30δις μετρητά για να συμμετάσχουν με ότι ομόλογα δεν έχουν προλάβει να ξεφορτωθούν ακόμα.

Επισήμως πλέον μαθαίνουμε πόσα λεφτά έχει βγάλει η Γερμανία στη πλάτη μας, εκμεταλευόμενη τη κρίση.
Εμείς τι κάνουμε όμως;Οι εκλογές πλησιάζουν ,είναι η ευκαιρία μας να τους δώσουμε ένα μάθημα.Αν τη χάσουμε εμείς θα φταίμε και κανείς άλλος.

Re: Ελληνικό χρέος και σχετικά.  

  Από: NikosV στις 31/03/2012 3:18 μμ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TQzUTcKRuto

Απο μικρ και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια !!
http://mototriumphhellas.blogspot.com/