Re: Μερικές ιερόσυλες σκέψεις... ¶
Από: antoine στις 19/07/2009 2:44 μμ.
Από: gran tiger στις 19/07/2009 11:36 μμ.
Fani"mixalakis"Παιδιά δεν το κρύβω ότι αυτές τις μέρες περνάνε από το μυαλό μου μερικές ανήθικες σκέψεις.
Ίσως έχει έρθει η στιγμή να πουλήσω τον τίγρη...
Βασανίζομαι πολύ αυτές τις μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω. Το μηχανάκι μου αρέσει πολύ και το έχω ευχαριστηθεί με το παραπάνω. Υπάρχουν όμως λόγοι που με κάνουν να σκέφτομαι να αλλαξοπιστήσω!
Βασικά τον αγόρασα γιατί κάνω πολλά χιλιόμετρα Αθήνα - Βουλιαγμένη καθημερινά, σε ώρες μη αιχμής κυρίως, και ήθελα ένα μηχανάκι με ροπή από χαμηλά για να κινούμαι γρήγορα αλλά ταυτόχρονα χαλαρά. Επίσης το ήθελα για να κάνω στο ίδιο στυλ πολλά ταξίδια. Και στις δύο αυτές απαιτήσεις μου με έχει ικανοποιήσει απόλυτα, υπάρχουν όμως δύο θέματα:
1. Το κόστος συντήρησης μίας μοτοσυκλέτας 1000 κ.ε. αποδείχτηκε δυσβάσταχτο για την τσέπη μου.
2. (Βασικότερο από το 1) Η συμβία μου δεν αρέσκεται σε μεγάλα ταξίδια! Όλα τα μεγάλα ταξίδια (αλλά και τα μικρότερα) τα έχω κάνει μόνος μου και επειδή δε θέλω να κάνω και άλλα μόνος μου, δε βλέπω το λόγο να πληρώνω το κόστος συντήρησης του τίγρη.
Πάντα μου άρεσε το versys και σκέφτομαι να το αγοράσω. Πιστεύω ότι θα μειώσω αισθητά το κόστος συντήρησης, θα είναι βολικότερο στις αστικές μετακινήσεις, αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο θα μου λείψει η δύναμη του tiger.
Λέτε να με έχει επηρεάσει ο coot που θέλει να αλλάξει και αυτός το speed;"
Η λύση είναι απλή και μία!!!! Αγοράζεις ΠΑΠΙ !!!!!! Το ίδιο και εσύ Coot!
Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Μένω Α.Γλυφάδα και δουλέυω κέντρο.
Το παπί πάει ανετώτατα, σβέλτα(και απο τον Τίγρη στην κίνηση) και είναι πάρα πολύ οικονομικό!
Γιατί πρέπει να αλλάζετε τα φώτα στο μηχανάκι σας σε τέτοιες μετακινήσεις?
Πήρα τον Τίγρη 12000€ τον Σεπτέμβριο και έχω 7000χλμ. Το πήρα για προσωπική ευχαρίστιση και όχι να
του βγάζω το λάδι. Στο παπί του βγάζεις το λάδι με μικρό κόστος συντήρησης και ελάχιστη βενζίνη.
Εγώ αυτό έχω κάνει και έχω σωθεί απο βενζίνες και service. Έτσι δεν αναγκάζεσαι να πουλήσεις κάτι που αγαπάς πολύ! Αποψή μου πάντα!!!! "
Από: mixalakis στις 20/07/2009 10:08 πμ.
Fani"
Η λύση είναι απλή και μία!!!! Αγοράζεις ΠΑΠΙ !!!!!! Το ίδιο και εσύ Coot!
Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Μένω Α.Γλυφάδα και δουλέυω κέντρο.
Το παπί πάει ανετώτατα, σβέλτα(και απο τον Τίγρη στην κίνηση) και είναι πάρα πολύ οικονομικό!
Γιατί πρέπει να αλλάζετε τα φώτα στο μηχανάκι σας σε τέτοιες μετακινήσεις?
Πήρα τον Τίγρη 12000€ τον Σεπτέμβριο και έχω 7000χλμ. Το πήρα για προσωπική ευχαρίστιση και όχι να
του βγάζω το λάδι. Στο παπί του βγάζεις το λάδι με μικρό κόστος συντήρησης και ελάχιστη βενζίνη.
Εγώ αυτό έχω κάνει και έχω σωθεί απο βενζίνες και service. Έτσι δεν αναγκάζεσαι να πουλήσεις κάτι που αγαπάς πολύ! Αποψή μου πάντα!!!! "
Από: Polymhxanos στις 20/07/2009 10:38 πμ.
Από: spyro στις 20/07/2009 1:37 μμ.
Από: chris34 στις 20/07/2009 2:09 μμ.
Από: coot στις 20/07/2009 2:22 μμ.
mixalakis"Παπί δεν αγοράζω με τίποτα!!!!
Τα σιχαίνομαι!
Επειδή όπως είπα κινούμαι Βουλιαγμένη - Αθήνα σε ώρες με λίγη κίνηση, μου αρέσει να ρολάρω χαλαρά με 100-110 χλμ/ώρα. Επίσης απολαμβάνω την ροπή και την επιτάχυνση του τίγρη, όταν έχω κόψει ταχύτητα και ξαναεπιταχύνω.
Υπήρχαν στιγμές όπου με το fazer που είχα πριν δεν απολάμβανα τη διαδρομή αυτή.
Είχα και KLE και έχει και ο αδελφός μου transalp και πραγματικά το να κάνεις καθημερινά 50 χλμ είναι κουραστικό.
Απορώ πως το κάνεις με το παπί.
"
Από: dimchrist στις 20/07/2009 2:24 μμ.
Από: coot στις 20/07/2009 3:13 μμ.
dimchris"Mixalakis θεωρώ λάθος κίνηση να αλλάξεις τον Τίγρη με το Versys αν είναι καθαρά για θέμα συντήρησης. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Βάλτα κάτω και δες πόσα χρήματα θα γλιτώνεις κάθε χρόνο. Αν πιστεύεις ότι κάνουν μεγάλη διαφορά στην τσέπη σου και μπορείς να τα ανταλλάξεις με την οδηγική ευχαρίστηση που σου προσφέρει ο Τίγρης τότε δεν έχουμε και πολλά να πούμε. "
Από: jimdom στις 20/07/2009 3:25 μμ.
Από: mixalakis στις 20/07/2009 4:36 μμ.
Polymhxanos"Ε, αφού κάνεις τέτοια διαστρικά ταξίδια, πραγματικά σε καταλαβαίνουμε όλοι μας, πάρε ένα Hayabusa TURBO NITRO και ανεβασμένο στα 1460cc, να έχεις το γκαζάκι σου βρε παιδί μου, και να ρολλάρεις άνετα μέσα στην Αθήνα, και να έχεις ένα μόνο τέλος κυκλοφορίας μην σου πέσει και έξω ο ετήσιος προυπολογισμός από το δεύτερο τέλος....
"
jimdom"αν δεν θες παπι γιατι δεν κανεις το πιο απλο...
Παρε ενα μοταρτ που θα το ευχαριστηθεις κ με το παραπανω σε αυτες τις διαδρομες που κανεις..."
dimchris"Mixalakis θεωρώ λάθος κίνηση να αλλάξεις τον Τίγρη με το Versys αν είναι καθαρά για θέμα συντήρησης. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Βάλτα κάτω και δες πόσα χρήματα θα γλιτώνεις κάθε χρόνο. Αν πιστεύεις ότι κάνουν μεγάλη διαφορά στην τσέπη σου και μπορείς να τα ανταλλάξεις με την οδηγική ευχαρίστηση που σου προσφέρει ο Τίγρης τότε δεν έχουμε και πολλά να πούμε. "
Από: coot στις 21/07/2009 12:45 πμ.
mixalakis"
Για αυτόν το λόγο ξεκίνησα αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω αν αξίζει η ανταλλαγή αυτή και ήθελα να ακούσω μερικές απόψεις.
Έχουμε και λέμε:
To versys είναι λίγο πιο ελαφρύ από το tiger, αλλά και 50 αλόγατα πιο αδύναμο!
Η κατανάλωση του versys θα είναι μικρότερη, αλλά όχι σημαντικά.
Ασφάλεια τα ίδια, τέλη αρκετά μικρότερα το versys.
Η συντήρηση του versys νομίζω ότι έχει μεγαλύτερες διαφορές.
Δύο λίτρα λάδι κάθε 6.000χλμ, μπουζί στα 24.000χλμ και ρύθμιση βαλβίδων στα 48.000χλμ.
Αξίζει;"
Από: denthnpalevw στις 21/07/2009 6:31 πμ.
c"βαρεθεί"