Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

Από: Tigrisss στις 08/10/2011 3:12 μμ.

@tharis.
ΤΟ σχεδιο σου της τριτης μερας δε βγαίνει. μη παρεις ολο το κοσμο στο λαιμο σου.

προσφατα εκανα τα ζαγοροχωρια, οσον αφορα την διαδρομη της ΤΡΙΤΗΣ ημερας,ςυγκεκριμενα, επειδη την εκανα αναποδα, μονοκάβαλος και με μαχητικους μοτοσυκλετιστες παρέα, 4 συνολο, μόνο από μετσοβο εως Περιβόλι μιλάμε για πανω απο 2 ωρες.
πολλά χωματα και κατολισθησεις σε ΠΟΛΛΑ σημεια της διαδρομής, ταχυτητες 30 - 40 χλμ/ωρα, εκτός από ένα πολύ ωραίο κομματι μετα τη Βοβουσα, ανεβαινοντας. εκει εχει περιπου 15 χλμ πίστα.

Αντιστοιχα, από Ιωαννινα μεχρι το Παλαιοσελλι, πανω από 2 ωρες καβάλα ομως, κατι που δε γίνεται γιατι εχει πολλά σημεία για φωτο, γεφυρια κτλ. Απο το παλαιοσελλι μεχρι το περιβόλι, αλλες δυο ωρες +.

Η θα πάτε στο κεντρικό ΖΑγόρι, ή στο ανατολικό, και τα 2 δε γίνονται, ειδικά με πολλά μηχανακια.

Από: Tigrisss στις 08/10/2011 3:23 μμ.

τωρα ειδα τον τελευταιο χαρτη που εχεις βαλει. Γρεβενα μετσοβο, η καλυτερη διαδρομη του κόσμου.ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ. 60 χλμ πίστα.

ΑΛΛΑ από ιωαννινα μεχρι Γρεβενα, δε θα φτασετε ποτε....οι ταχυτητες εκει είναι 50 χλμ ΒΑΡΥΑ!!!!
δυστυχως επιμένω, η ανατολικό ζαγορι, ή κεντρικό.

Από: tharis στις 08/10/2011 8:01 μμ.

redf"πολυ ωραιες διαδρομες, μπραβο! Να ρωτησω μονο κατι, η τοσο πρωινη αναχωρηση του Σαββατου ειναι δεδομενη? το λεω επειδη ισως καποια παιδια (me included ) να μπορεσουν να ξεκινησουν Σαββατο ,πολυ νωρίς φυσικα, απο την πολη τους , ωστε να προλαβουν την ομαδα."

Χρηστο οπως καταλαβαινεις δεν γινεται να ξεκινησουμε πιο αργα γτ το προγραμμα δε βγαινει .. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι ειτε να ξεκινησεις κι εσυ νωρις και να ερθεις σε καποιο σημειο ενδιαμεσα ειτε να βγαλεις τη δικη σου διαδρομη μεχρι τα Γιαννενα και να ερθεις μαζι μας την Κυριακη..!
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: tharis στις 08/10/2011 8:05 μμ.

Tigrisss"τωρα ειδα τον τελευταιο χαρτη που εχεις βαλει. Γρεβενα μετσοβο, η καλυτερη διαδρομη του κόσμου.ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ. 60 χλμ πίστα.

ΑΛΛΑ από ιωαννινα μεχρι Γρεβενα, δε θα φτασετε ποτε....οι ταχυτητες εκει είναι 50 χλμ ΒΑΡΥΑ!!!!
δυστυχως επιμένω, η ανατολικό ζαγορι, ή κεντρικό."

Tigrisss η διαδρομη στα Ζαγορια που εχω ποσταρει απο Ιωαννινα μεχρι Γρεβενα ειναι περιπου 130-140χλμ. Με 40km/h μεση ταχυτητα βγαινει σε 3,5 ωρες..

Παρολα αυτα μιας κι εχεις παει προσφατα εκει μπορεις να κανεις κι εσυ μια προταση για τη διαδρομη..!

