ΗAGON ελατήρια μπροστινού για Sprint ST 1050

ΗAGON ελατήρια μπροστινού για Sprint ST 1050  

Από: vassat στις 30/04/2010 8:30 μμ.

Τοποθέτησα προ εβδομάδας τα ελατήρια θέματος με το συνιστηνώμενο λάδι της ίδιας εταιρείας 7,5W και με αφήνοντας AIR GAP 130 όπως επίσης έγγραφε το κουτί(μου εξήγησε ο Σάκης τι σημαίνει αλλά δεν συγκράτησα).
Εντυπώσεις: Θετικότατες!!!
Βέβαια τώρα μου "ξυνίζει" το πίσω και έχουμε και κρίση...
Οι τίμες τους πάντως λογικότατες 120 το εμπρός πακέτο, 380 το πίσω.
/ΒΣ

Re: ΗAGON ελατήρια μπροστινού για Sprint ST 1050  

Από: Sprinter στις 30/04/2010 8:45 μμ.

Τι είναι αυτά προοδευτικά (μεταβαλλόμενης σκληρότητας) ή γραμμικά?

Ο όγκος του αέρα που μένει στο πάνω μέρος του καλαμιού, επηρεάζει τη συμπεριφορά του συστήματος στο τελευταίο 1/3 - 1/4 της διαδρομής. Μεγαλύτερoς όγκος 'μαλακότερη' συμπεριφορά για να το πώ απλά. Στην αρχή της διαδρομής δεν έχει ουσιώδη διαφορά γιατί πρέπει να συμπιεσθεί ο αέρας αρκετά για να αποκτήσει ρόλο στο όλο σύστημα.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: vassat στις 01/05/2010 10:06 πμ.

Προοδευτικά είναι.
Ένα ακόμα ζήτημα που προέκυψε κατά την αλλαγή είναι ότι τα ελατήρια που βγήκαν κατά Φίλιππα ήταν WP, λέω κατά Φίλιππα γιατί όσο και αν έψαξα(όχι και πολύ) δεν είδα καμιά σχετική στάμπα, αν είναι έτσι, τότε τα ελατήρια της WP από μένα είναι μη προτεινόμενα.
/ΒΣ

Από: vassat στις 30/03/2011 10:30 μμ.

Στην αγαπημένη μου τοποθετήθηκε τελευταία και το πίσω αμορτισέρ HAGON, το οποίο υποτίθεται ότι θα έρχονταν ρυθμισμένο για τα κιλά που είχα ζητήσει, πλην όμως ήταν πολύ μαλακό. Πλέον έχω καταλήξει στην ρύθμιση που επιθυμώ και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό (δίνουν το ελατήριο για ως 170 κιλά).
Ακούγεται λίγο “κάπως” το αρκετά ικανοποιητικό και αυτό γιατί συγκρίνω την διαφορά που είδα σε σχέση με την τοποθέτηση μπροστινών ελατηρίων της ίδιας εταιρίας (τεράστια). Αντικειμενικά όμως είναι μια καλή και προπάντων τίμια επιλογή με κόστος αντίστοιχο ενός rebuild και τοποθέτησης aftermarket ελατηρίου.
/ ΒΣ