Θα περιμένω να δω τα νέα μοντέλα και τί θα λένε, αν και θα με βάλουν σε δίλλημα (χωρις να σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να αλλάξω μηχανακι - μια χαρα ειμαι με τον τιγράκο μου*).
Σε οτι αφορά τις δυο εκδόσεις. Δεν ξέρω εαν θα αξίζει να έχει κανεις ενα quasi street-λιγο off σαν την εκδοση με τον 19αρη ή τελικα θα ειναι καλά να παει κατ' ευθειαν στο off για να χαρει και πράγματα εκτός ασφάλτου. Το καλό ειναι οτι, σε αντίθεση με τη bmw και το gs, η "ασφαλτινη" εκδοση δε θα ειναι υποβαθμισμένη σε οτι αφορά τις επιδόσεις.
Πρόσφατα επεστρεψα απο ενα ταξιδι 10.500 χιλιομέτρων, εγω με το tiger κι ενας φιλος με το GS800. Ασφάλτινο, με εξαίρεση καπου 100 χλμ στη Φιλανδία και καποια χιλιόμετρα στη Σουηδία που έκαναν έργα (παχυ γαρμπίλι
). Με εξαίρεση το χώμα, ημουν σε σχετικα καλύτερη θέση λογω πιο ανετης σέλας, (πιο)σκυφτής στασης, καλυτερης συμπεριφοράς στα κλειστά στροφιλίκια (ευκολες αλλαγες τροχιας με τον 17αρη) και καλυτερου ταξιδιού σε ανοιχτα κομματια και - φυσικα - σε autobahn/autostrada. Στα τελευταία μάλιστα ειχα και καλυτερη κατανάλωση σε ταχυτητες ανω των 130 χαω.
Συμπέρασμα; Δυσκολο ακόμα εαν δε δουμε και αλλους παραγοντες όπως σέλα κλπ. Τουλαχιστον βλέπουμε οτι ο κυβισμος των 800cc που ειναι μια χρυσή τομη κερδίζει έδαφος και πληθαινουν τα πραγματικά μοντέλα onoff σε κατι οχι εξωτικό σαν τα ΚΤΜ 990 ή μαστοδοντο σαν τα τενερε/gs1200adv
*Υπάρχουν δύο λόγοι που με κάνουν να σκέφτομαι (σε μεσοπρόθεσμη βαση) την αντικατάσταση του 1050: α) Το οτι το αγοράζουν όλο και πιο πολλοι πρώην TDMαδες οι οποίοι κουβαλάν αυτούσια τη νοοτροπία τους και την έλλειψη οδηγικής παιδείας και έχει αρχίσει να με εκνευρίζει και β) το οτι το δικό μου εχει ήδη 48,000 χλμ σε λιγότερο απο 2 χρονια, οποτε εαν συνεχίσω ετσι θα μαζέψει πολλά χλμ γρήγορα.
Κυρ-αδμιν, τι ξέρουμε απο την "Τ" για τον 1050 τιγρη; Θα συνεχίσει, θα σταματήσει του χρόνου;
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."