αργησα, αλλα το ειδα το ποστ!
ο begenius με βρισκει συμφωνη γενικα, εχει εμπειρια πανω στο θεμα...
αν θες την γνωμη μου...
εχουν περασει κ τα 2 απο τα χερια μου...
60,000χλμ με το μπονεβιλ, κ 20,000 με το θραξτονακι μου..
ψεκαστα τα ειχα κ τα 2, αν κ ηθελα καρμπ.
αν ψαξεις εδω μεσα, θα βρεις πολλα που κατα καιρους εχω γραψει για τα 2 αυτα μηχανακια...
θα επαναλαβω καποια, πανω κατω...
καταρχην, κ τα 2 εχουν τον ιδιο κινητηρα... με διαφορες μονο στους εκκεντροφους τους. εξου κ η (μικρη εστω) διαφορα ιπποδυναμης μεταξυ τους...
ελαιοαεροψυκτα ====> δεν ανεβαζουν θερμοκρασια στην καθημερινη μετακινηση, τουλ οχι παραπανω απ οτι θα ανεβαζε ενα φυσιολογικο μηχανακι...
μπονεβιλ: ανετιλα οσο δεν παει, ξεκουραστο, πανεμορφο, σηκωνει τρελες μοντες αμα εχεις ορεξη κ λιγα λεφτακια, λιγο πιο κλασικ, το συναντας συχνοτερα στον δρομο.
θραξτον: το πιο ομορφο συγχρονο καφε ρεισερ (οχι οτι υπαρχουν κ πολλα ακομα δηλαδη...
), εξαιρετικα στυλατο, μηχανακι που το βλεπεις κ το θαυμαζεις ολο κ περισσοτερο, διαφορετικη θεση οδηγησης απο το μπον (πισω μαρσπιε, χαμηλο τιμονι σαν κλιπον), δουλευει σε πιο ψηλες στροφες απο το μπον, σηκωνει μοντες απειρες, οτι χρειαστεις εδω ειμαι τουλαχιστον σε αυτο το θεμα, το εχω εξαντλησει μεχρι εκει που δεν παει!
γενικα, ειναι απροβληματιστα... κλασικος δικυλινδρος κινητηρας, δεν βγαζει προβληματα... το πιο "σοβαρο" που εχω παθει ποτε μετα απο ολα αυτα τα χλμ, ηταν αλλαγη μπαταριας, κ αλλαγη φλαντζας στα καπακια. βλακειες δηλαδη, μακαρι να ηταν αυτα μονο τα προβληματα που βγαζουν ολα τα μηχανακια!
η συντηρηση του δεν ειναι ακριβη, τιμες σχεδον τζαπαν, μιας κ τα περιφερειακα τους δεν ειναι εγγλεζικα...
για τεστ ραιντ θα βρεις μονο μπονεβιλ, θα παρεις μια ιδεα του κινητηρα η οποια θα ισχυει Περιπου κ στο θραξτον...
υποψην, οτι θα φοραει τις μαμα εξατμισεις το τεστ ραιντ, μην ξενερωσεις! χαχαχαχα
παρτο με το καλο, κ κατευθειαν βαλε ανοιχτα τελικα... θα με θυμηθεις!
τι αλλο?
χμμμ... με το μπονεβιλ, θα κανεις πιο ευκολα κ πιο ανετα ταξιδακια..
με το θραξτον, κουραζομαι ευκολοτερα... αλλα μ αρεσει περισσοτερο, οποτε ειναι "βαρατε με κ ας κλαιω"
οτι χρειαστεις ρωτα με
με το καλο να το παρεις συντομα, οποιο κ αν αποφασισεις!