Από: Tigrisss στις 09/10/2011 11:04 πμ.

http://maps.google.com/maps?saddr=%CE%9 ... r&t=m&z=10

στους κηπους εχει ωραιο γεφυρι για φωτο, (φεγυρι κοκκορη), στο μονοδενδρι θα δειτε τη χαραδρα του Βικου και το πετρινο δασος, ο δρομος για παπιγκο ειναι καλός, και αν προχωρησεις και λιγο προς το μικρό παπιγκο θα δεις και τις κολυμπηθρες.

μετα γυριζεις πισω 45 λεπτα περιπου για να βρεις την εθνική και ή ανεβαινεις για κονιτσα, η γυρνας πισω....Δε γινεται να μη σταματας σε αξιοθεατα, δε μιλαω για μουσεια αλλά για φυσικά αξιοθεατα....
ακομα και η βολτα αυτη που ειναι μικροτερη απο αυτες που εχεις ανεβασει,θασε πιασει νυχτα...

αν θελεις να πας Βοβουσα - μετσοβο, καντο την αλλη μερα, αλλωστε προσωπικα πιστευω οτι δεν αξιζει σε βολτα στα ιωαννινια - ζαγορια να αναλωθεις σε συβοτα παργα ηγουμενιτσα αρτα κτλ. αυτα ειναι για καλοκαιρι. μη πατε καθολου.

ξερω στο χαλαω τωρα, αλλα ειμαι απο δυτικη ελλαδα και ξερω...και επιπλεον, μη ξεχνας οτι θα βρεχει...
φετος πηγα 2 φορες ζαγορια, τον αυγουστο στο κεντρικο και πριν 2 βδομαδες στο ανατολικο...περιττο να σου πω οτι και τις 2 φορες εβρεξε..
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:51, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: Cpt. Haddock στις 09/10/2011 11:07 πμ.

haris"[...]Tigrisss η διαδρομη στα Ζαγορια που εχω ποσταρει απο Ιωαννινα μεχρι Γρεβενα ειναι περιπου 130-140χλμ. Με 40km/h μεση ταχυτητα βγαινει σε 3,5 ωρες.. [...]"

Δε βγαίνουν με διαίρεση οι χρόνοι σ' αυτες τις διαδρομές
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Από: tharis στις 09/10/2011 12:55 μμ.

@ Tigrisss Καλημερα

Κατ αρχην εμενα δε μου το χαλας καθολου! Προσωπικα απ τις τρεις μερες η διαδρομη του Σαββατου ειναι για μενα η πιο αδιαφορη γτ εχω παει προσφατα και απο αποψη του "τι θα δω" στη διαδρομη δεν μου λεει και πολλα. Απ την αλλη τα Ζαγορια ειναι κατι καινουργιο για μενα.

Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο... Ξαναλεω οτι δεν ειμαστε τουριστικο γκρουπ για να αναλωσουμε 2 μερες οδηγοντας σε μια ακτινα 50 χιλιομετρων σε σπασμενα καλντεριμια, στη βροχη, στα 1200 μετρα για να φωτογραφισουμε τα γεφυρια !! Ο στοχος ειναι να κανουμε καποια ομορφα χιλιομετρα σε οσο γινεται καλο οδικο δυκτιο και παραλληλα να εξερευνησουμε την ευρυτερη περιοχη και να απολαυσουμε την φυσικη ομορφια και αγριαδα! Εγω μπορει να ημουν ευχαριστημενος αν μια μερα καναμε 2-3 φορες πανω-κατω το Γρεβενα-Μετσοβο ή να ευχαριστιομουν το τριημερο πηγαινοντας με τους υπολοιπους Σερρες αλλα αυτο δε λεει κατι ...

Φυσικα, οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, δεν προκειται να κανω τον οδηγο σε κανεναν .. Οποιος δε θελει να σπαστει εκει πανω δικαβαλος με καμια μαουνα πχ μπορει να ερθει μεχρι ενα σημειο, να βγει Κονιτσα και να παει απο κει ανετος κι ωραιος μεχρι τα Γρεβενα! Οποιος γουσταρει ανεβαινει στα 1600m ..! Αυτο ομως θα πρεπει να το χει προβλεψει και σχεδιασει απο μονος του! Κι αν ο καιρος ειναι σκατα μπορει να κανουμε και βολτα στο νησακι των Ιωαννινων ....

