ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ  

Από: FZMAN στις 03/12/2010 11:21 μμ.

Αρχές Αυγούστου και έχοντας μια εβδομάδα άδεια (δυστυχώς δεν είχε η γυναίκα μου) πήρα άδεια και απο εκείνη για να φύγω για μερικές μέρες (6 συνολικά).
Προορισμός μου η δυτική Μακεδονία, η λίμνη Οχρίδα στην FYROM και κάποιο κομμάτι της Ηπείρου.
Η προετοιμασία έγινε σε πολύ λίγο χρόνο μιας και είναι πια γνωστή η λίστα με τα πράγματα που ετοιμάζονται πια σε χρόνο dt και έτσι:
Την Κυριακή 8/8 ξεκινάω το ταξίδι μου με προορισμό την πρώτη πόλη που θα διανυκτέρευα την Νάουσα.
Η διαδρομή απο εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε ασύμφορη μιας και μέχρι την στροφή για Βέροια πλήρωσα συνολικά 8 διόδια.
Πλησιάζοντας λοιπόν την Βέροια έστριψα πρός Βεργίνα περνώντας απο τον και το φράγμα της ΔΕΗ νομίζω που έχει εκεί
Έτσι λοιπόν μετά απο λίγο έφτασα στη Βεργίνα όπου βέβαια επισκέφτηκα τον χώρο των αρχαίων βασιλικών τάφων..
Η συνέχεια με βρήκε να μπαίνω στην Βέροια και απο εκεί να στρίβω για το Σέλι με προορισμό το Κάτω Βέρμιο .
Περνώντας το Κάτω Βέρμιο πήρα την κατεύθυνση πρός Νάουσα μέσα απο υπέροχα καταπράσινα μέρη με πολλές πηγές.
Συνεχίζοντας λοιπόν πρός Νάουσα πέρασα απ΄την περιοχή του Αγ. Νικολάου όπου και υπάρχει μέσα στην φύση ένα πάρκο με λιμνούλες με πάπιες, πέστροφες, πλατάνια και ποταμάκι.

Κι έτσι μετά αργά το μεσημέρι έφτασα στην Νάουσα στο ξενοδοχείο όπου θα έκανα και την πρώτη διανυκτέρευση και που ευτυχώς είχε και πισίνα όπου έκανα και μπάνιο..
Εδώ η καλή μου :wub: ξεκουράζεται στο πάρκινκ.
Η πρώτη μέρα τελείωσε με περπάτημα πρός το κέντρο της Νάουσας όπου συνάντησα και
Τέλος της πρώτης μέρας λοιπόν και σε λίγο η συνέχεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Re: ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ  

Από: FZMAN στις 03/12/2010 11:24 μμ.

Δεύτερη μέρα λοιπόν και πρωινή αναχώρηση απ΄το ξενοδοχείο στην Νάουσα με προορισμό τελικό την Φλώρινα αλλά ενδιάμεσα;
Πρώτη στάση λοιπόν στην Έδεσσα για τον υπέροχο πρωινό καφέ.
.
Μετά λοιπόν απο έναν υπέροχο πρωινό καφέ μέσα στην δροσιά γύρω απ΄τους καταράκτες στην Έδεσσα επόμενος σταθμός η
και βέβαια τα Λουτρά Πόζαρ. όπου έκανα και την βουτιά μου στα ιαματικά νερά.
Φεύγοντας λοιπόν απο τα Λουτρά Πόζαρ με κατεύθυνση την Φλώρινα είδα την ταμπέλα για το όρος Καιμακτσαλάν και το χιονοδρομικό κέντρο.
Δεν το σκέφτηκα πολύ και έστριψα πρός τα εκεί.
Μετά απο κάποια χιλιόμετρα ανάβασης έφτασα .
Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε η σκα@@@@λα που είχε στον δρόμο στο χιονοδρομικό απ΄τα ελεύθερα άλογα που έχει εκεί ΚΑΙ Η ΠΟΛΎ ΒΡΏΜΑ!!
Κατεβαίνοντας λοιπόν απ΄το Καιμακτσαλάν.
Η λίμνη Βεγορίτιδα απο ψηλά
Και βέβαια Η ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΜΟΥ απο κοντά

Έτσι λοιπόν αργά το μεσημέρι έφτασα στο ξενοδοχείο μου στην Φλώρινα.
Εδώ κάποιες φωτογραφίες απ΄το δωμάτιο μου.
Εδώ η κουκλάρα μου :wub: ξεκουράζεται σε σκεπαστό σημείο δίπλα στην είσοδο του ξενοδοχείου :wub: :wub:
Το απόγευμα περπάτημα και βόλτα στην πόλη της Φλώρινας
Έτσι λοιπόν τελείωσε και η δεύτερη ημέρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:46, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: FZMAN στις 03/12/2010 11:27 μμ.

