ΣΒΗΣΙΜΟ

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: doohan στις 07/07/2010 10:44 πμ.

mixalakis"Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση του Pagania και θεωρώ ότι, στο συγκεκριμένο ζήτημα, λανθασμένη στάση έχει η αντιπροσωπεία και όχι ο κάθε μηχανικός."


Συμφωνω απολυτα και πιστευω οτι ο Φιλος Paganias εχει δικιο αλλα ο τροπος που γραφει το ολο συμβαν νομιζω οτι τον κανει να το χανει!Ολοι εδω μεσα ειμαστε καταναλωτες και ανταλασουμε αποψεις!Πιστευω οτι τα τοπικα συνεργεια παρα την γκρινεια μας λειτουργουν σε καλο επιπεδο και αυτο που θα πρεπει να αλλαξει ειναι η πολιτικη της Ηλιοφιλ και της μαμας triumph(στο να δωθουν εργοστασιακες λυσεις-επισημα)σε οποιοδηποτε προβλημα ειναι αυτο...πιστονια..πεταλουδες..συμπλεκτης κτλ κτλ.....
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: ΑΓΓΕΛΟΣ στις 11/07/2010 11:48 πμ.

PAGANIAS"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ..ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ..
ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ..
ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕ 3 ΦΟΡΕΣ
ΛΥΣΗ ΗΜΙΤΕΛΗ ΕΔΙΝΕ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ..
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΙΛΟΣ..
ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 5 ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ!!!!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.."



ωχ.....
ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ Γ_-_-_ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΕΟΝ!!

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: ΑΓΓΕΛΟΣ στις 11/07/2010 11:51 πμ.

Sprinter"Ασχετα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και το τι έχει γίνει, ενα γενικό σχόλιο. Οπως ειπα και πιο πάνω γενικά ειναι βλακεία να πηγαίνεις σε ενα μηχανικό, να μη λύνεις αμμέσως το πρόβλημα σου και μετα να πηγαίνεις σε άλλον κλπ. Ακόμα περισσότερο, να περιμένεις 5-10 χιλιάδες χλμ με άλυτο πρόβλημα και μετα να ξαναρχίζεις το κυνηγητό. Συνήθως η πείρα λέει πώς χειρότερα κάνεις την κατάσταση γιατί τα μπερδεύεις ολα, μπερδεύεσαι και εσύ και δεν ξέρεις τι έχεις πει στον ένα και τι στον άλλο, τι σου είπε ο ένας και τι ο άλλος και τι εκανε η δεν έκανε ο καθένας.

Λίγο επιμονή και λίγο ηρεμία και μυαλό στην διαχείριση ενος προβλήματος ειναι καλυτερα από το να τρέχεις από τον Αννα στον Καιάφα και μάλιστα συνδυασμένα με 'αστο πρός το παρόν το κυνηγάω αργότερα'. Ειδικά αν ο πρώτος που πήγες θεωρείται για τα δεδομένα μας καλός μηχανικός με καλή φήμη. Μάγος δεν ειναι κανένας και πολλές φορές η σωστή διάγνωση και λύση θέλει και δεύτερη η τρίτη προσπάθεια. Εκτός κι αν θέλετε να σας αλλάζουν με τη μιά δυό τρία πέντε εξαρτήματα μπας και πιάσει (και αμα είσαι εγγύηση καλώς αμα δεν είσαι?).

Αυτά γενικά από εμένα κι αν θέτε μ' ακούτε (τα ίδια έλεγα και στον Διονύση) και ξαναλέω άσχετα από το συγκεκριμένο θέμα εδώ το οποίο και δεν γνωρίζω."






αφωνος..... δεν ξαναγινε!!!! respect you sprinter.....
ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ Γ_-_-_ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΕΟΝ!!

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: kobogia στις 24/08/2010 12:31 μμ.

Παιδιά καλησπέρα…
Είμαι και εγώ κάτοχος του Triumph Tiger 1050 και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα…
Πήγα σε 2 συνεργεία τα οποία θεωρούνται TOP… Ο πρώτος μου είπε ότι είναι θέμα βαλβίδων και ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι φταίει η βενζίνη…

Βλέπω λοιπόν όλους εσάς που συζητάτε για το ίδιο πρόβλημα και βλέπω επίσης και απαντήσεις συνεργείων και αυτό που παίρνω από την όλη συζήτηση είναι ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ… ΚΕΝΟ…

Στην ζωή μου έμαθα να βλέπω τους ανθρώπους σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι σαν πιόνια που τα εκμεταλλεύομαι για να κερδίζω εγώ… και θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό…!

