Triumph service

Re: Triumph service  

  Από: triplelover στις 13/01/2011 7:11 μμ.

συμφωνω απολυτα με ολους σας , απλα εγω νομιζα οτι η T ζηταει να γινονται ανα 5000 αλλα αφου ειναι ανα 10000 οκ τοτε , οποιος μπορει και εχει διαθεση κανει τα ενδιαμεσα μονος του . Ο Δημητρης στον Πιερρακο μου ειπε ανα 5000 να το πηγαινω αλλα αφου η αντιπροσωπεια λεει θα ακολουθησω την αντιπροσωπεια και θα κανω τα ενδιαμεσα μονος μου .

Re: Triumph service  

  Από: Spyros Drakopoulos στις 21/02/2011 3:22 μμ.

στην ουσια δλδ τα ενδιαμεσα ειναι μονο λαδια???

Re: Triumph service  

  Από: TRIUMPHAKIAS στις 21/02/2011 3:44 μμ.

Spyros Drakopoulos"στην ουσια δλδ τα ενδιαμεσα ειναι μονο λαδια???"

Βαση αντιπροσωπειας ΝΑΙ.
Καλο ειναι αν σε παιρνει η τσεπη σου να αλλαζεις το φιλτρο λαδιου και στα ενδιαμεσα.
Και Σερρά Σερρά....δικοί μας θα'ναι και πάλι οι δρόμοι....

Re: Triumph service  

  Από: triplelover στις 22/02/2011 7:02 μμ.

λοιπον παιδια σημερα καταλαβα καποια πραγματα ( θα μου πειτε τωρα ελα ρε φιλε ανακαλυψες την Αμερικη).
Οταν εκανα τον πρωτο ελεγχο-service στα 1.000χλμ ο μηχανικος μου ειπε οτι μου βαλε 3l λαδι 10-40 mobil και οχι 3 και κατι που θελει κανονικα και να το ελεγχω (τον λογο δεν τον καταλαβα anyaway) και οτι το επομενο service θα ειναι στα 5.000 και οχι στα 10.000χλμ που αναφερει το service manual. Xθες λοιπον που τσεκαρα την καλη μου ειδα οτι το λαδι ηταν λιγο πανω απ το minimum , ok λεω κανενα προβλημα θα παω στην Τ και θα παρω ενα λιτρο λαδι να συμπληρωσω . Πηγα λοιπον σημερα , εκει ηταν και ο μηχανικος τον οποιο και ρωτησα για τον τυπο του λαδιου , μου ειπε λοιπον οτι εβαλε 10-40 ημισυνθετικα mobil και οτι ποτε δεν βαζει full συνθετικα στα triple (μηπως ειναι αλεργικα ρε παιδια...? ), περνω λοιπον ενα λιτρο λαδι ημι συνθετικα και πληρωνω στο ταμειο 12Ε . Στον δρομο για το σπιτι κατι δεν μου κολλαγε οπως και ετσι εγινε , οταν ηρθα στο σπιτι τσεκαρα το τιμολογιο απ το service που ειχα κανει στον ιδιο ανθρωπο πριν απο κανενα δυμηνο το οποιο αναφερει 3l λαδι FULL ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ αντι του ποσου των 60Ε δηλαδη 20Ε το λιτρο .Τρια πραγματα μπορει να συμβαινουν ή με επιασαν κοροιδο και μου βαλαν ημισυνθετικο το οποιο και το πληρωσα για full ( μιλαμε για 24Ε διαφορα) ή ο μηχανικος δεν θυμαται τι λαδι μου βαλε ή το και καλα ο πρωτος ελεγχος και η αλλαγη ειναι δωρεαν ειναι μουφα και τα βγαζουν απ τα λαδια . Εχετε καποια αλλη εκδοχη ?

Re: Triumph service  

  Από: johnygalan στις 22/02/2011 7:30 μμ.

riplelover" Εχετε καποια αλλη εκδοχη ?"

ΟΧΙ

Για πήγαινε μια βόλτα απο το μάστορα και αφού σου επαναλάβει αυτά δείξτου μετά το
τιμολόγιο

Να δω μετά τι θα πει
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Re: Triumph service  

  Από: triplelover στις 22/02/2011 7:57 μμ.

αρχικα και εγω αυτο ηθελα να κανω πανω στα νευρα μου , αλλα μετα ειπα οτι ουτως η αλλως τα λεφτα μου τα χασα , λεφτα πισω δεν θα παρω και νομιζω οτι αυτο που κανω εδω ειναι οτι χειροτερο γι αυτον . Επισης απλα δεν θα ξαναπατησω το ποδι μου σ αυτον και οπου σταθω και βρεθω θα λεω τα χειροτερα .

