Σχετικά με τις βαίτσες του Sprint St...... ¶
Από: Dennis G. στις 26/03/2009 10:43 μμ.
Ξεκινώντας από τα καλά νέα, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Triumph, που κατάφερε να συνδυάσει τέλεια πάνω στο Sprint αυτές τις βαλίτσες τόσο από θέμα design όσο και στο θέμα αεροδυναμικής, αλλά κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά.
Σαν design δεν νομίζω να τίθεται θέμα αμφισβήτησις, αφού ολοκληρώνουν αρμονικά τις όμορφες γραμμές του Sprint, αν και εξέχουν πάρα πολύ, καθιστώντας την κίνηση ανάμεσα από αυτοκίνητα σχεδόν απαγορευτική.
Για την αεροδυναμική δεν έχω λέξεις, μιας και ταξιδεύω μονίμως σε όλα μου τα ταξίδια στις εθνικές οδούς με πάνω από 220 km/h σαν ταχύτητα ταξιδιού. Μάλιστα την μέγιστη τελική μου 249,7km/h την έχω πιάσει με τις βαλίτσες στην ευθεία της Κατερίνης, χωρίς το παραμικρό κούνημα, χωρίς άγχος και νευρικότητες.
Επειδή το manual αναφέρει εάν θυμάμαι καλά σαν μέγιστη ταχύτητα με τις βαλίτσες τα 120 km/h, δεν σας κρύβω στο πρώτο μου ταξίδι είχα άγχος. Άνοιγα σταδιακά το γκάζι έχοντας όλες μου τις αισθήσεις σε εγρήγορση, με τον φόβο μήπως φύγουν οι βαλίτσες, ή αρχίσει καμία αστάθεια στο τιμόνι. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν συνέβη και από τότε όλα τα χιλιόμετρα κυρίως στο εθνικό δίκτυο γίνονται με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Όταν δε, τελειώσει η εθνική και αρχίσουν οι φιδίσιοι δρόμοι, εκεί νομίζω ότι βρίσκεται όλο το μεγαλείο της Triumph. Αυτό το μικρό πιράκι κάτω από το κωλοφάναρο κάνει μαγικά , αφού δεν αφήνει να ΄΄κρεμάσει΄΄ η βαλίτσα από το υποπλαίσιο χαλώντας σου την οδηγική συμπεριφορά.
Τώρα αυτό που με προβλημάτισε.
Την προηγούμενη εβδομάδα, την ημέρα που είχε την πολύ βροχή, είχα πάει Σπάρτη, Τρίπολη,Άργος, Ναύπλιο,Κόρινθος, για επαγγελματικούς λόγους. Η αλήθεια είναι ότι στον δρόμο της Τρίπολης καθώς και στην Ε.Ο. Κορίνθου-Αθήνας η ταχύτητα ταξιδίου μου ήταν παρά την δυνατή βροχή κοντά στα 180 km/h. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού δεν χρειάστηκε να ανοίξω τις βαλίτσες μου, μιας και το laptop μου το είχα δεμένο στην ουρά σε αδιάβροχο σάκο και έκανα την δουλειά μου μόνο με αυτό. Μόλις έφτασα στο γκαράζ μου, άνοιξα την πρώτη βαλίτσα και έμεινα με το στόμα ανοικτό. Πρέπει να είχε πάνω από 2,5 λίτρα νερό μέσα , το οποίο χύθηκε κάτω και έκανε μια λιμνούλα γύρω στα 2 μέτρα. Άνοιξα και την άλλη και ακριβώς το ίδιο και εκεί. Έχω ταξιδέψει πολλές φορές με βροχή, αλλά καμία φορά δεν βράχηκαν τα ρούχα μου η τα αντικείμενα που είχα μέσα.
Δεν ξέρω εάν ευθύνεται η πολύ βροχή σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, αλλά δεν σας κρύβω ότι έχω προβληματιστεί, μιας και κάνω πολλά τουριστικά χιλιόμετρα και δεν θέλω να φτάσω σε λύσεις τύπου ΄΄μαύρες σακούλες''.
Θα ήθελα να ακούσω εάν έχει παρατηρήσει κανείς από εσάς κάτι ανάλογο με τις βαλίτσες του.
Ευχαριστώ