Θέλω να πω πως πέρα της τρέλας που έχουμε με τις μηχανές μας και της καυλας έχουμε ξεχάσει ένα βασικό πράγμα ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μεταφορικό μέσο που θέλουμε να μας πάει την εκδρομή μας η στην δουλειά μας με ασφάλεια πάνω απ’όλα.

Λοιπόν δεν άκουσα κανέναν να λέει ότι το θέμα του σβησίματος είναι τραγικά επικίνδυνο… Πριν ακριβώς 1 εβδομάδα μου έσβησε η μηχανή στην διασταύρωση Ατταλειας και Γρηγορίου Λαμπράκη στην Νίκαια και κόντεψε να με κόψει ένα αμάξι που ερχόταν πατημένο…

Το μόνο λοιπόν που θα ήθελα από τα συνεργεία είναι να μου μιλάνε αληθινά και όχι να μου λένε μπούρδες μόνο και μόνο για να μην με χάσουν από πελάτη και να συντηρώ εγώ κάποιους μάγκες και ειδικά με κίνδυνο της ζωής μου. Νομίζω πως κανείς δεν θα ήθελε να δει τον γιο του να καβαλάει αυτόν τον διάολο και να του σβήνει μέσα στην μέση της λεωφόρου.

Θα εκτιμούσα λοιπόν να πουν στα ίσια ότι ξέρεις κάτι η Triumph έχει κάνει μαλακία και δεν φτιάχνετε το πρόβλημα αυτό η ότι δεν έχουμε την τεχνογνωσία και εγώ μετά θα δω τι θα κάνω…
Πραγματικά θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο από το να μου λένε ένα κάρο μαλακίες νομίζοντας ότι απευθύνονται σε 10 χρονών παιδί.

Δεν έχω νευριάσει με κανέναν αλήθεια σας το λέω… άσχετα με τον τρόπο που μιλάω… απλά τα λέω τόσο έντονα για να αντιληφθούν μερικοί ότι δεν παίζουν με τις ζωές των άλλων…

Να είστε όλοι καλά και πάντα όρθιοι…

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: makis30 στις 24/08/2010 2:17 μμ.

φιλε εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις αλλα επειδη κανενα συνεργειο δεν θα ασχοληθει με το προβλημα σου κοιτα να φροντισεις μονος σου με καποιο τροπο για την ασφαλεια σου.

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: Aris. στις 24/08/2010 2:23 μμ.

Συμφωνω και αναρωτιεμαι...

Εαν γινει ενα ατυχημα ή δυστηχημα με κυριο υπαιτιο τη δυσλειτουργια της μηχανης,(κουφια η ωρα) το συνεργειο ευθυνεται καθολου ενω υπογραφεται κανονικα το service-book ή ολη η ευθυνη θα μεταφερθει με "εξυπνο τροπο" - εξ ολοκληρου - στην Τ.(και απο εκει και περα ο πιο ματσωμενος θα νικησει) ??

Προφανως και η απαντηση ειναι "αναλογως... μπλα μπλα μπλα..." απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχουν καπου , καποια "ψιλα γραμματα"
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: makis30 στις 24/08/2010 2:28 μμ.

και για να εξηγουμε μιλαω για σχεδον ολα τα συνεργεια οχι μονο τις τ αλλα καποια στιγμη η ελληνες ξυπνανε και τα συνεργεια αυτα θα βαλουν λουκετακι μονιμα(θα ερθει η ωρα τους).

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: Sprinter στις 24/08/2010 2:45 μμ.

Πήγες ρε φίλε σε 2 συνεργεία και ο ένας σου πε βενζίνη κι ο άλλος σου πε βαλβίδες... TPS η / και πεταλούδες δε σου 'πε κανένας? Και καλά δε σου πε, εδώ δε διαβάζεις τι λένε τόσοι και μεταξύ τους και μηχανικός? Βοήθησε τον εαυτό σου κατ' αρχήν και όχι μόνον να γκρινιάζεις. Δε λέω πως έχεις άδικο αν είναι ετσι που τα λές αλλά κάνε κατι γι αυτό.