Τωρα αν θελεις να βοηθησεις βγαλε μια ολοκληρωμενη μοτοσυκλετιστικη διαδρομη με αρχη και τελος, με ωρες, με ταβερνα κλπ γτ αυτη που ποσταρες ας πουμε εμενα δε μου λεει κανενας οτι θα φτασω στο Μετσοβο 2 πριν απ οτι με τη δικια μου πχ.. Φυσικα το καλυτερο θα ηταν να ερθεις μαζι μας!

@Cup10
Αν δεν εχεις παει καπως πρεπει να υπολογισεις.. Και εχω ριξει αρκετο διαβασμα για τις διαδρομες.. δεν τις εβγαλα σε 2 ωρες.. Γτ δε μας βγαζεις κι εσυ μια ?!

Επισης καλο θα ηταν να πουν και τη γνωμη τους αυτοι που θα ερθουν, οχι μονο οι απ εξω για να ξερουμε και που βασιζουμε.. μη σας κουβαλησω και με το ζορι ...

Από: Ecobill στις 09/10/2011 3:54 μμ.

Να πάρω θέση αφού στην τελικη εγώ θα φάω την παντόφλα εαν οι διαδρομές είναι χάλια

Διάβασα τα ποσταρίσματα όλων και τους ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια τους μιας και εγώ δεν ξέρω τις περιοχές (από το 83 έχω να ανέβω )

Ο Tharis έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τις διαδρομές
Θα συμφωνήσω για την δυσκολία της 3ης μέρας αλλά εαν έχει πόλύ άσχημο καιρό (τα μερομήνια λένε βροχές μέχρι 26-28) ίσως αναγκαστούμε να αλλάξουμε την διαδρομή.

Θα πρότεινα επίσης κάποιον ΜΟD να κλειδώσει τα 2 ποστς για την πανελλήνια και να ανοικτεί ένα τρίτο με πρώτο ποστάρισμα, τις διαδρομές μιας και ελπίζω οι 4 μονοί να κλείσουν σύντομα κάπου.

Επίσης να συμφωνήσουμε κάποια σημεία που θα μπορούν (Βόριοι-Νότιοι-Κεντρώοι) που θα θέλουν να έρθουν έστω και μία μέρα μαζί μας να ξέρουν που μπορούν να μας βρουν και τι ώρα...και αυτό θα ποσταριστεί στο νέο (για να μην ψάχνουν που και σε ποιο ποστ) Εκτιμώ ότι εαν ο καιρός είναι καλός θα υπάρξει μονοήμερη μάζωξη την τελευταία στιγμή..ειδικά την τελευταία μέρα στο Μέτσοβο

Μέρα 1η
Θα μιλήσω για τους Νότιους (που δυστυχώς δεν μαζευτήκαμε αρκετά άτομα).
Επειδή μάλλον θα ξεκινήσω αφού έχει σηκωθεί ο ήλιος υπολογίζω ότι θα είμαι Γιάννενα κατά τις 5μμ
Θα έρθω από Κόρινθο-Ρίο-Αρτα-Γιάννενα για να ανέβω γρήγορα.
Λίγη ξεκούραση και θα πρότεινα την 1η συνάντηση να την κάνουμε στις 7μμ με αφετηρία την Αμφιθέα, να κατεβούμε στην πόλη για καφέ ή μαμ, να οριστικοποιηθούν κάποια πράγματα.
Θα έχουμε ακριβή γνώση του καιρού εκείνων των ημερών και θα ναι καλύτερα (σε περίπτωση κακοκαιρίας και καρεκλοπόδαρων) να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε ΕΜΕΙΣ να περάσουμε καλά και όχι όπως θέλαν να περάσουμε κάποιοι άλλοι.

Μέρα 2
Ωραία διαδρομή, βατή ...κανένα άλλο σχόλιο

Μέρα 3
Τα έγραψα πιο πάνω

Στην επιστροφή που βλέπω να ξεκινάμε κατά τις 7μμ θα έρθουμε από την διαδρομή που είχε ποσταριστεί αρχικά για να ανεβούμε.

Θα σας στείλω και το κιν για να υπάρξει καλύτερη συννενόηση..

Αυτά τα ολίγα

Από: tharis στις 09/10/2011 5:25 μμ.

