Re: Τελικά Από Που Να Την Σβήνω...
¶
Από: Polymhxanos στις 25/01/2009 6:04 μμ.
Επειδή τυγχάνει να το ξέρω λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα.
Η ηλεκτρονική των 675 είχε αδύναμη σχεδίαση στο τραζίστορ εξόδου, στο κύκλωμα που έδινε το ρεύμα στην αντλία βενζίνης. Ζοριζόταν δλδ να δίνει ρεύμα στην αντλία βενζίνης. Η λύση της επανάκλησης ήταν η τοποθέτηση ρελέ ανάμεσα στην ηλεκτρονική και την αντλία βενζίνης. Έτσι με την νέα διάταξη, η ηλεκτρονική έδινε απλά εντολή σε ρελέ, και μετά το ρελέ έβαζε την ηλεκτρική ισχύ να δουλέψει η αντλία. Με τον τρόπο αυτό το τρανζίστορ εξόδου της ηλεκτρονικής προς την αντλία , δεν ζοριζόταν πια, αφού το ρελέ είναι ασήμαντο φορτίο σε σχέση με την αντλία βενζίνης απευθείας.
Φυσικά η καταπόνηση της ηλεκτρονικής με την αρχική διάταξη, γινόταν στο σύνολο της λειτουργίας του κινητήρα, και απλά στην εκκίνηση που έδινε την αρχική εντολή στην αντλία καιγόταν κάποια στιγμή.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το από που κλείναμε ή ανοίγαμε τα ηλεκτρικά, το ίδιο ακριβώς ζόρυ έτρωγε το σύστημα...και το ίδιο αργ΄ή γρήγορα θα καιγόταν.
ΠΗΓΗ: O τεχνικός διεθυντής της triumph σε μεταξύ μας συζήτηση στα κεντρικά στην Λεωφόρο Αμαρουσίου.
Τεσπα για να τελείωνουμε το θέμα.
1-ΔΕΝ παθαίνει κάτι το μοτέρ και γενικότερα η μοτοσυκλέτα, από όπου και να κλείνουμε το μοτέρ.
2-Κλείνουμε από όπου μας βολεύει κατά περίπτωση. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να κλείσουμε π.χ. τα φώτα όπως σε μια πολύ σύντομη στάση, κλείνουμε από kill switch. Αν δεν μιας ενδιαφέρει το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα π.χ. αν θα μείνει ώρα ακίνητη η μοτό, κλείνουμε από το κλειδί.
Επειδή το μάνιουλ δεν το έχω στα χέρια μου, ρωτάω όποιον το έχει, μπας και η οδηγία ''κλείνετε από το κλειδί'' αναφέρεται σε μεγαλύτερη πρόταση που λέει ''οταν θα παραμείνει ώρα η μοτοσυκλέτα ακίνητη, κλείνετε από το κλειδί, διότι διαφορετικά θα ξεφορτιστεί η μπαταρία'';
Αυτά...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html