Α και εχω βαρεθεί αυτό το βιολί να μην κατονομάζουμε τα συνεργεία αλλά συνεχώς να κατηγορούμε. Αν εχεις δίκιο σε αυτό που λές και είναι έτσι και όχι κάπως αλλιώς, κατονόμασε το συνεργείο και δώσε και την δυνατότητα κάποιος να σου απαντήσει και σε μας του υπόλοιπους να κρίνουμε και να πράξουμε.

Ειδάλλως όλα είναι μόνο γκρίνια. Αν θέλεις μπορείς να γράψεις και στο troktiko (ή tromaktiko ή δε ξέρω που αλλού) που γράφει ο κάθε πικραμένος αντί να πάει να κάνει αυτό και εκεί που πρέπει.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: kobogia στις 24/08/2010 3:24 μμ.

Φίλε Sprinter πρώτα απ’όλα διακρίνω μια επιθετικότητα και μια ειρωνεία…?

Δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω και θα έπρεπε να επικεντρωθείς σε ότι γράφω μόνο και όχι να βγάλεις το συμπέρασμα ότι γκρινιάζω ότι είμαι πικραμένος η ότι δεν κάνω κάτι για το πρόβλημα αυτό και δεν διαβάζω αυτά που λέτε εδώ…
Απλά είμαι δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση των συνεργείων τίποτα παραπάνω.
Δεν ξέρω κανέναν που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα να είναι μέσα στην τρελή χαρά…!

Δεν ήθελα να γράψω συνεργεία γιατί δεν θέλω να εκθέσω κανέναν… Αλλά τώρα που το σκέπτομαι έχεις δίκιο ας τα γράφουμε να ξέρουμε τι μας γίνετε…
Λοιπόν ο πρώτος που μου είπε για τις βαλβίδες είναι ο Ευθυμίου στον Νέο Κόσμο και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν να κάνω και το service των 5000χλμ και μου είχε πει να το δει όταν θα κάναμε το service για να μην χρεωθώ extra την ρύθμιση των βαλβίδων μιας και θα γίνει στο service…(Δηλαδή για εγγύηση ούτε λόγος)

Το δεύτερο συνεργείο είναι ο Καλαμοβρακας στον Πειραιά ο οποίος μου είπε ότι η βενζίνη των 95 Οκτανίων είναι χάλια εδώ στην Ελλάδα και το έχει πει αυτό η Triumph και μου πρότεινε να βάζω την 100… Όπως και έκανα και πάλι τα ίδια… και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχουν αυτό το πρόβλημα τα άλλα μοντέλα της Triumph αφού όλα είναι φτιαγμένα με τα πρότυπα της βενζίνας της Αγγλίας…?

Ελπίζω να σε ικανοποίησα φίλε Sprinter και να μην σε κούρασα με την γκρίνια μου…!

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: doohan στις 24/08/2010 3:30 μμ.

kobogia"μου είπε ότι η βενζίνη των 95 Οκτανίων είναι χάλια εδώ στην Ελλάδα και το έχει πει αυτό η Triumph και μου πρότεινε να βάζω την 100…"




Εγραψε παλι ο Μαστορας
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: johntiger1050 στις 24/08/2010 3:43 μμ.

το απεκτησα επιτελους κι εγω το σβησιμο σε καμια 15αρια μερες που θα κανω το σερβακι των 10.000 θα το δουμε το τπσ να ισιοσει ως τοτε απλα λιγο προσοχη και παραπανο γαζι οταν παταω συμπλεκτη .....(kserw ta ellhnhka moy einai xalia apo orthografia sympathate me dislektiko paidi eimai )

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: Sprinter στις 24/08/2010 4:11 μμ.

kobogia"Φίλε Sprinter πρώτα απ’όλα διακρίνω μια επιθετικότητα και μια ειρωνεία…?

Δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω και θα έπρεπε να επικεντρωθείς σε ότι γράφω μόνο και όχι να βγάλεις το συμπέρασμα ότι γκρινιάζω ότι είμαι πικραμένος η ότι δεν κάνω κάτι για το πρόβλημα αυτό και δεν διαβάζω αυτά που λέτε εδώ…
Απλά είμαι δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση των συνεργείων τίποτα παραπάνω.
Δεν ξέρω κανέναν που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα να είναι μέσα στην τρελή χαρά…!

