ακομα ενας στην παρεα!

Re: ακομα ενας στην παρεα!  

Από: kanagias στις 28/04/2010 11:52 πμ.

helloooo to allllll!!!
εχοντας κανει τις πρωτες βολτες παιδες ειμαι ανθουσιασμενος.
ο τιγρακος ειναι super. δεν το σκιζω βεβαια. μεχρι 5000 rpm (by the book).
του εχω κανει 450 κμ.
εχω να παρατηρησω ομως το εξης.
το μηχανακι οταν του εχω 6η και ειναι στισ 4-5.000 στροφες σκορτσαρει ...
και ρωταω εσας αν εινια λογικο να συμβαινει διοτι ειναι το πρωτο μου 1000αρι (3κυλινδρο κιολας)και ναι μεν μου ακουγετε λογικο το σκορταρισμα σε τοσο χαμηλες στροφες, αλλα θελω και την δικη σας επιβεβαιωση...

Από: ATN PANOS στις 28/04/2010 3:55 μμ.

αυτο με το σκορτσαρισμα εχει να κανει με τo euro3
και τα φτωχα μειγματα για να περασει προδιαγραφες!!

μια πολυ προχειρη λυση ειναι να σου περασουν ενα απο τα προγραματα
που εχει η Τ για την εργοστασιακη εξατμιση που δινει,και ειναι πιο ελευθερη!!

η καλυτερη λυση ειναι βεβαια να βαλεις και την εξατμιση μαζι με το προγραμα
γιατι σκετο προγραμα με την μαμα εξατμιση πιθανον να σου καταστρεψει τον καταλυτη!
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: Sprinter στις 28/04/2010 4:41 μμ.

Σου 'σκορτσάρει΄ στο άνοιγμα ή στο σταθερό γκάζι φίλε μου? Αν αυτό που νιώθεις ειναι στο σταθερό γκάζι, δεν εχει να κάνει με το μείγμα, έχει να κάνει με τζόγους της μετάδοσης ή κακορυθμισμένη αλυσίδα. Αν η αλυσίδα σου ειναι σωστά τεντωμένη, ειναι φυσιολογικό.

Επίσης συμβαίνουν δύο τινά. Και το μηχανάκι σου ειναι ακομα ΠΟΛΥ σφιχτό, και εσύ δε το'χεις συνηθίσει. Κάνε τουλάχιστον 5000χλμ, κι αν εξακολουθείς να έχεις θεμα, ξαναπές μας. (Τι οδηγούσες πρίν?)

Πάνο, νομίζω πώς η κοιλιά λόγω εκπομπών ειναι σαφώς πιο χαμηλά, γύρω στις 3 - 3,5 χιλιάδες.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: kanagias στις 28/04/2010 5:31 μμ.

το σκορτσαρισμα μου το κανει με σταθερο γκαζι.

οπως ειπα και πριν ειναι το πρωτο μου 1000αρι και δεν ξερω αν ετσι κανουν αυτα τα 3κυλινδρα θυριακια....
εχετε δικιο παντος ειναι πολι νωρις ακομα για να κρινω. το μοτερ ειναι αρκετα αδουλευτο
πιο πριν ειχα ενα R6

Από: spyro στις 28/04/2010 5:40 μμ.

μάζεψε και τα μπόσικα στην ντίζα του γκαζιού

πάντως εγώ θα το πώ και ας με διαολοστείλει ο Νίκος . Ο ψεκασμός του Τίγρη δεν είναι και ο καλύτερος. Έχει μια περίεργη έντονη και απότομη αίσθηση τύπου On-Off στο άνοιγμα/κλείσιμο γκαζιού στις χαμηλές στροφές. Από όλο το ψάξιμο των τελευταίων μερών στο tiger1050.com, βρήκα ότι το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Η αίσθηση είναι φανερή σε κάποιους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Κάποιοι έχουν αποδώσει τις διαφορετικές απόψεις στο ότι ο κατασκευαστής του αισθητήρα λάμδα δίνει ένα +_10% στις ρυθμίσεις. Οσοι μένουν σε αστικό περιβάλλον παραπονιούνται περισσότερο γιατί προφανώς δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που σνομπάρουν το όλο θέμα και λένε οτι φταίνε οι οδηγοί.