Τα δυο thread θα μεινουν ανοιχτα προς το παρον μιας και υπαρχει ακομη χρονος για ιδεεσ και συζητηση. Για συμμετοχες και απογευματινες μαζωξεις και event μπορει να ποσταρει οποιος θελει στο αλλο θεμα.

Στα προγραμματα οπως βλεπετε εχω δωσει και καποιες ωρες που θα πρεπει να προσπαθησουμε να τηρησουμε και για να βγει το προγραμμα και για να μπορει οποιος θελει να μας βρει καπου ενδιαμεσα!

Από: Cpt. Haddock στις 09/10/2011 6:26 μμ.

haris"@Cup10
Αν δεν εχεις παει καπως πρεπει να υπολογισεις.. Και εχω ριξει αρκετο διαβασμα για τις διαδρομες.. δεν τις εβγαλα σε 2 ωρες.. Γτ δε μας βγαζεις κι εσυ μια ?![...]"

Ρε αδερφε, γιατι να βγαλω εγω; Σου επισημαίνουμε τόσο καιρο οτι οι διαδρομές που έχεις βγάλει θέλουν αρκετή δόση σιδεροκωλιασης, υπομονή, λιγα μηχανακια και όχι στάσεις. Ασε που θέλουν μεγάλη μέρα και καλό καιρό. Μακάρι να βγώ λάθος αλλα ειναι αρκετα φιλόδοξες και δεν έχουν περιθώριο καποιας "στραβης". Πχ εγω στην ελ λόγω βόλτα του μοτο πατησα καρφί κι αυτό μας χρέωσε μια στάση στο Τσεπέλοβο και μια μισή ώρα χαμένη εκτός προγράμματος. Επίσης στις στάσεις πρέπει να υπολογίσεις την ώρα που χάνετε στο σταματα-ξεκίνα. Εκεί η μ.ω.τ πέφτει στα 10 χαω, χωρις υπερβολή.

Εδω πέρισυ στο βόλο ειπαμε την Κυριακή να ανέβουμε Χάνια για καφε και οι περισσότεροι δήλωσαν κουρασμένοι για τα 26 χλμ και την έκαναν για Αθηνα

Τεσπα, μερικές ακόμα επισημάνσεις-προσθήκες:

haris"Για να μη ξεχνιομαστε ξαναποσταρω τις πιθανες διαδρομες!! :

DAY2/ Εναλλακτικη 1 --> http://g.co/maps/nkw9j

DAY2/ Εναλλακτικη 2 --> http://g.co/maps/hsqpd

Εχουμε πλεον 2 εναλλακτικες για το Σαββατο.

Η πρωτη νομιζω ειναι καπως ευκολοτερη και βολευει περισσοτερο και με τις στασεις. Μαζευομαστε και ξεκιναμε κατα τις 9:00. Με μικρες στασεις ανασυγκροτησης οδευουμε για Παργα. Κατα τις 10:30 θα εχουμε φτασει Ηγουμενιτσα και απο κει αλλη μια ωρα κατα τις 11:30 - 12 παρα θα ειμαστε Παργα οπου θα κατσουμε για καφε. 13:30 - 2 παρα ξεκιναμε για τις πηγες του Αχεροντα για μια μικρη σταση εκει και μετα κατηφοριζουμε για Αρτα-Φιλιππιαδα. Λογικα θα ειμαστε εκει κατα τις 16:00-16:30. Δεν καθομαστε πολυ, οποιος θελει τσιμπαει κανενα σαντουιτσακι να του κοπει η πεινα και γυρναμε Ιωαννινα πριν τις 18:00 οποτε εχουμε ωρα για να ξεκουραστουμε και να κανονισουμε καπου για φαγητο, μετα γλυκο και παει λεγοντας.. "

Ηγουμενίτσα μην μπείτε (δε λέει μια) και παρτε τον συντομο καινουριο δρομο για Παργα. Το μπες-βγες στην Παργα θα σας φαει ενα 20λεπτο (να το υπολογίζεις)

Μπορείτε να μην ανέβετε μεχρι το "Ε" αλλα πηγαινετε απο Κορώνι-Σταυροχώρι-Καστρι.