Δεν ήθελα να γράψω συνεργεία γιατί δεν θέλω να εκθέσω κανέναν… Αλλά τώρα που το σκέπτομαι έχεις δίκιο ας τα γράφουμε να ξέρουμε τι μας γίνετε…
Λοιπόν ο πρώτος που μου είπε για τις βαλβίδες είναι ο Ευθυμίου στον Νέο Κόσμο και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν να κάνω και το service των 5000χλμ και μου είχε πει να το δει όταν θα κάναμε το service για να μην χρεωθώ extra την ρύθμιση των βαλβίδων μιας και θα γίνει στο service…(Δηλαδή για εγγύηση ούτε λόγος)

Το δεύτερο συνεργείο είναι ο Καλαμοβρακας στον Πειραιά ο οποίος μου είπε ότι η βενζίνη των 95 Οκτανίων είναι χάλια εδώ στην Ελλάδα και το έχει πει αυτό η Triumph και μου πρότεινε να βάζω την 100… Όπως και έκανα και πάλι τα ίδια… και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχουν αυτό το πρόβλημα τα άλλα μοντέλα της Triumph αφού όλα είναι φτιαγμένα με τα πρότυπα της βενζίνας της Αγγλίας…?

Ελπίζω να σε ικανοποίησα φίλε Sprinter και να μην σε κούρασα με την γκρίνια μου…!"



Σε ότι γραφεις επικεντρώνομαι. Αφου δε σε ξέρω προφανώς από ότι γραφεις κρίνω. Πρόσεξε όμως στο ότι γραφεις δεν περιλαμβάνεται το τι θες να γράψεις. Περιλαμβάνονται μόνο αυτά που γράφεις, συμπεριλαμβανομένου και του στύλ γραφής και του γενικότερου ύφους όπως και των συμφραζόμενων και του περβάλλοντος (θρεντ) στο οποίο γράφεις. Αρα να επιτρέψεις στο αναγνώστη να βγάλει ότι συμπεράσματα θέλει όπως ακριβώς βγάζεις και εσύ για μένα. Αλλα, αντί να εχεις υπερευαισθησίες, κοίταξε να διαβάσεις το θρεντ να ξεστραβωθείς αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα ποιό είναι το πρόβλημά σου.

2 τινα συμβαίνουν, προσπαθώ να καταλάβω ποιό από τα δύο ισχύει

α. Μπήκες να γκρινιάξεις χωρίς να διαβάσεις το θρεντ (και τα άλλα που αναφέρονται στο ίδιο θέμα) και να καταλάβεις πώς το πρόβλημά σου δεν έχει σχέση με βενζίνες και βαλβίδες. Δηλαδή δεν ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά σου - Λύση: διάβασε το θρεντ

β. Διάβασες το θρεντ (και τα άλλα που αναφέρονται στο ίδιο θέμα), ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά σου (TPS ή και πεταλουδιέρα), είδες που συνιστουν οι περισσότεροι να απευθυνθείς, και απλώς διαμαρτύρεσαι και κάποια κατα εσέ άσχετα συνεργεία. Ε άνοιξε ενα θρεντ για τα 2 συγκεκριμένα συνεργεία και άφησε αυτό ήσυχο, να μορφωθούν και οι άλλοι. Επίσης άφησε και τις γενικότητες περί συνεργείων κλπ. Συγκεκριμένο πρόβλημα έχεις, σε συγκεκριμένα συνεργεία απευθύνθηκες.

PS Οσο για αν τα, τουλάχιστον το ένα από τα δύο, συνεργεία που πήγες θεωρούνται 'ΤOP', μάλλον δε παρακολουθείς καλά το φόρουμ....Δε διαβάζεις, στο είπα...
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:44, διορθώθηκε 2 φορές συνολικά.

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: kobogia στις 24/08/2010 4:26 μμ.

Εγώ μιλάω σε άσχετο thread και δεν ξέρω το πρόβλημα της μηχανής μου και για τι πράγμα μιλάτε εδώ μέσα…?

Οι προηγούμενοι που έγραψαν όμως κατάλαβαν τι λέω…

Καλά άστο… άντε γεια…

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: Sprinter στις 24/08/2010 4:29 μμ.

γειά σου κι εσένα
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ  

  Από: Cpt. Haddock στις 24/08/2010 4:41 μμ.

(πολύ γέλιο το θρεντ)

Επι της ουσίας, μου το έκανε κι εμενα αυτό, το ξεκίνησε στα 28χιλ χλμ (ή καπου εκει). Στο σερβις των 30 ρυθμιστηκε το ζήτημα και έκτοτε δεν το 'χει ξαναπαρουσιάσει (και ειμαστε αισίως στα 48χιλ χλμ)

"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."