Re: Triumph service  

  Από: mixalakis στις 22/02/2011 8:11 μμ.

Πες μας και εμάς ποιος είναι να μην έχουμε αγωνία!!!!!

Re: Triumph service  

  Από: triplelover στις 22/02/2011 8:14 μμ.

διαβασε λιγο παραπανω και θα βρεις την απαντηση που ψαχνεις ...

Re: Triumph service  

  Από: mixalakis στις 22/02/2011 8:23 μμ.

ΟΚ.

Την επόμενη φορά δεν δοκιμάζεις τον Λαρισαίο που πήρε το μαγαζί της Μιχαλακοπούλου να μας πεις και εντυπώσεις;

Re: Triumph service  

  Από: mapcentral στις 24/03/2011 5:58 μμ.

Λοιπόν, καλησπέρα και από μένα και καλά μας χιλιόμετρα, ΟΡΘΙΟΙ!!!
Διάβασα και τις 24 σελίδες για να έχω πλήρη άποψη. Ο λόγος φυσικά αφορά στην 1η αλλαγή λαδιών του τίγρη μου (1050). Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι κάτοχος Triumph και ήθελα να αποκτήσω μια όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη γνώμη, παρά τον υποκειμενισμό που πολλές φορές μας διακατέχει. Συμπέρασμα ασφαλές δεν έβγαλα (πως θα ήτο δυνατό άλλωστε) και πήρα τυχαία το 1ο τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού. Το τηλέφωνο ήταν αυτό προς το Σάκη Κόντη.
Προς τιμήν του, ο ίδιος μου ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένος Triumph (διασταυρώθηκε από την Ελιοφίλ αμέσως μετά). Οι λόγοι? Δε με αφορούν, ούτε και γνωρίζω. Πάντως, κρατήστε το ως ενημέρωση:
ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ!
Ερώτηση: "και αν κάποιος προβεί σε service στο εν λόγω κατάστημα (ή σε όποιο άλλο δεν έχει εξουσιοδότηση), τι γίνεται με την ΕΓΓΥΗΣΗ? Η απάντηση από το Σάκη ήταν η γνωστή περί της νομολογίας που επιτρέπει, εφόσον ο μηχανικός είναι πιστοποιημένος, να διατηρείται η εγγύηση. Σωστά?
Τηλέφωνο στην Ελιοφίλ, αμέσως μετά και συνομιλία με τον κ. Τζαφάρα (τεχνικό δ/ντη). "κ. Τζαφάρα, ισχύει η εγγύηση σ'αυτή την περίπτωση?" Η απάντηση του, εν πολλοίς, ήταν πως ΟΧΙ (αναμενόμενο), δικαιολογώντας το, υπό την έννοια πως οι μη-εξουσιοδοτημένοι δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ούτε τα αναβαθμισμένα updates του λογισμικού και εν κατακλείδι, διερωτήθηκε ποιός θα υπογράψει στο πέρας της εγγύησης ότι η μοτοσυκλέτα δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (το ξέρατε αυτό? Προσωπικά, 1η φορά το ακούω!). Η αλήθεια είναι βέβαι η μισή, γιατί βάσει της ευρωπαικής νομολογίας, η μαμά Triumph είναι υποχρεωμένη να δίδει και τα κατάλλαηλα εργαλεία και το λογισμικό σε κάθε πιστοποιημένο μηχανικό τα ζητήσει και αγοράσει. Αλλά, ας πάμε παρακάτω.....
3ο τηλεφώνημα σε άλλο εξουσιοδοτημένο. Τον Καλαμόβρακα Κώστα. Ερώτηση: "Μπορώ να φέρω τα δικά μου λάδια με τις προδιαγραφές της Triumph?" Η απάντηση ήταν πως ναι, θα γίνει κανονικά το service αλλά (κρατηθείτε) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!!! "Η Triumph έχει τα δικά της λάδια" Ναι, καλά διαβάσατε αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι η Triumph ξεκίνησε να επιχειρεί και σε άλλον τομέα (αν ήταν έτσι, θα το κρατούσα μυστικό και θα πήγαινα να αγόραζα μετοχές της.....ασφαλώς και κάνω πλάκα!). Προφανώς, ο μηχανικός εννοούσε ότι η Triumph (? το manual του '10 πρότεινε τα Mobil, του '11 τα Castrol))αφενός και η Ελιοφίλ (? προτείνει-επιβάλλει)αφετέρου έκαναν καινούριο deal με κάποια εταιρεία παραγωγής λιπαντικών και στην αλυσίδα τους χρησιμοποιούν αυτά! Ή μήπως ο ίδιος αφ'εαυτού (? μέχρι πρότινος έβαζε Repsol). Ούτε καν μπήκα στον κόπο να τσακωθώ μαζί του.
4ο τηλεφώνημα, ξανά στην Ελιοφίλ και τον κ. Τζαφάρα. Επιβεβαιώνει ότι είναι γνώστης του θέματος και μου εξιστορεί (αν είναι δυνατόν, δε ζήτησα ιστοριούλες αλλά τη θέση της εταιρείας) ότι στο συγκεκριμένο συνεργείο προέκυψε πρόβλημα με κάποιο πελάτη που πήγαινε τα δικά του λάδια και αφετέρου αυτά τα λάδια "ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ" από αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι!! Το νόημα το πιάσατε?
Επαναλαμβάνω αυτά που του'πα: Δεν με ενδιαφέρει η περιπτωσιολογία (άλλωστε ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως άλλοθι), μένω στα γραπτά. Η Triumph και η κάθε εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων, ΟΡΙΖΕΙ τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ KAI ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ για την εύρυθμη λειτουργία, ασφάλεια αλλά και την ισχύ της εγγύησης. Προσέξτε, τις προδιαγραφές, ΟΧΙ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ!!!!! Αφού υπήρξε μια σχετική παύση, σκέψη και περισυλλογή, μου απαντά καταφατικά, ορίζοντας μου εκ νέου τις προδιαγραφές: ΑΡΙ SJ και JASO MA2. Του λέω, κύριε μου, το δικό μου manual (β΄εξάμηνο του '10 κατασκευή), ορίζει ΑΡΙ SH (or higher) And JASO MA. Άλλαξε ο κινητήρας μου και δεν το αντιλήφθηκα? (τα σχόλια δικά σας)
5ο τηλεφώνημα, στην Αλίμου. "Ναι, τι λάδια θα μας φέρετε?" Mobil, Motul, Red line.....θα δω. "Α, μόνο Mobil καλύπτει την εγγύηση σας"!!!!!!
6ο τηλεφώνημα στη Μιχαλακοπούλου. Ναι, 10W-40 ή 10W-50 (? ήξερα για 15W-50)), συνθετικό να'ναι και είμαστε εντάξει!
Ερώτηση προς εσάς: ποιό το email Triumph UK, επειδή δε θα αφήσω να περάσει αυτό έτσι!