Tρίτη μέρα λοιπόν και σήμερα το πρόγραμμα είχε επίσκεψει στις Πρέσπες και απο εκεί Καστοριά για καφέ στην λίμνη και Νυμφαίο για φαγητό και μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Φλώρινα.
Η διαδρομή απο Φλώρινα - Πισσοδέρι - Πρέσπες φανταστική
[url="http://www.youtube.com/watch?v=En86J4akMSM"]ΒΙΝΤΕΟ 1[/url]
[url="http://www.youtube.com/watch?v=1CweTikoI-E"]ΒΙΝΤΕΟ 2[/url]
Περνώντας απ΄το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισσοδέρι και επειδή είχα είδη "τυλίξει" με ταινία την φωτογραφική στο tank bag για να τραβάω βίντεο έστριψα όλη την μηχανή προς το χιονοδρομικό για να βγεί αυτή η φωτογραφία..
Μετά το Πισσοδέρι συνέχεια και στροφή για τις Πρέσπες όπου και έφτασα στους ψαράδες.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=dny6ntZMrwA"]ΒΙΝΤΕΟ 1[/url] και [url="http://www.youtube.com/watch?v=PzcOu_MmyXg"]ΒΙΝΤΕΟ 2[/url]

Μεγάλη Πρέσπα.
Στο βάθος φαίνεται η μικρή Πρέσπα.
Επόμενη επίσκεψη το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου
Αγ. Αχίλλειος

Μετά τους Ψαράδες και τον Αγ. Αχίλλειο έφτασα στο τελευταίο χωριό που είχε το Βροντερό και στο τέλος Αγ. Γερμανός.
Φεύγω λοιπόν απο Πρέσπες και επόμενη επίσκεψη είναι στην πανέμορφη Καστοριά.
Εδώ πλησιάζοντας στην Καστοριά.
Στάση για καφέ λοιπόν σε μια καφετέρια δίπλα στην λίμνη με τις πάπιες.

Αναχώρηση λοιπόν για να κάνω ένα γύρο στην ομολογουμένος πολύ μεγάλη λίμνη της Καστοριάς
Αναχώρηση λοιπόν απο Καστοριά με προορισμό το πανέμορφο Νυμφαίο για φαγητό.
Έτσι λοιπόν φεύγοντας απ΄το Νυμφαίο και περνώντας και απ΄τον Αρκτούρο επέστρεψα στο ξενοδοχείο μου στην Φλώρινα ολοκληρώνοντας και την βόλτα της τρίτης μέρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Από: FZMAN στις 03/12/2010 11:29 μμ.

Την επόμενη μέρα είχα προγραμματίσει μια επίσκεψη στην FYROM και συγκεκριμένα στην λίμνη Οχρίδα που είναι και το πιο τουριστικό σημείο και η επιστροφή θα γινότανε απο τις Πρέσπες (απ΄την μεριά της FYROM).
Έτσι λοιπόν ξεκινόντας το πρωί φτάνω στα σύνορα της Νίκης και απο εκεί περνάω στην FYROM.
Στην φωτογραφία τα σύνορα απ΄την μεριά της FYROM..
Ο δρόμος όχι και ότι καλύτερο μιας και ενώ είχε καλή άσφαλτο είχε αρκετές λακούβες.
Η πρώτη πόλη που πέρασα ήταν η Bitola αρκετά μεγάλη πόλη και απο εκεί συνέχισα για Οχρίδα.
Η διαδρομή με αρκετά φορτηγά και πολλές λακούβες και μάλιστα η εθνική οδός τους σε κάποιο σημείο έκανε παράκαμψη λόγω έργων και σε πήγαινε απο ένα καλντερίμη που απο εκεί έφτανες προς την Οχρίδα.
Έτσι σε λίγο.
Αρκετός κόσμος στην παραλία της Οχρίδας που είναι και πεζόδρομος (στο κέντρο)
Εδώ που είναι αραγμένη η μηχανή απέναντι ήταν ένα καφέ και κοιτάξτε τι φραπέ μου έφεραν
Αυτό είναι λίμνη.
Στην συνέχεια πήγα σε άλλη μεριά της λίμνης όπου υπήρχε πλάζ (με πέτρες) και καφετέριες δίπλα στη λίμνη.
Αφού έφαγα αναχώρησα πηγαίνοντας πρός την νότια πλευρά της Οχρίδας με σκοπό να φτάσω την Πρέσπα.
Εδώ φαίνεται απο ψηλά η Οχρίδα και στο βάθος η Αλβανία, σημειωτέον η Οχρίδα ανήκει ένα μέρος και στην Αλβανία.
Με φόντο την Οχρίδα.
Φεύγοντας πια απ΄την Οχρίδα και ανεβαίνοντας το βουνό (δεν ξέρω το όνομα του) για να συναντήσω αργότερα την Πρέσπα.
Πλησιάζοντας στην Πρέσπα (απτην μεριά της FYROM).
Πρέσπα στο βάθος φαίνεται αμυδρά η Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν αργά το μεσημέρι πήρα το δρόμο της επιστροφής πρός την Φλώρινα που ήταν το ξενοδοχείο που έμενα.
Φεύγοντας απ΄το βουνό πάνω απ΄την Πρέσπα ακολούθησα τέτοιο δρόμο μέσα στο πράσινο και περνώντας απο αρκετά χωριά έφτασα στην Bitola και απο εκεί στα σύνορα της Νίκης και μετά απο λίγο ήμουν στο ξενοδοχείο.Έτσι λοιπόν τελείωσε και αυτή η μέρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Από: FZMAN στις 03/12/2010 11:34 μμ.

