Καλησπέρα σε όλους σας,κάποιες ερωτήσεις,προβληματισμοί ¶
Από: kouts83 στις 28/03/2012 7:48 μμ.
Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός Tiger 800 απο 13 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
Οι προβληματισμοί μου από τη μέχρι στιγμής κοινή πορεία μου μαζί του (έχω κάνει ήδη 2200 χιλιόμετρα τα περισσότερα σε εκδρομές εκτός αττικής) είναι οι εξής:
1ov, το πακέτο των δώρων ακόμα δεν έχει έρθει και κοντεύουν 2 μήνες ήδη!! (περιμένω πως και πως την μεγάλη ζελατίνα γιατί τρώω πολύ ξύλο στα ταξίδια από άνεμο και πολύ έντομο επίσης ακόμα και στο στήθος και δεν είμαι και κανένα ψηλό μπόι 1,72)
Ήδη η Ηλιοφίλ μου απάντησε ότι "υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω μη άμεσης διαθεσιμότητας από το εργοστάσιο. Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε επειδή η παγκόσμια ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το πρόβλημα έχει λυθεί και τα αξεσουάρ θα βρίσκονται σε μερικές μέρες στα καταστήματα, πλην των θερμαινόμενων γκριπ τα οποία είναι δυστυχώς ακόμη σε έλλειψη."
2ον, τα 3 απο τα 4 φλας της μηχανής όποτε την πλένω (με σφουγγάρι και χωρίς καθόλου πίεση με λάστιχο) μπάζουν νερό (λιγο) ή σαπουνάδα (λίγη πάλι) , στον μάστορα όταν πήγα και του το ανέφερα στο 1ο σερβις των 800 χιλιομέτρων μου απάντησε << ε τα φλας δεν έχουν τσιμούχα ενδιάμεσα και έτσι θα μπάζουν. Δε θα πάθουν τίποτα!!>> φυσικά η απάντηση δε με χαροποίησε για μηχανή 3 εβδομάδων (τότε). Το έχω αφήσει έτσι να δω αν θα καεί κανένα , έσφιξα τις βίδες και με προσοχή μη μου μείνει και κανά φλασάκι στο χέρι!!
Ήδη μου απαντησε η Ηλιοφίλ και με κάλυψε πάλι "Τα φλας της Tiger 800 όντως είναι σχεδιασμένα ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το νερό. Για να γίνουμε πιο σαφείς: Η έλλειψη τσιμουχών δεν είναι σχεδιαστική αμέλεια ή μείωση κατασκευαστικού κόστους. Λόγω της 'adventure' φύσης της μοτοσικλέτας και λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες συνθήκες στις οποίες (ίσως) βρεθεί, τα φλας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποβάλλουν το νερό (υπάρχει μια οπή στο κάτω μέρος τους). Σε αντίθετη περίπτωση, αν υποθετικά σχεδιάζονταν έτσι ώστε να μην 'μπάζουν' νερά, σε περίπτωση που τελικά αυτό συνέβαινε λόγω ακραίων συνθηκών τότε θα υπήρχε όντως πρόβλημα. Εν κατακλείδι, η ελεύθερη εισροή και εκροή νερού στα φλας είναι φυσιολογική (καταννοούμε βέβαια ότι μπορεί να φαίνεται άσχημα στον πελάτη ο οποίος απλά πλένει τη μοτοσικλέτα του και δεν την έχει βουλιάξει σε κάποιο ποτάμι). "
3ον, η αλυσίδα κοπανούσε στην γλίστρα σε κά8ε ανωμαλία του δρόμου. Πήγα 2 φορές για σφίξιμο, βόλτα να το παρουν να δουν τι όντος χτυπούσε δεν το πήραν.Απλός με τη λογική πιθανόν το σκέφτηκαν. Όμως και εδώ είναι το τρελό δε μου είπαν << ξέρεισ υπάρχει και μια γλίστρα από κάτω και έτσι πρέπει να χτυπάει που και που αναλόγως και σε τι χαντάκι πέφτεις βέβαια.>> Άφηναν να εννοηθεί πως απο κάτω υπήρχε κατευθείαν το ψαλίδι.Οπότε και εγώ λέω πάει το έφαγα (το ψαλίδι).
Τελικά να μην τα πολυλογώ πήγα σε γνωστό μου μάστορα, το έκανε βόλτα ο άνθρωπος, και μου τα εξήγησε όλα.
Αλλιώς ακόμα θα σφίγγαμε αλυσίδες...
Και σε αυτό η Ηλιοφίλ απάντησε "Η εξήγηση για το έντονο χτύπημα στη γλίστρα είναι ότι η Triumph χρησιμοποιεί εξαιρετικά ανθεκτικές (σκληρές) γλίστρες, για αποφυγή ανάγκης αντικατάστασης λόγω φθοράς, δεδομένων και των πιθανών σκληρών συνθηκών που προαναφέρθηκαν. Το 'αντίτιμο' βεβαίως είναι αυτό το χτύπημα, το οποίο βέβαια θεωρούμε ότι είναι ασήμαντο σε σχέση με την αποφυγή φθορών (και κόστους για τον πελάτη) που επιτυγχάνεται."
Όσον αφορά για τον μηχανικό, ότι απλός δεν μπόρεσε να μου το εξηγήσει επαρκός ,κάτι το οποίο εντάξι το πιστεύω..
Γενικά από τις απαντήσεις της εταιρίας έμεινα ευχαριστημένος, να είναι καλά ο υπεύθυνος του δικτύου που απάντησε άμεσα στo mail μου.Πλην όμως περιγράφω τα θέματα με τα οποία έχω βρεθεί αντιμέτωπος και αν έχουν τύχει και σε κάποιον άλλον.
Τέλος όταν πήρα τη μηχανή από το κατάστημα από την κ @%@ που είχα να την πάρω δεν πρόσεξα αμέσως πως τα μαύρα προστατευτικά των μπροστινών καλαμιών είχαν μακιές (πιθανόν από κόλλα) οι οποίες δεν βγαίνουν με τπτ. Έχω δοκιμάσει οινόπνευμα (γίνανε χειρότερα) ο "μάστορας" δοκίμασε με πετρέλαιο πάλι τι να κάνω???
Να τους τα δώσω πίσω και να απαιτήσω καινούρια??
Μήπως είμαι εγώ περίεργος???
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους δώσουν τα φώτα τους
Η μία γεμάτη και η άλλη άδεια.
Η γεμάτη έχει μέσα της μπόλικη τύχη και η άδεια εμπειρίες.
Φροντίζεις να έχεις γεμίσει και την άδεια πριν σου τελειώσει η τύχη..