Re: Triumph service  

  Από: vagtyrp στις 24/03/2011 6:16 μμ.

δυστυχώς φίλε μου η triumph δεν έχει δώσει mail επικοινωνίας. υπάρχει στο σαιτ της διεύθυνση για ταχυδρομείο και τηλέφωνο.εγώ για το θέμα μου έστειλα γράμμα εκεί και φυσικά δεν πήρα καμια απάντηση....3 μήνες τώρα.....θα αναφέρω αυτά που λες στη ΜΟΤΕΚ που έχω συνάντηση απόψε...αν δεν έχεις πρόβλημα τυπώνω και το πόστ σου και τους το δίνω και βλέπουμε.....επειδή η ΛΑΛΑΚΙΑ μερικών από αυτούς που ανέφερες πάει πολύ, και μας περνάνε για ηλίθιους και ίσως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι, αν θες επικοινώνησε μαζί μου, ή έλα απόψε εκεί( www.motek.gr ) να τα πεις και ο ίδιος.

όπως έχω ξανααναφερθεί, βάζεις όποιο λάδι θες αρκεί να καλύπτει τις προδιαγραφές που λέει το manual σου. και φυσικά μπορείς να πας σε όποιο συνεργείο, νόμιμο φυσικά, θες, αρκεί να έχει την τεχνογνωσία ( εργαλεία, λογισμικά κλπ αγορασμένα από την αγγλία), για να στο φτιάξει και ας είναι και τα κεντρικά της ducati!!!!!!!!!!!!

Re: Triumph service  

  Από: tharis στις 24/03/2011 6:20 μμ.

Πολλα απ αυτα που γραφεις εχουν ξαναειπωθει σε αλλες συζητησεις και ειναι γνωστα στους περισσοτερους..

Οπως καταλαβες γινεται ενα μπαχαλο με τα εξουσιοδοτημενα στην Αττικη.

