[quote:2g5clzds]Ο εξοπλισμός θέλω να με καλύπτει σε track-day οπότε αναγκαστικά, αν και δεν είμαι fan, θα πρέπει να είναι δερμάτινος (σωστά?)και με τις απαραίτητες προστασίες. Παρόλα αυτά θα χρησιμοποιείται κυρίως στις βόλτες μου οπότε εμένα με ενδιαφέρει να είναι πρακτικός και να μπορεί να φορεθεί σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, όπως επίσης με ενδιαφέρει και η αδιαβροχοποίηση. [/quote:2g5clzds]
γνωμη μου :
διαιρουμενη δερματινη φορμα με καλη προστασια .. και ΟΧΙ διατριτη
για αδιαβροχοποιηση εγω αυτη τη στιγμη δοκιμαζω ενα "σπρει για δερματα αναπνεον" αλλα δεν εχει τυχει να το δοκιμασω οπως θελω ..
υπαρχουν ομως αδιαβροχα δερματινης φορμας ιδικα .. αν και δεν συμφερουν ..
την δουλια σου θα την κανεις και με ενα αδιαβροχο( μπουφαν-παντελονι)με 20 ευρο .. κοινως "μουσαμα" "λινατσα" η οπως αλλιος μπο=ρεις να το πεις ..
λογο του οτι στην βροχη δεν πας με μεγαλες ταχυτητες .. +τα εσωθερμικα που ειναι απαραιτητα για την μηχανη χειμωνα καλοκαιρι
[quote:2g5clzds]:?: Τα παντελόνια συνδέονται με τα μπουφάν με universal τρόπο ή πρέπει να είναι set/ίδιας μάρκας? Οι ξύστρες είναι προσθαφαιρούμενες και αγοράζονται extra ?[/quote:2g5clzds]
συνιθως εξαρταται απο την εκαστοτε μαρκα ..
οι ξυστρες αλλοτε τις περνισ μαζι με τη στολη κομπλε και αλλοτε τις αγοραζεις εξτρα ..
συνηθως ειναι πακετο .. προσθαφαιρουμενες εννοειται ..
[quote:2g5clzds]:?: Τα γάντια θα πρέπει να είναι και αυτά δερμάτινα ? Ποια γάντια είναι αδιάβροχα ?[/quote:2g5clzds]
για πιστα ολλα πρεπει να ειναι δερματινα .. κανονικα....
αλλα ειναι ενα θεμα καθως το στρεετ δεν περνει θερμαινομενα γκριπ ..
λυση υπαρχει για τη βροχη που κανουν πολλοι μοτοσυκλετιστες .. Vileda γαντια ΧL πανω απο τα δερματινα .. δεν καταλαβαινεις κρυο και δεν περναει βροχη .. το εχω τεσταρει ... (λογικα θα υπαρχουν και ποιο ακριβες λυσεις

)
[quote:2g5clzds]:?: Για τις μπότες ήθελα να μάθω αν οι αδιάβροχες αερίζονται επαρκώς. Αν όχι είναι υποφερτές το καλοκαίρι ? Υπάρχουν και εδώ ζεστές και πιο light μπότες ?[/quote:2g5clzds]
παρε ημιαγωνιστικες (με ξυστρες δηλαδη) αλλα αδιαβροχες .. (καλα μην φανταστεις) αλλα το πολυ πολυ περνεις γκετες!!
[quote:2g5clzds]:!: Τελικά μπορεί ένα σετ εξοπλισμού να σε καλύψει ικανοποιητικά και σε πίστα και σε βόλτα “χειμώνα-καλοκαίρι” ? (χωρίς να μιλάμε για ακραίες συνθήκες)[/quote:2g5clzds]
αν δεν εισαι μαμακιας ΝΑΙ .. !!
εχω κανει 1 Ιανουαριου εκδρομη για σκι στο χιονοδρομικο του πηλιου μονο με την Δερματινη (χωρις τοτε Θ. γκριπ)
απο κρυο μονο τα χερια την πληρωνουν και κριωνουν για τα καλα .. πιστεψε με ..
αυτη ηταν η εκδρομη με χιονι ..
στην αλλη στισ πρεσπες (η βροχινη, 6-7 ωρες οδηγοντας υπο καταρακτωδη βροχη !!) ημουν προετοιμασμενος .. !!
ελπιζω να βοηθησα λιγο .. !!
και επαναλαμβανω ........ γνωμη μου .. !!
αν και μετα ξεκινας να περνεις σετ κορντουρες .. !!