Μετά κόψε το πηγαινελα προς Αρτα (μια βαρετη ευθεια με μπλοκα, ειδικα στη Φιλοθέη). Ανεβείτε προς Γιαννενα και στη διαδρομή έχει ενα σωρο σημεία πανω στο ποτάμι για πεστροφα και καφε. Σταματήστε σε ενα απο αυτα.

haris"Δευτερη εναλλακτικη να παμε Τζουμερκα! Εκκινηση στις 9:00, πιστευω θα ειμαστε πανω στο βουνο στις 10:00+ και με μικρες στασεις στα χωρια φτανουμε Αρτα κατα τις 12:30. Ειτε καθομαστε εκει ειτε κανουμε μια πιο μικρη σταση με σκοπο να ειμαστε κατα τις 14:30 Παργα και να πιουμε εκει καφε. Επειτα ανεβαινουμε για τις πηγες του Αχεροντα, το Σουλι και βγαινουμε απ την αλλη μερια στα Γιαννενα, λογικα λιγο μετα τις 18:00. Αυτη η εκδοχη ειναι πιο απαιτητικη γτ εχει δυσκολο κομματι και στην αρχη και στο τελος, η μεγαλη σταση στην Παργα ειναι λιγο αργα και προυποθεση ειναι να ειναι ο καιρος καλος..! Το βαζω να υπαρχει και το συζηταμε εκεινες τις μερες."

Εγω θα εκοβα τα Τζουμερκα αλλα τεσπα. Στο κατω μερος μην πατε Αρτα, αλλα απο Αμμοτοπο μπείτε Καμπή και μετα Φιλιππιάδα. Προτεινω απο Αρχαγγελο να ανεβετε μια γρηγορη στο Ζαλογγο (ριχτε κι ενα χορο ) και μετα εαν δε σας παιρνει ο χρονος γυρνατε Γιαννενα απο Εγνατια μεσω Παραμυθιας.

haris"DAY3 --> http://g.co/maps/3w5ah

Η Κυριακη δεν αλλαζει. Βολτα Ζαγοροχωρια-Μετσοβο! Εκκινηση στις 9:00 και με μικρες στασεις στα ζαγοροχωρια οδευουμε για Γρεβενα ! Το πολυ στις 12:30 θα πρεπει να ειμαστε Γρεβενα, πινουμε εκει ενα καφεδακι καμια ωριτσα να ξεκουραστουμε και φευγουμε για το γυρο της Λιμνης των Πηγων και το Μετσοβο. Το πολυ στις 15:30 θα πρεπει παλι να ειμαστε Μετσοβο, 16:00 τα παϊδακια να ειναι στο τραπεζι ετσι ωστε κατα τις 17:30 -6 παρα και πριν νυχτωσει να ξεκιναμε σιγα σιγα για πισω!

Οπως καταλαβαινετε ειναι σημαντικο να ξεκιναμε νωρις το πρωι, χωρις καθυστερησεις και να μην τρωμε χρονο περιμενοντας τους χαμενους-αργοπορημενους στη διαδρομη γι αυτο να προσπαθουμε οσο γινεται να ειμαστε κοντα ο ενας στον αλλον .."

Για την τριτη μερα τα παμε. Συμβουλευτείτε ενα προσφατο χάρτη για το πού έχει βενζιναδικα κι οπου βρίσκετε να βάλετε.

Εαν το προγραμμα δεν τηρηθει σε οτι αφορα την αναχώρηση και τις στάσεις, θα σας πιασει η νυχτα και τα ηπειρωτικα βουνα δεν αστειεύονται

Για τους αργους/τεμπέληδες/δέκτες γκρινιας, δειτε εναλλακτικές "εξόδους"

Καλό 3ήμερο
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Από: tharis στις 09/10/2011 6:50 μμ.

