Μέχρι κάποιος mod να μεταφέρει τα άσχετα ποστ για την εξουσιοδότηση κτλ στο αντίστοιχο thread που δημιουργήθηκε, παρακαλώ τους υπόλοιπους να μην συνεχίζουν τουλάχιστον εδώ αυτή τη συζήτηση.
Με ενδιαφέρει πολύ και εμένα αλλά έγινε κώλος το θέμα.
lucifsg"παιδια γραφτηκα στο forum με σκοπο να μαθω τι παιζει με το 1050. πουλαω αυριο το ζ750 μου (που μηχανικα ηταν αστερι) με σκοπο να παω σε κατι πιο ψηλο και ανετο αλλα να χει και τα γκαζια/φρενα του. Το μονο που ειδα στο δρομο και μ αρεσε ηταν το 1050. στο συνεργειο μου (του ζ750) δουλευει ενα παλικαρι που ηταν στη triumph παλια μου ειπε τα χειροτερα για αντιπροσωπεια service κλπ... Μπαινω εδω μεσα πρωτο πραγμα που διαβαζω ειναι οτι εχουν προβλημα με τα πιστονια τους τα tiger. μπορειτε να μου πειτε τι να προσεξω σε μια πιθανη αγορα ? απο φρενα πως ειναι ? απο συνεργεια τι παιζει μονο της αντιπροσωπειας ? κρατηματα αναρτησεις ? εχω μπερδευτει με κατι που πηρε το ματι μου για βενζινη (οτι καιει σχεδον και πετρελαιο). ειναι ανετο για το συνεπιβατη αλλα και τον οδηγο ? δε το εχω καν οδηγησει ποτε ...
Και τελος η προσωπικη σας αποψη που το εχετε ποια ειναι, θα το ξαναπαιρνατε ? μηπως να κοιταγα και τιποτα αλλο γιατι απ ο,τι καταλαβαινω μηχανολογικα και απο θεμα service δεν ειναι και εγγυηση η απλα ο κοσμος μεγαλωνει το προβλημα που του παρουσιαζεται ?
ps: βασικο που ξεχασα. τι διαφορες εχουν τα μοντελα καθε χρονιας ? παιζει να βγει ανανεωμενο 1050 το 2011 που να διαφερει απ τα προηγουμενα ?"
Θα απαντήσω λοιπόν εντός θέματος σε ότι μπορώ από αυτά που ρωτάει το παλικάρι.
Μην ρωτάς ποτέ τον μηχανικό που πας το μηχανάκι σου για τη γνώμη του πάνω σε μηχανάκια που πιθανότατα δεν θα τα ξαναπάς σε αυτόν!!!
Σε αντίθεση με παλιότερα τα triumph σήμερα είναι πολύ αξιόπιστα και δεν ισχύουν όλα αυτά που λένε κατά καιρούς γύρω γύρω. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι πιθανότητες να σου παρουσιάσει δεν είναι μεγαλύτερες σε σχέση με άλλα μηχανάκια και σε τελική ανάλυση δεν θα αποτελέσει αυτό το κριτήριο της αγοράς του ή όχι.
Το ζήτημα με τα πιστόνια είναι υπαρκτό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθός του και σίγουρα έχει διογκωθεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Σε τελική ανάλυση δεν έχει βρεθεί κάποιος μέχρι τώρα που να πλήρωσε έστω και ένα ευρώ για την υπόθεση αυτή, ανεξάρτητα από τις βλακείες που κάνει η Τ στο όλο θέμα.
Επί της ουσίας σαν μηχανάκι σίγουρα θα σου αρέσει! Είναι πιο άνετο από το Ζ και τουλάχιστον το ίδιο γρήγορο, ενώ η άφθονη ροπή του σε όλο το φάσμα θα σε συνεπάρει. Τα φρένα είναι πάρα πολύ καλά και ίσως η πίσω ανάρτηση να προκαλέσει κάποιες αναπηδήσεις.
Το βασικότερο πρόβλημα για τον συνεπιβάτη είναι ότι κάθεται ψηλά και τρώει όλον τον αέρα. Ταξίδι δικάβαλο με πάνω από 140χλμ/ώρα πρακτικά αποκλείεται.
Τα μηχανάκια δεν έχουν διαφορές από όσο ξέρω από το 2007. Ίσως κάποιες ελάχιστες σε μηχανολογικές λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν εδώ ποστ που μπορεί να σε βοηθήσουν. Δεν θυμάμαι κάτι τώρα.
Και τώρα στο τελικό θέμα του αν θα το ξαναγόραζα.
Τώρα που έχω γυναίκα και έχω μετακομίσει και αφού μου έχει ξεκόψει τα ταξίδια, δε νομίζω ότι θα ξαναέπερνα αυτό το στυλ. Διαφορετικά σίγουρα ναι θα σου απαντούσα σήμερα το πρωί!!!!!!!
Μετά διάβασα για τον Σάκη κτλ. Το δικό μου είναι πλέον εκτός εγγύησης οπότε δεν έχω πρόβλημα και θα συνεχίσω να το πηγαίνω στον Σάκη.
Αν αγόραζα σήμερα καινούργιο triumph και είχα να επιλέξω μεταξύ Καλαμοβρακά, Πιερράκου και επίσημου
, δεν ξέρω.
Όπως είπα και παραπάνω, για διάφορους λόγους, θέλω να πάρω το καινούργιο μικρό τιγράκι, αλλά τώρα το βλέπω να δυσκολεύει. Για μεταχειρισμένο δεν θα είχα πρόβλημα.
Σε τελική ανάλυση όταν θελήσεις να πάρεις μεταχειρισμένο tiger 1050, πήγαινε στον Σάκη να σου πει. Μπορεί να έχει και μερικά για πούλημα.