TRIUMPH OWNER... WANNABE!

TRIUMPH OWNER... WANNABE!  

Από: glampro στις 30/03/2011 10:42 πμ.

Παιδιά καλημέρα και καλώς σας βρήκα...

Μπορεί ακόμα να μην έχω Triumph αλλα από πάντα είχα ένα κόλλημα με αυτή την εταιρία... Τα τελευταία 2,5 χρόνια οδηγάω ένα BMW R1200GS το οποίο και υπεραγαπάω αλλά είναι περίπου 10 ημέρες που έχουν μπει περίεργες σκέψεις στο μυαλό μου... ...
Ο λόγος είναι ότι εδώ και 10 μήνες έχουμε γίνει 3 στην οικογένεια... και ο χρόνος για ταξίδια όπως καταλαβαίνετε έχει περιοριστεί... ή μάλλον έχει εξαφανιστεί. Η σκέψη μου λοιπόν πήγε στις triumph και συγκεκριμένα στις "κλασικές" για να αλλάξω λίγο παραστάσεις... Μετά από λίγο ιντερνετικό ψάξιμο λοιπόν (bonneville, thruxton, scrambler κλπ...) κλικ μου έκανε το ... thunderbird (900cc)!!! και γιατί είναι ΠΟΛΥ όμορφο και γιατί σκέφτηκα ότι αφού σκέφτομαι να δώσω την BMW, ας γλιτώσω και κάποια χρήματα στις δύσκολες εποχές που βρισκόμαστε... (μιας και ένα μεταχειρισμένο thunderbird είναι σαφώς πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα που είναι πιο καινούργια...).
Τώρα όμως θα ήθελα την γνώμη σας - σαν πολύ πιο έμπειροι από εμένα - σχετικά με κάποιες εκδόσεις και σχετικά με το πόσο περίπου θα είναι μια καλή τιμή για:

Το απλό του 98 με 5 ταχύτητες ή
Το Sport του 2000 με 6 ταχύτητες??

Ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές τους??

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος του post, αλλά οι απορίες είναι πολλές όπως φαντάζεστε...

Γιώργος

υ.γ: Συγχαρητήρια για το υπέροχο forum!!

Re: TRIUMPH OWNER... WANNABE!  

Από: tharis στις 30/03/2011 10:49 πμ.

Καλωσορισες Γιωργο!!

Ωραιο το Thunderbird και με το καλο να το αποκτησεις !!

. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: Sprinter στις 30/03/2011 12:51 μμ.

Φίλε είναι σπάνιο και συλλεκτικό μηχανάκι. Δύσκολα θα βρείς και μάλλον σε τιμές τσιμπημένες. Αν θυμάμαι καλά πουλιόταν ένα εδώ μέσα.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:39, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: galileos στις 30/03/2011 1:08 μμ.

Sprinter"Φίλε είναι σπάνιο και συλλεκτικό μηχανάκι. Δύσκολα θα βρείς αλλά αν θυμάμαι καλά πουλιόταν ένα εδώ μέσα."

Πριν λίγο καιρό (Νοε/10) είχε ένα ο Σάκης για πούλημα. Δεν ξέρω αν το έχει ακόμα.
Ταξίδια χωρίς προορισμό ...

Από: Sprinter στις 30/03/2011 1:20 μμ.

triumph-thunderbird-sport-2001-t3274.html

καλά θυμόμουνα
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Από: bonnie στις 31/03/2011 2:23 πμ.

καλως ηρθες!!
οντως λιγο δυσκολο να βρεθει μεταχ τετοιο..
το sport εγω το θεωρω λιγο πιο ομορφο, αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα, ξερεις τωρα!

λεπτομερειες δεν γνωριζω να σου πω. τσεκαρε αν υπαρχει ακομα κ αυτο που πουλιοταν εδω μεσα, το αναφεραν τα παιδια παραπανω..

καλη επιλογη παντως!! με το καλο κ παντα ορθιος!
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: glampro στις 31/03/2011 10:30 πμ.

καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Εχω εντοπίσει ένα μεταχειρισμένο thunderbird του 98, με 5000 € το οποίο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση...
Είναι φυσιολογικά τα χρήματα που το δίνει ο ιδιοκτήτης, ή κατά την γνώμη σας είναι πολλά... ???
Η μηχανή είναι η απλή έκδοση (όχι το sport) και έχει το κιβώτιο των 5 ταχυτήτων...

ευχαριστώ και πάλι...

Γιωργος

Από: bonnie στις 31/03/2011 10:35 πμ.

ψιλομπολικα μου φαινονται...
τοσο εδωσα εγω την προηγ εβδομαδα bonneville του 2008...

αλλα ολοι ξεκιναμε απο ψηλα κ συνηθως μετα οι τιμες παιρνουν τον κατηφορο..

παρτον τηλ κ διαπραγματευσου το κ δες πως θα παει..
κ μετα, ελεγχος σε συνεργειο για τελικο τσεκ...
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: johnygalan στις 31/03/2011 10:59 πμ.

Καλώς ήρθες
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Από: Sprinter στις 31/03/2011 11:02 πμ.

Φίλε όταν ένα μηχανάκι είναι σπάνιο και ψιλοσυλλεκτικό οι τιμές παίζουν αλλιώς και ουσιαστικά είναι που θα πετύχεις τον πωλητή. Δεν παίζουν μέσοι όροι. Μη πας να κάνεις συγκρίσεις εκεί που δεν έχουν έννοια. Από την άλλη κρίση έχουμε..

Από: tharis στις 31/03/2011 μεσημέρι

Οπως καταλαβες αν πας σε thunderbird μονο για να γλυτωσεις καποια χρηματα μαλλον δεν αξιζει αφου θα παρεις ενα αρκετα παλαιοτερο μηχανακι το οποια αν ειναι και σε καλη κατασταση μαλλον θα ειναι στα ιδια λεφτα με ενα σχετικα καινουργιο bonneville.
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: ATN PANOS στις 06/04/2011 12:05 πμ.

καλως ηρθες και ευχομαι συντομα να βγαλεις ακρη.

γνωμη μου και μενα να μην παρεις πολυ παλιο μηχανακι.
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: redfoot στις 06/04/2011 12:29 πμ.

5000€ για μηχανη 13 ετών;
Το σκεφτηκες Καλά;
Καλώς ορισες
the road is made clear when viewed from above..

Από: Γιωργος στις 14/04/2011 8:53 πμ.

Kαλώς ήρθες.
Ηγνώμη μου είναι πως είναι άτοπη η σύγκριση με το bonnevvile. Eiναι εντελώς άλλο μηχανάκι το ένα από το άλλο.Τώρα η τιμή για κάτι τέτοιο είναι πολύ σχετική υπόθεση ανάλογα της κατάστασης και των εξτράς.Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι έναν καλό τεχνικό έλεγχο πρίν το αποφασίσεις, και κυρίως στο κόμπλερ της μίζας.Γιατί έχει πολύ μεγάλο κόστος αντικατάστασης.Κατά τα άλλα είτε με το 5άρι είται με το 6άρι σασμάν δεν υπάρχει διαφορά.Και τα δύο είναι μηχανάκια που τα ταξιδεύεις με 130κμ, λ.ογω θέσης και κάλυψης και κρατημάτων. πάντως από γκάζια έχουν αρκετά και εύκολα βλέπεις κοντά στα 200 τελικές.
Κάνε αυτό που λέει η ψυχή σου και ο μάστοράς σου