Sprint ST πρώτες εντυπώσεις ¶
Από: Case στις 25/02/2008 12:42 μμ.
Το μηχανάκι ήταν απλά απίθανο. Αν και πιέζεται λιγάκι στην κίνηση της πόλης (κάτι το απολύτως λογικό), με το που απλώνει ο δρόμος, ανοίγει τα φτερά του και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Το μόνο που με περιόρισε ήταν το ότι έπρεπε να προσέχω το στροφόμετρο
Εθνική: Πολύ καλή προστασία από την ζελατίνα στην εθνική, άψογα ρεπριζ (σε σημείο που άλλαζα ταχύτητες μόνο για το στρώσιμο), σταθερότατο παρόλο που είχαμε αρκετό πλευρικό άνεμο. Η θέση οδήγησης μου ταίριαξε κουτί και το νέο τιμόνι κάνει πολύ πιο άνετη την ζωή των καρπών. Η σέλλα ήταν ακόμα λιγάκι σκληρή και πρέπει να μάθω να στηρίζομαι περισσότερο στο τανκ με τα πόδια μου αλλά δεν είχα κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Οι λεπτομέρειες είναι απλά θέμα συνήθειας.
Στροφές: Δεν το ζόρισα πολύ 1ον γιατί τα λάστιχα είναι καινούρια και 2ον γιατί δεν την έχω συνηθίσει ακόμα. Το μηχανάκι είναι μεγάλο οπότε δεν μπορείς (τουλάχιστον εγώ) να το αντιμετωπίσεις σαν Super Sport. Αυτό όμως είναι κάτι που το καταλαβαίνεις από τις πρώτες στροφές και αμέσως μπαίνεις στους ρυθμούς του. Μην με παρεξηγήσετε, μια χαρά Sport είναι απλά δεν αλλάζει κατεύθυνση όπως τα πανάλαφρα ιαπωνο-ιταλο-αγγλο RRRRRRRRR. Με το που πάρει τις γραμμές του είναι σταθερότατο και προβλέψιμο ενώ αν προσπαθήσεις να διορθώσεις λιγάκι μέσα στη στροφή δεν θα σε τρομάξει. Το γκάζι είναι πάντα διαθέσιμο χωρίς εξάρσεις στο κλείσε-άνοιξε και γραμμικότατο.
Φρένα: Σε αντίθεση με το Tiger τα φρένα του ST φαίνεται να είναι ρυθμισμένα (επίτηδες) να μην έχουν έντονο αρχικό δάγκωμα. Αυτό ξενίζει στην αρχή διότι θέλουν περισσότερη πίεση για να αρχίσουν να δουλεύουν. Και αυτό όμως είναι απλά θέμα συνήθειας διότι την δουλειά τους την κάνουν με το παραπάνω. Απλά έχουν διαφορετική αίσθηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα που αντιμετώπισαν ορισμένοι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων και ελπίζω να μην παρουσιαστεί ποτέ αν και η λύση βρίσκεται σε ανταλλακτικό του 675 αν κάποιος ενδιαφέρεται…
Ήχος: Το τραγούδι που βγαίνει από την τριπλή μπούκα είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτω από την εκθαμβωτική εμφάνιση κρύβεται κάτι άλλο. Απίθανος μπάσος και μεστός ήχος που καθώς ανοίγεις το γκάζι γίνεται από γουργούρισμα, συμφωνία. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο σκάσιμο των εξατμίσεων κατά το κλείσιμο του γκαζιού όταν φρενάρεις με τον κινητήρα.
Γενικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και ώριμο all-around μηχανάκι. Μια πανέμορφη και καλοντυμένη κυρία που είναι τόσο εκλεπτυσμένη ώστε μπορείς καθημερινά να βγαίνεις μαζί της χωρίς να σε ντροπιάζει με την εμφάνισή της, ούτε να σου σπάει τα νεύρα με τις ιδιοτροπίες της. Από την άλλη, αν αποφασίσεις να το ρίξεις έξω μαζί της θα σε ακολουθήσει ευχαρίστως καθώς εξερευνείς τα όριά σου και θα σε αφήσει να την αναπολείς ώρες αφού κατέβεις από τη σέλλα της με ένα χαζό χαμόγελο κολλημένο στο πρόσωπό σου.
1. Lean it.
2. Twist it.
3. Love it.
4. Repeat.