Να το πάρω ή όχι ;;;; Tiger 1050 μοντέλο 7/2008 με 2100 χλμ. ¶
Από: Laksof στις 12/08/2010 12:37 μμ.
Οταν περισυ τον Ιουλιο αποφασισα να αλλαξω το XTX, η πρωτη μου προτιμηση ηταν το Tiger. Τρελαινομαι γι' αυτη τη μηχανη. Δεν μπορουσα ομως να τη φτασω (12.500€ με το ABS και με εντοκη χρηματοδοτηση....φανταζεστε). Ετσι, μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα και πηρα το BMW F800R.
Εδω και μερικους μηνες, εδω στη Λευκαδα, πωλειται ενα Tiger 1050 με ABS, μοντελο 7/2008 με μολις 2100 χλμ. Το παιδι αυτο το γνωριζω, εχουμε γνωριστει μαλιστα πριν παρει τον Τιγρη. Ειχε κι αλλες μηχανες πριν. Με ειχε σταματησει μια μερα πριν τεσσερα χρονια, οταν ειχα αγορασει ενα μπουφαν Colori, για να με ρωτησει για το μπουφαν κι ετσι ειχαμε γνωριστει. Εκτοτε ειχαμε κουβεντες, πιο πολυ για μηχανες. Καποια στιγμη αγορασε το Tiger και ηταν πολυ ενθουσιασμενος μαζι του. Το παιδι αυτο ομως ειναι φουρναρης και μαλιστα στο Νυδρι, δηλαδη σ' ενα μερος πολυ τουριστικο. Απο Μαϊο μεχρι Οκτωβρη δουλευει ολη μερα. Καθολου χρονος για βολτες. Το χειμωνα, καιρος χαλια, οικογενεια, παιδια.....καταλαβαινετε. Ετσι εχουν περασει περιπου δυο χρονια και ο Τιγρης εχει κανει 2100 χλμ μονο.
Το δινει 9500€ κι εχει και διαφορα καλουδια πανω. Συναγερμο της Triumph, διπλο σταντ, καγκελα στον κινητηρα, aftermarket ζελατινα πιο ψηλη (αυτη με το "φρυδι" στο πανω μερος...δεν θυμαμαι την μαρκα), tankbag της Triumph και προστατευτικο ντεποζιτου carbon της Triumph. Το Μαϊο που ειχαμε μιλησει τελευταια φορα, τον ειχα καταφερει να μου το δωσει στα 9300€. Κι επειδη υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα στις επομενες μερες να δωσω το BMW (εχει ενδιαφερθει σοβαρα ενα παιδι) σας ρωταω τωρα.
Τι σας ρωταω. Εχω τον εξης προβληματισμο. Διαβασα εδω στο forum, οτι υπηρξαν καποια κομματια Tiger, μοντελα του 2007 και του 2008 (ισως και καποια μεσα στο 2009 αν θυμαμαι καλα), που εβγαλαν προβλημα με πιστονια. Τα αποκαλειτε πιστονια απο "βουτυρο". Κι επειδη το μηχανακι για το οποιο ενδαφερομαι ειναι μοντελο του 2008 και η εγγυηση του τελειωνει...........φοβαμαι. Το μηχανακι ειναι αδουλευτο, οποτε αν ανηκει στην ελλατωματικη παρτιδα, δεν εχει δειξει ακομη το προβλημα του. Ή μηπως το εχει δειξει (αληθεια θα μπορουσα να το διαπιστωσω με καποιο τροπο;). Εχω διαβασει οτι οσα βγαζουν αυτο το προβλημα, καινε πολυ λαδι και καποια στιγμη τα φτυνουν.
Το παιδι αυτο το πουλαει διοτι δεν το κυκλοφορει και οπως λεει κι αυτος "παει χαμενο". Λετε να εχει διαπιστωσει καποιο προβλημα απο τοσο νωρις και να το πουλαει.......δεν ξερω τι να πω.Παντως το βλεπω απο κοντα και ειναι λες κι εχει βγει απο το κουτι του. Το εχει σ' ενα μαγαζι με μοτοσυκλετες εδω στη Λευκαδα με ενα "πωλειται" πανω και ειναι στο δρομο για το σπιτι μου......συνεπως το βλεπω καθε μερα.
Τι να κανω ρε παιδια....... Κοιταζω επισης και την προσφορα της Triumph. 30% προκαταβολη και το υπολοιπο σε 48 ατοκες και 3 χρονια εγγυηση......πολυ καλη προσφορα η οποια συνεχιζεται μεχρι τελος της χρονιας........αλλα πεφτει ακομη "πολυ" για τα οικονομικα μου.
Ελα δωστε συμβουλες. Και τα παιδια που εχουν ηδη Tiger, αλλα κι εσεις οι υπολοιποι εμπειροι.
Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ. Ηθελα να γραψω κι αλλα......αλλα τα εχω ξεχασει.......ισως αργοτερα.