Είναι γενικώς περίεργο πάντως γιατί με τα πρώτης γενιάς fazer-1000 που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα έπεσαν όλοι πάνω στην yamaha και την φλόμωσαν στα παράπονα και το έφτιαξε. Στην δικιά μας περίπτωση ο κόσμος ντρέπεται να τα πεί μπάς και τον πουν άσχετο με μηχανές/και δεν ξέρει να οδηγάει/ και έτσι είναι ο τρικύλινδρος τωρα τι να κάνουμε δηλαδή/ εσείς δεν ξέρεται πώς να το πάτε, αυτό μια χαρά είναι/ και γιατί να πέσεις κάτω απο τις 5.000 στροφές, τάπα να το πάς συνέχεια... και τέτοια

Εμένα με ενοχλεί ιδιαίτερα στις κατηφορικές κλειστές φουρκέτες που προφανώς έχω πολυ χαμηλές στροφές και με το που ανοίγω το γκάζι πετάγεται λές και έχω τσεκουρώσει το γκάζι, με αποτέλεσμα να παίζω συνέχεια με τον συμπλέκτη. Αυτο το πρόβλημα στις ανηφορικές πές οτι παλεύεται αλλά στις κατηφορικές σε κάνει να φυλάγεσαι πάντα και να μην είσαι χαλαρός. Επίσης μου την σπάει πολλές φορές που πηγαίνω με λίγα χλμ και χαμηλές στροφές σε τύπου cruising με την γυναίκα και μιλάμε και με το που πατήσεις ένα σαμαράκι το μηχανάκι πετάγεται λές και έχεις τραβήξει το γκάζι τέρμα.

Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι είπαν οτι το Sprint δεν είχε ποτε τετοια αίσθηση. Σε αυτη την ερώτηση ο Νίκος που του τα χω πει σε PM μου έχει πει οτι δε φταει ο ψεκασμός αλλά το γρανάζωμα. Εγώ επειμένω πάντως οτι δε φταίει το γρανάζωμα, ή τουλαχιστον όχι μόνο το γρανάζωμα.

Η πιο διαδεδομένη λύση είναι η εξάτμιση ελευθέρας με πέρασμα του "Sport 1" προγράμματος. Κάποιοι άλλοι τα έχουν καταφέρει να πάρουν ομαλή απόκριση στο γκάζι με αλχημείας με το Tuneboy. Κάποιοι έχουν βάλει το αμφιβόλου προελεύσεως Power FRK http://www.powerfrkusa.net/about/ το οποίο υπόσχεται πολλά και διάφορα αλλά στην ουσία έχει αποδειχθεί απο χρήστες οτι ομαλοποιεί τα πράγματα στο μείγμα.

περισσότερα στο ακόλουθο πολύ διαφωτιστικό thread: (sorry πρεπει να γραφτείτε για να το δείτε)

http://www.tiger1050.com/index.php?opti ... ic=10587.0

Από: spyro στις 28/04/2010 5:51 μμ.

Αυτές τις σκέψεις τις είχα μοιραστεί και με τον Σάκη/Φιλιππα και με τον Ευθυμίου. Απο ότι κατάλαβα όμως δεν έχουν παραπονεθεί αρκετοί έτσι ώστε τα παιδιά να το δουν πιο σοβαρά. Οταν πηγαίνει ένας μόνο και τους το λέει σε ανύποπτη στιγμή τοτε προφανώς και αυτοι θα σκεφτούν οτι κάτι φταίει με τον οδηγό.

Με τον Φίλιππα πάντως μετα απο υπόδειξη μου, περάσαμε το Sport-1 πρόγραμμα με την μαμά εξάτμιση και είδα όντως διαφορά προς το καλύτερο.

Από: Sprinter στις 28/04/2010 5:55 μμ.

Ρε μλκ Σπύρο για 4-5000 στροφές με 6η μιλάει ο συνάδερφος και προφανώς όχι από κλειστό γκάζι. Εσύ εκεί έχεις το πρόβλημα? Τι δουλειά ρε έχει ο λάμβδας εκεί πάνω χαμένε? Βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντέξι.