Το Σαββατο δε θα παμε ουτε Ηγουμενιτσα ουτε Συββοτα, απλα θα περασουμε απο κει. Το 20λεπτο στην Παργα φανταζομαι λες μεχρι να βρουμε που θα κατσουμε κλπ ? Συμφωνω και θα ειναι και παραπανω αν θελει καποιος να ανεβει στο καστρο για καμια φωτο.. Αυτα μπαινουν στην ωρα του καφε. Αχεροντα θα ανεβουμε εφ οσον ειμαστε καλα στο χρονο, αλλιως συνεχιζουμε οπως ειπες. Αρτα επισης απλα εβαλα οτι θα περασουμε απο κει για μια μικρη σταση. Πιθανον να μην αξιζει οπως ειπες, ειδικα αν δεν εχουμε χρονο, οποτε σταματαμε καπου πιο πανω σε καμια καντινα κλπ..

Για την εναλλακτικη δεν ειδα να εξεφρασε κανεις ενδιαφερον αν και για μενα ειναι πιο ενδιαφερουσα (και πιο δυσκολη) οποτε δεν ασχολουμε προς το παρον.

Για την Κυριακη τα παμε..

Cpt. Haddock"
Για τους αργους/τεμπέληδες/δέκτες γκρινιας, δειτε εναλλακτικές "εξόδους"
"

Από: green-675 στις 09/10/2011 7:22 μμ.

χαρη την πεμπτη θα εχουμε μαζωξει κατα τις 7 αμφιθεα να κατεβουμε γιαννενα για καφε και φαι ολοι μαζι...για το σαββατο μεσα......αν και θα προτιμουσα να παμε σαββατο ζαγοροχωρια κτλ για τι θα εχουμε ολη την μερα ........για κυριακη προτεινω μια συντομη διαδρομη με το μετσοβο να αποτελει τον τελικο τοπο αφιξης για φαγητο............και απο κει αναχωρηση επιστροφης.......επισης για το σαββατο καντο οπως καταλαβαινεις..........μπορει ο βραδυνος καφες αντι για γιαννενα να γινει σε ενα μερος ζαγοροχωρια απο κει που δεν περασουμε την κυριακη......εγω μεσα σε ολα.....ακολουθω αν και χανομαι στην διαδρομη δεν εχω ζορη......σταματαω ,τραβαω φωτο, κτλ.....αλλα σχεδον ολοι που θα ειναι διπλοι (γυναικες) να μην εχουν μουρμουρα και γκρινια μην χαλασουμε το σ/κ.........
το triple 675 εγινε sprint st 1050 το 2009, το st έγινε tiger sport τέλους του 2016 και το tiger sport έγινε tiger 1200xca τον Φεβρουάριο του 2020!!!!

Από: tharis στις 09/10/2011 7:22 μμ.

Κατι αλλο που θα μπορουσε να γινει ( αν κι εγω αφηνω παντα το καλυτερο για το τελος! ) ειναι να πηγαιναμε Ζαγοροχωρια Μετσοβο το Σαββατο και την Κυριακη να κανουμε την διαδρομη του Σαββατου.. Δε μ αρεσει σαν ιδεα αλλα ισως διευκολυνει καποιους..

ΥΓ green, maddog, theophilos,nfot ...... τι καλα παιδια ειστε εσεις ρε.. ουτε ακουγεστε...!! πειτε τπτ ...

Από: tharis στις 09/10/2011 7:32 μμ.

και αλλη μια ιδεα ..........

http://g.co/maps/2hm46

Τζουμερκα, καφε στην πανεμορφη Καλαμπακα και Μετσοβο για φαγητο!!

Από: green-675 στις 09/10/2011 7:35 μμ.

haris"Κατι αλλο που θα μπορουσε να γινει ( αν κι εγω αφηνω παντα το καλυτερο για το τελος! ) ειναι να πηγαιναμε Ζαγοροχωρια Μετσοβο το Σαββατο και την Κυριακη να κανουμε την διαδρομη του Σαββατου.. Δε μ αρεσει σαν ιδεα αλλα ισως διευκολυνει καποιους..

ΥΓ green, maddog, theophilos,nfot ...... τι καλα παιδια ειστε εσεις ρε.. ουτε ακουγεστε...!! πειτε τπτ ..."

παντως τηλεφωνο δεν τον πηρα τυχαιο ηταν , νομιζετε δεν νομιζετε......
το triple 675 εγινε sprint st 1050 το 2009, το st έγινε tiger sport τέλους του 2016 και το tiger sport έγινε tiger 1200xca τον Φεβρουάριο του 2020!!!!