E-mail της Triumph δεν υπαρχει. Θα πρεπει να στειλεις γραμμα και τοτε θα σου απαντησουν.

edit: με προλαβε κι ο Βαγγελης. Αφου εχεις κι εσυ ορεξη ν ασχοληθεις μπορειτε να συνεργαστειτε μπας και πετυχετε κατι καλυτερο μαζι..!
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Triumph service  

  Από: mapcentral στις 24/03/2011 6:36 μμ.

vagtyrp"δυστυχώς φίλε μου η triumph δεν έχει δώσει mail επικοινωνίας. υπάρχει στο σαιτ της διεύθυνση για ταχυδρομείο και τηλέφωνο.εγώ για το θέμα μου έστειλα γράμμα εκεί και φυσικά δεν πήρα καμια απάντηση....3 μήνες τώρα.....θα αναφέρω αυτά που λες στη ΜΟΤΕΚ που έχω συνάντηση απόψε...αν δεν έχεις πρόβλημα τυπώνω και το πόστ σου και τους το δίνω και βλέπουμε.....επειδή η ΛΑΛΑΚΙΑ μερικών από αυτούς που ανέφερες πάει πολύ, και μας περνάνε για ηλίθιους και ίσως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι, αν θες επικοινώνησε μαζί μου, ή έλα απόψε εκεί( http://www.motek.gr ) να τα πεις και ο ίδιος.

όπως έχω ξανααναφερθεί, βάζεις όποιο λάδι θες αρκεί να καλύπτει τις προδιαγραφές που λέει το manual σου. και φυσικά μπορείς να πας σε όποιο συνεργείο, νόμιμο φυσικά, θες, αρκεί να έχει την τεχνογνωσία ( εργαλεία, λογισμικά κλπ αγορασμένα από την αγγλία), για να στο φτιάξει και ας είναι και τα κεντρικά της ducati!!!!!!!!!!!!"


Μένω Ωρωπό και τ'απόγευμα ειδικά είμαι με τα τέκνα (μακάρι να τονιζόταν αλλού! ).
Το ξέρω ότι δεν υπάρχει email...τα'χω ψάξει όλα, γι'αυτό ρώτησα αν το'χετε εσείς.
Εννοείται πως το τυπώνεις και είμαστε σε επικοινωνία.....

Re: Triumph service  

  Από: mixalakis στις 24/03/2011 7:34 μμ.

Πραγματικά η αυτοκαταστροφή της Τ δεν έχει προηγούμενο!!

Τουλάχιστον από τα γραφόμενα του φίλου μας, δείχνει το νέο συνεργείο της Μιχαλακοπούλου να είναι σοβαρότερο από τους γνωστούς - αγνώστους...

Re: Triumph service  

  Από: Sprinter στις 24/03/2011 8:50 μμ.

Τα έχουμε πεί χίλιες φορές. Οποτε ο ο οποιος συνεργειάς η και η Ηλιοφίλ κάνει κόγξες με
α. Διαστήματα σερβις
β. λάδια

αυτό που κοιτάει είναι την τσέπη του πονταροντας στη γενική άγνοια που βαράει τους περισσότερους. Του τρίβεις απλώς το μανουαλ στα μούτρα και αν επιμένει πας αλλού. ΑΝ έχεις όρεξη τον απειλείς και με ενα εξώδικο (ειδικά αν είναι η Ηλιοφίλ) και ησυχάζεις.

Αλλα επειδή κάπου αλλου διάβασα περί 10000 κλπ, το ότι σου λέει η εταιρεία αλλαγή λαδιών κάθε 10000 δε σημαίνει πως ενδιαμέσως δε κοιτάζεις μπας και σου 'χει πέσει η στάθμη να συμπληρώσεις..

Οσο για το θέμα των εξουσιοδοτημένων, της εγγύησης και του νόμου, το έχουμε καταξεσκίσει σε άλλα 2 θρεντ, όποιος θέλει να αποκτήσει άποψη διαβάζει εκεί, ας μην ξαναρχίσουμε τα ίδια.

Οσο για το τι κάνει η Ηλιοφίλ, και άλλες εταιρείες και συνεργεία τις ίδιες μαμακίες λένε αλλά αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στην Τ τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι η έλλειψη πολλών εναλλακτικών λύσεων όσον αφορά τους εξουσιοδοτημένους ή τις παράλληλες εισαγωγές.

BTW τα deal για τα λάδια δε τα κάνει η Ηλιοφίλ αλλά η μαμά Τ. Κάποτε παλιότερα μάλιστα, οι νέοι δε θα το θυμάστε, η Τ πούλαγε και λάδια με τη μάρκα της πάνω που ήταν κανονικά Mobil 1 απλώς με το σήμα της Τ στο κουτί. Προφανώς τώρα τα βρήκε με την Castrol.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε