Λοιπον.. μια πρωτη γευση της διαδρομης που εχω στο μυαλο μου.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ http://g.co/maps/c6ktΥποθετικα μιλωντας..
Μαζωξη κατα τις 9:00 Ξανθιωτων, Καβαλιωτων, Σερρεων κλπ στη Θεσ/νικη ειτε πριν τα διοδια των Μαλγαρων ειτε για ενα γρηγορο πρωινο/καφε στην πολη.
Α' κομματι: Θεσ/νικη - Εδεσσα - Αμυνταιο - Νυμφαιο. Σχετικα αδιαφορο κομματι, ειδικα στην αρχη, κατα το οποιο μπορουμε να συναντηθουμε και με τους "νοτιους" απο Βολο - Βεροια κλπ και το οποιο ελπιζω να το καλυψουμε οσο γρηγοροτερα γινεται. Υπολογιζω να φτασουμε εκει κατα τις 11:00 και να κανουμε μια μικρη σταση για ανασυγκροτηση.
Β' κομματι: "το καλο" .
Νυμφαιο - Καστορια μεσω Βιτσιου, η διαδρομη πρεπει να ειναι πολυ ωραια απ οτι εχω διαβασει!
Περιπου στις 12:00 υπολογιζω να ειμαστε Καστορια οπου θα κατσουμε 1:30 ωριτσα για καφε και να τα πουμε!
Καστορια - Γρεβενα μεσω Νεστοριου, Αρρενων και Πενταλοφου. Μεγαλουτσικο κομματι, πιστευω επισης πολυ ωραιο! Υπολογιζω 2:00 - 2:30 ωρες οδηγησης + 2:00 ωρες για αλλη μια σταση και φαγητο, πολυ ή λιγο, σε καποιο μερος ενδιαμεσα! Οποτε γυρω στις 18:00 θα ειμαστε στα Γρεβενα
Γ' κομματι: "επιστροφη "
Αναλογα την ορεξη και τις αντοχες, επιστρεφουμε ειτε απο ΕΟ, ειτε απο τον παλιο δρομο. Νωρις το βραδακι ολοι πισω σπιτια μας !
Παρατηρησεις-Απο το Αμυνταιο και μετα δεν εχω κανει αυτες τις διαδρομες οποτε οποιος θελει μπορει να προτεινει καποια μικρη παραλαγη προκειμενου να ακολουθησουμε καποιο καλυτερο δρομο.
-Εναλλακτικα αντι για Γρεβενα μπορουμε απο Πενταλογο να παμε Τσοτυλι-Νεαπολη και να βγουμε στην εξοδο για Σιατιστα.
-Περιμενω και προτασεις για το μερος της 2ης μεγαλης στασης και του φαγητου !
-Καλο ειναι να τηρησουμε οσο μπορουμε το προγραμμα και τις ωρες γτ ειδικα για καποιους τα χιλιομετρα θα ειναι αρκετα! Ελπιζω να υπολογισα και σωστα τις ωρες πανω-κατω.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑς δηλωσουμε αρχικα συμμετοχη για 11/9 και αν υπαρχει προβλημα για καποιους ή ειναι νωρις το κανουμε και 2/10.
Επισης αν θελετε μπορει να γινει και Σαββατο αντι Κυριακης, οτι βολευει περισσοτερο.
1. tharis
2. ...
3. ..