Αμ σου ξαναπαντήσω σε π.μ. γράφοντάς σου έκθεση ιδεών, για να σε δώ μετά να γράφεις τις παπαριές σου in public, να κάτσω να με μαμήσεις. Που ανάθεμα αν κατάλαβες τι σουγραφα.

ΥΓ. Τι ειναι το Sport1 πρόγραμμα δε ξέρω, αν ειναι όμως το πρόγραμμα για την ανοιχτή της Τ, νά ξέρεις ότι δουλεύεις πλούσια το μηχανάκι με την κλειστή εξάτμιση.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Από: Sprinter στις 28/04/2010 6:07 μμ.

Και επειδή μου την έδωσε, να οι συζητήσεις μας. Σου εξήγησα που με το γρανάζωμα αναφερόμουν στο oomph (μπαπ) του Τιγρη σε σχέση με το Σπριντ και όχι σε όποιο πρόβλημα snatchiness. Σε bold εβαλα το ότι σου είπα πώς και το Sprint το κάνει (όπως δηλαδή και το 99% από τα injection μηχανάκια λίγο πολύ).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1η

Sent: 21 Apr 2010 15:42
From: Sprinter
To: spyro
Ρε τι λές εκεί?

O τύπος ελεγε oomph, oomph είναι το 'μπαμ' δεν ειναι πρόβλημα. Το μπαμ του Τίγρη ειναι περισσότερο λόγω γραναζώματος.

Για τα υπόλοιπα δεν κάθησα να διαβάσω το ποστ.

Και το Σπριντ εχει μια απότομη απόκριση από τελείως κλειστό γκάζι με μικρές σχέσεις. Συνηθίζεται. Μια φορά μόνο πήγα να σκοτωθώ γιατί συνδυάστικε με ανωμαλία στο δρόμο που τίναξε τη μηχανή, εμένα, και το δεξί μου χέρι, ακριβώς πρίν από στροφή... Πήγαινα με λίγα βέβαια.

Sent: 21 Apr 2010 14:33
by spyro
Τι εννοούσες οταν μου είπες οτι για το αρχικό απότομα εκνευριστικό δάγκωμα στο άνοιγμα του γκαζιου του Τίγρη δεν φταίει ο ψεκασμός όπως αρχικά πίστευα αλλά το γρανάζωμα? Για εξηγήσου?

Γιατι έξω απο την Αθήνα που έχουμε περισσότερες στροφές στον κινητήρα όλα καλά αλλά στις χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη είναι εκνευριστικό πολλές φορές.

Ψέματα ... γίνεται ακόμα πιο εκνευριστικό όταν κατεβαίνεις κατηφορικές στενές φουρκέτες στην επαρχία οπού οι στροφές ειναι πολυ χαμηλα και την ώρα που ψιλο ακουμπάς το γκάζι πετάγεται σαν τρελό.

εδώ καμιά φορά πάς με την γυναίκα παρέα ρολλαριστά στις 3Κ στροφές με σταθερό το γκάζι......... άν τύχει και πέσεις σε μια λακουβίτσα ή ένα σαμαράκι το μηχανάκι πετάγεται μπροστά λές και έχεις τσεκουρώσει το γκάζι

Ολα αυτά δεν συμβαίνουν στα Sprint απο οτι λένε τα παιδιά στο tiger1050.com

για λέγε για λεγε....

ΣΥΖΗΤΗΣΗ 2η

Re: εμπεριστατωμένη άποψη

Sent: 21 Apr 2010 15:40
by Sprinter
Ποιό πρόβλημά μας????

Γενικώς καλά τα λέει αλλα δεν ξέρω αν ισχυει το συμπέρασμα.

Επίσης άλλο τα μοντέλα μεχρι το 2006 και άλλο τα επόμενα. Δεν ισχύει το τελευταίο που λέει. Οι ECU ειναι ίδιες μέχρι το 2006 (δεν υπήρχε βεβαια Τιγρης) και από το 2007/8 και μετά. Η λειτουργία closed loop ειναι πολύ πιο εκτεταμένη στις νεωτερες (λόγω νομοθεσίας) από ότι μέχρι το 2006 (ουσιαστικά μόνο ρελαντι / κλειστό γκάζι).