Η επόμενη μέρα είχε αναχώρηση πια απ΄την Φλώρινα με προορισμό και διανυκτέρευση Γιάννινα.
Η διαδρομή απ΄την Φλώρινα μέσω Βιτσίου ( απίστευτα μέρη με πολύ πράσινο)με στάση Καστοριά για καφέ.
Λοιπόν αρχίζουμε εδώ η απίστευτη με πολύ πράσινο διαδρομή απ΄το Βίτσι.
Φτάνοντας στην Καστοριά.
Για καφέ στην λίμνη.
Μετά την στάση για καφέ αναχώρηση για Νεστώριο και απο εκεί μέσω Επταχωρίου και Κόνιτσας έφτασα στα Γιάννινα.

Θα ήθελα να αναφέρω ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΡΙΦΤΕΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ απο Νεστώριο εως Επταχώρη ειδικά αλλά και τη διαδρομή που περνάει απο Επταχώρη,Κόνιτσα εως Γιάννινα.
Λίμνη των Ιωαννίνων.
Αφού λοιπόν πήγα στο ξενοδοχείο και άφησα τα πράγματα έφτασε η ώρα για λίγο περπάτημα στην πόλη.
Αφού έφαγα κι όλας έφτασα στην λίμνη και πήρα το καραβάκι για να πάω στο νησάκι που υπάρχει στην λίμνη.
Το νησάκι αυτό είναι πολύ μικρό και ήθελα να το περπατήσω όλο για να το δω.
Η επόμενη μέρα με βρήκε να αναχωρώ με τελικό προορισμό την Αθήνα μιας που το ταξίδι μου τελείωνε.
Έτσι λοιπόν αφού έφυγα απ΄το ξενοδοχείο έκανα την πρώτη μου στάση στην Άρτα και στο περίφημο γεφύρι της για τον πρωινό μου καφέ..
Η συνέχεια του ταξιδιού με βρήκε να περνάω απο Αμφιλοχία, Αγρίνιο και με μια στάση στο Ρίο για καφέ επέστρεψα Αθήνα
Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές τις μέρες ζέστη δεν κατάλαβα καθόλου παρα μόνο απ΄το Αγρίνιο και κάτω.
Έτσι λοιπόν επέστρεψα στην Αθήνα και απο αυτό το ταξίδι που ήταν άλλο ένα απίστευτο ταξίδι.

Συνολικά χιλιόμετρα 2000 σε 6 ημέρες.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Από: johnygalan στις 04/12/2010 10:34 πμ.

Μπράβο πολύ καλή εκδρομή και ωραίες φωτογραφίες
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Από: tharis στις 04/12/2010 4:21 μμ.

Ωραια μερη και πολυ ωραιες φωτογραφιες !!

Καπου προς τα κει θα ειναι η επομενη μεγαλη μου βολτα ..!!
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: bonnie στις 04/12/2010 7:17 μμ.

παρα πολυ ομορφα!!
ωραια διαδρομη σε εκπληκτικα σημεια της ελλαδας!
πρεσπες θα ειναι σιγουρα καποιο απο τα επομενα ταξιδια μου, τοσα χρονια λεω να παω μα ειμαι ακομα εδω..

να σαι καλα, κ συντομα κ η επομενη!
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: Γιωργος στις 04/12/2010 11:17 μμ.

Συγχαρητήρια Πολύ καλή περιγραφή της διαδρομής, και πολύ καλές φωτό , το παρακολουθούσα το ποστ και ήταν σα να ήμουν μαζί σου. Μπράβο φίλε.Πάντα τέτοια και καλύτερα ακόμη

Από: galileos στις 05/12/2010 10:07 πμ.

Συγχαρητήρια !! Και εις άλλα με υγεία !
Ταξίδια χωρίς προορισμό ...

Από: dimchrist στις 07/12/2010 9:58 μμ.

Πάντα τέτοια!

Triple Way

Από: ATN PANOS στις 07/12/2010 10:51 μμ.

μπραβο φιλε.
πολυ ωραια η βολτα σου.

αναρωτιεμαι τι σου επιασε πιο πολυ χρονο
το ταξιδι η το ποστ?
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: chris34 στις 08/12/2010 8:44 πμ.

Μπραβο φιλε μου παντα τετοια!!
Οι φωτος σου ειναι απλα φανταστικες!
Λευκος Τιγρης!!see you................

Από: acratosa στις 10/12/2010 1:59 πμ.

αψογος!
τhanx για τον κοπο να τα μοιραστεις μαζι μας!
Πραγματικα τόση ομορφια!!

Από: doohan στις 10/12/2010 9:34 μμ.

.......
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