Σαββατο 29 Μαιου 2010 ,ήμουνα στο μάθημα του level 1 του California Superbike School... πραγματικά αυτο που είδα ήταν την βελτίωση μου στην ασφάλεια που αισθάνομαι οδηγώντας την μηχανή μου..
Πρίν λίγο καιρό έκανα και το riding school, νομίζω πως εκεί ήταν που είδα το φώς μου για πρώτη φορά...! Εκεί αισθάνθηκα ότι δεν ήξερα τίποτα, αν και είχα διαβάσει
άπειρα πράγματα σε σχέση με την οδήγηση, το γυροσκοπικό φαινόμενο και άλλες τέτοιες έννοιες που για αρκετούς οδηγούς (μη πώ πάρα πολλούς και με πείτε υπερβολική είναι έννοιες που συμπεριλαμβάνονται στον χώρο της τέλειας άγνοιας)...στην θεωρία όμως όλα καλά ήταν..στην πράξη αλλάζει το στόρυ!
χτές το φώς της γνώσης, που άναψε στο riding school, δυνάμωσε
δεν υπάρχει καλύτερη βελτίωση απο την βελτίωση των οδηγικών μας ικανοτήτων..αυτό πίστευα πρίν το σχολείο και επιβεβαιώθηκα θριαμβευτικά
ήμουνα πραγματικά η πιο αργή στην πίστα, νομίζω πως δεν υπήρχε κάποιος που να μην με περασε στην διαρκεια της μέρας αλλά πραγματικά δεν με ένοιαξε ούτε στιγμή.
άκουγα την θεωρία , τον Θ.Χούντρα και έμπαινα στην πίστα με την λογική του να κάνω την άσκηση που μου είπαν, η καλύτερη ανταπόδωση ήταν όταν ακουσα τον Κώστα (τον εκπαιδευτή μου) να μου λέει ότι "εσυ κάνεις την δουλειά μου όλη μέρα σήμερα, ακούς την θεωρία και κάνεις την άσκηση απο την πρώτη στροφή, μακάρι να ήταν όλοι οι μαθητές μας έτσι". μέσα απο τον διάλογο με έκανε να επισημαίνω εγώ η ίδια τα λάθη μου, με την σύνεση στην πίστα και τα αυτιά μου και το μυαλό μου ανοιχτό, μ α θ α ι ν α.. κ οταν μου ειπε οτι κάνω την δουλειά του, αυτό εννοούσε ότι άκουγα και έκανα αυτο που έπρεπε για να βελτιωθώ.
ο εκπαιδευτής πέρασε μπροστά μου και μου έδειχνε, παρακολουθούσε πως πάω και περνώντας δίπλα μου έκανε νόημα ότι όλα πηγαιναν μια χαρά και να συνεχισω έτσι..αισθανόμουνα ότι μαθαίνω κάτι κάθε στιγμή.
τι να την κάνω την εξάτμιση που κάνει πανω απο 1000ευρώ άν δεν μπορώ να οδηγήσω εγώ την μηχανή μου με ασφάλεια..?
τα μαθήματα μπορεί να μην είναι φτηνά ειδικά σε τέτοιους καιρούς αλλά θα προέτρεπα όλους όσους οδηγούν σε δύο ρόδες να δοκιμάσουν να κάνουν κάποιο σχολείο βάζοντας το σε προτεραιότητα..κάποια στιγμή..
οδηγώ λίγα χρόνια, απλά οδηγώ μεγάλη μηχανή χωρίς καμία πρότερη εμπειρία σε πιο μικρές.. το να ανοιγεις το γκάζι στην ευθεία για κανέναν δεν είναι δύσκολο, στην στροφή το άγχος, ο φόβος και οι αυτόματες λάθος αντιδράσεις επιβιωσης μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος χειρισμό, όμως οι δύο ροδες δε συγχωρούν λάθη.