* Quote spyro

εμπεριστατωμένη άποψη

Sent: 21 Apr 2010 15:04
by spyro
μια ολοκληρομένη απάντηση στα παράπονα μας:

"Here's some infor which, I think, addresses most of the points raised so far. Don't forget the lambda sensor (exhaust O2 sensor as distinct from the airbox O2 sensor).......

1. FI is closed loop at engine rpm up to the emissions test threshold, typically ~4,000rpm, and up to ~33% throttle opening. ECU trims the injector opening duration based on the lambda sensor feeback and aims for air/fuel ratio of 14.75/1 (or thereabouts). This is the range which concerns everybody here. Once the revs rise above ~4k rpm or the throttle is open > ~33% the ECU will revert to open loop and implements the fuel map (stock or TOR, whichever you have loaded). No lambda sensor currently available reacts quickly enough to allow closed loop mapping at higher rpm or greater throttle opening than this. This is why many modern bikes have a reputation for being twitchy and snatchy at low rpm - the air/fuel target values that the ECU is trying to achieve are typically very lean (to achieve the industry mandated fuel consumption figures) and gives a snatchy throttle response.

2. Over-tight chain and/or sloppy throttle cable and/or un-balanced throttles will aggravate the problem.

3. Power Commander units usually require an O2 sensor eliminator kit because the closed loop lambda tracking function will override whatever the Power Commander is trying to implement.

4. Tuneboy features allow resetting of the air/fuel target to a lower value, so the closed loop function never tries to lean out the fuel.

5. The reason why some Tigers have more snatch than others is that O2 lambda sensors come from the suppliers with +/- 10% accuracy , so some ECUs will be trying to lean out on the closed loop more than others.

6. Power FRK seems to be able to to override the closed-loop function although it is not yet clear why.

7. Speed Triples and Sprint ST have a different ECU to the Tiger and use a different lambda sensor.

Hope that helps.."

τι λές?

Από: spyro στις 28/04/2010 6:13 μμ.

Sprinter"

ΥΓ. Τι ειναι το Sport1 πρόγραμμα δε ξέρω, αν ειναι όμως το πρόγραμμα για την ανοιχτή της Τ, νά ξέρεις ότι δουλεύεις πλούσια το μηχανάκι με την κλειστή εξάτμιση."

Ας με διορθώσει και κάποιος που ξέρει καλύτερα, η Τ στους εξοσιοδοτημένους έχει δώσει 4 κωδικούς. Δέν τους έχει πεί καν πώς δουλεύουν ουτε έχουν πρόσβαση να τους πειράξουν. Τους ονομάζει Sport 1, 2 κτλ.

Κάπως/κάπου/κάποτε στο παλιό μαγαζί του Σάκη ο Φίλλιπας είχει πει οτι το μαμά πρόγραμμα είναι για την έγκριση EURO-4. Το μηχανάκι πρέπει να δουλεύει κανονικά με το Sport 1. Υποθέτω οτι το 2 είναι για την ελευθέρας (μόνο το τελικό) και το 3 για ελευθέρας απο λαιμούς ... τώρα το 4 θα σε γελάσω

κανείς άλλος πιο σχετικός να διαφωτίσει?

Από: spyro στις 28/04/2010 6:16 μμ.

Sprinter"........ "

προφανώς δεν είχα εξηγηθεί σωστά ρε Νικόλα.............. τι κάνεις έτσι ρε ............ έ?

άλλο εννοούσα εγώ και άλλο εσύ απο οτι φαίνεται. Πάς και κολάς τα σεντόνια πάνω για ένα μικρό σχόλιο για το γρανάζωμα

Από: Sprinter στις 28/04/2010 7:03 μμ.

Μού την έδωσες αλλά εξακολουθώ να σε συμπαθώ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Ασταδιάλα, τσάμπα τόχω το αβατάρ δίπλα?

Από: spyro στις 28/04/2010 7:22 μμ.

Sprinter"Μού την έδωσες αλλά εξακολουθώ να σε συμπαθώ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Ασταδιάλα, τσάμπα τόχω το αβατάρ δίπλα?"

gay post alert !!!!!!!

Μήπως τελικά όμως υπάρχει περίπτωση τα σκορτσαρίσματα στις χαμηλές αλλά και το πρόβλημα με το snatchiness να έχουν την ίδια αιτία? Λέω εγω τώρα .....

