Re: ΕΚΛΑΠΗ TRIUMPH TIGER 1050 ABS ΛΕΥΚΟ
¶
Από: orange στις 28/03/2011 3:25 μμ.
λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά...
ο φίλος σου δεν είναι αρκετά ενημερωμένος. Και η ΕΘΝΙΚΗ κάνει αφάλεια κλοπής. Μόνο που εκεί υπάρχουν προϋποθέσεις. Μάλλον όχι προϋποθέσεις, νομίζω ότι δεν ασφαλίζει όλη την αξία... κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Η Interamerican κάνει ασφάλεια ολικής κλοπής με χαμηλότερο κόστος από την ΕΘΝΙΚΗ (με επιφύλαξη το τελευταίο) και μάλιστα χωρίς καμία προϋπόθεση. Δεν σε ρωτάει αν την αφήνεις με τα κλειδιά επάνω ή σε γκαράζ ή αν την κλειδώνεις ή με τι την κλειδώνεις ή ...ή. Απλά... στο ασφαλίζει σε περίπτωση που κλαπεί. Όσο για το κόστος... εννοείται ότι θα είναι κατά πολύ υψηλότερο από μία "συμβατική" ασφάλεια (αυτή που προβλέπει η νομοθεσία). Δεν περίμενα ότι θα ασφάλιζα τη μοτοσυκλέτα μου από κλοπή με πρόσθετο κόστος 10 ευρώ. Είναι τσουχτερό το ασφάλιστρο (για ένα μηχανάκι αξίας του tiger, τα ασφάλιστρα σε ετήσια βάση αγγίζουν τα 600 ευρώ), αλλά δεν με υποχρεώνει κανείς να το κάνω. Είναι επιλογή μου.
Τα όσα περιγράφει ο άτυχος και στη συνέχεια τυχεροάτυχος (δεν έχω καταλάβει) με το tiger δε νομίζω ότι βγάζουν κάποιο φταίξιμο προς την ασφαλιστική.