Από: Sprinter στις 28/04/2010 9 μμ.

Δε ξέρω φίλε μου. Οπως δε ξέρω να σου πώ αν οφείλεται στη λειτουργία closed loop όπως ισχυρίζεται ο φίλος σου στο ξένο φόρουμ ή αν είναι απλώς ενα θέμα τροφοδοσίας ή αν είναι δυο διαφορετικά θέματα.

Αυτό που ξέρω να σου πώ, αν βρείτε τι κωλονούμερο προγράμματος φοράει το μηχανάκι σας (sport1 sport2 δε μου λένε τίποτα, η Τ χρησιμοποιεί νούμερα, αν λένε του Φίλιππα ας μας πεί), ειναι σε μεχρι ποιές στροφές και σε ποιό φορτίο (TPS %) δουλεύει το μηχανάκι σας σε closed loop.

Βρείτε το νουμεράκι σας εδώ http://www.tuneboy.com.au/downloads.html (το tuneboy χρησιμοποιει τα base νούμερα της Τ).

Επίσης αν έχετε αλλάξει νουμεράκι, η λειτουργία closed-loop επηρεάζεται μόνο αν στο νέο πρόγραμμα ορίζεται η τροφοδοσία να μην δουλεύει σε closed-loop σε μια συγκεκριμένη περιοχή στροφών και φορτίου όπου στο προηγούμενο πρόγραμμα δούλευε σε closed-loop. Αλλιώς η συμπεριφορά σε εκείνη την περιοχή θα είναι η ίδια ακριβώς. (Ολα αυτά αν δεν έχετε μαμουνιάσει τον λάμδα με κάποιον άλλο τρόπο).

Επίσης Σπύρο μου έχω σου πώ πώς οι σνίτσελ γκαζοτενεκέδες που σ΄ αρέσουν έχουν πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα αυτό στο ανοιγμα από κλειστό από όσο μπορεί να τοχει ο Τίγρης σου. Μάθε λοιπόν να οδηγάς και να χαίρεσαι το μηχανάκι σου ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΣ (φάε και κάνα δαμάσκηνο).

Από: kanagias στις 29/04/2010 11:09 πμ.

τελικα για να καταλαβω σε εσας συμβαινει αυτο..?
δλδ σας σκορτσαρει σε χαμηλες στροφες με σταθερο γκαζι?
το εχετε ακουσει απο αλλους εστω η ειμαι μονο εγω που το λεω?
μην ειμαι τρελλοςςςςςςς????
γιατι για να πω την αληθεια σας εχασα

βεβαια ουτε αγχωνομαι ουτε ανησυχώ .
αν ετσι δουλευει το μηχανακι πολυ απλα θα το συνηθίσω και no problem
σιγα μια ταχυτητα κατω ειναι ολη η δουλεια...
αυτο που θα κανω ειναι οτι εχω ηδη ερθει η εξατμιση στο μηχανικο μου
θα την βαλουμε θα βαλουμε και το προγραμμα της Τ και ελπιζω (αν φταιει το μειγμα ) να εχουμε εστω και μικρη βελτιωση...
να κανω και κανα χιλιομετρο παραπανω για να μπορω να βγαλω και καλυτερο συμπερασμα.

***οτι και ναναι χαιρομαι που μπηκα στην τιγροκατασταση

Από: Sprinter στις 29/04/2010 12:07 μμ.

Δεν έχω παρατηρήσει στο Σπρίντ τίποτα τέτοιο όπως το περιγράφεις (αν και η λέξη σκορτσάρισμα σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό). Σε στροφές 2-3000 με πολύ χαμηλές ταχύτητες ναι, αλλά όπως τα λές όχι.

Τσεκάρισε μήπως η αλυσίδα σου ειναι λάθος ρυθμισμένη κατ' αρχήν. Πολλά Tiger εχουν παρατηρηθεί να παραδίνονται με υπερβολικά σφιχτή αλυσίδα. Επίσης κοίτα και τους τζόγους της γκαζόντιζας. Το επόμενο είναι ενας έλεγχος στο TPS και ενα σωστό adaptation που θα κάνει ο μηχανικός σου. Αλλά σου 'πα, ειναι καινούργιο το μηχανάκι και πολύ σφιχτό ακόμα.